Uniós források

Vigyázz, szigorítottak a Magyar Multikat kinevelő EU-s pályázatokon!

Portfolio
Két lényeges ponton módosítottak a Magyar Multi Program II. és III. konstrukcióján a hivatalos pályázati oldalon megjelent rövid közlemények alapján. Egyrészt bővítették azt a kategóriát, hogy mi számíthat kiemelkedően jelentős kockázatnak egy adott projekt értékelése során, másrészt mindkét pályázat beadási kezdetét eltolták kicsit.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A Magyar Multi Program II. nevű, „A kiemelt növekedési potenciállal bíró kis- és középvállalkozások megerősítése, értékhozzáadó tevékenysége és piacbővítési lehetőségeinek fejlesztése” című (GINOP-1.1.8-19 kódszámú) felhívás a közlemény szerint az alábbi pontokon módosult. Egyrészt az eddigi feltételeken túl kiemelkedően jelentős kockázatot jelenthet például:

  • az ajánlatadó/szállító által az egyes tanácsadási kategóriák tekintetében a szolgáltatói előminősítés során bemutatott referenciák valótlanok,
  • a támogatást igénylő által a projekt keretében elszámolni tervezett tanácsadási szolgáltatás a támogatási kérelem benyújtását megelőzően felmerült vagy jövőbeli pályázatírói tevékenységhez kapcsolódik,

Emiatt arra figyelmeztet a kiíró, hogy a „fenti kockázatok csökkentése érdekében az Irányító Hatóság a projektmegvalósítás során a tanácsadási tevékenységre vonatkozó eseti ellenőrzéseket végezhet, melynek eredménye szabálytalansági eljárás megindításához is vezethet”.

Másrészt fontos módosítás még, hogy

a támogatási kérelmek benyújtási lehetőségének kezdő dátuma 2019. december 3-ról 2019. december 5-re módosult.

A két pályázat részletei:

A Magyar Multi Program III. nevű, „A kiemelt növekedési potenciállal bíró feldolgozóipari kis- és középvállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása” című (GINOP-1.2.7-19 kódszámú) felhívás a közlemény szerint szintén módosult. Itt három változást érdemes kiemelni:

  • ugyanazt a két feltételt beletették a kiemelkedően jelentős kockázatot jelentő esetekbe,
  • a támogatási kérelmek benyújtási lehetőségének kezdő dátumát 2019. november 28-ról 2019. december 5-re módosították. 
  • a „projektelőkészítés keretében ingatlan beruházással kapcsolatos építési beruházási szakértői szolgáltatás elszámolható költsége” tételnél egy új táblázatot adtak meg arra, hogy mely esetekben nem haladhatja meg a táblázatban feltüntetett nettó összegeket.
  •  
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
európai bizottság
koronavirus covid-19
moderna
olajkút
ratatics péter
ebrd
mark zuckerberg
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130