Uniós források

Vigyázz, szigorítottak a Magyar Multikat kinevelő EU-s pályázatokon!

Portfolio
Két lényeges ponton módosítottak a Magyar Multi Program II. és III. konstrukcióján a hivatalos pályázati oldalon megjelent rövid közlemények alapján. Egyrészt bővítették azt a kategóriát, hogy mi számíthat kiemelkedően jelentős kockázatnak egy adott projekt értékelése során, másrészt mindkét pályázat beadási kezdetét eltolták kicsit.

A Magyar Multi Program II. nevű, „A kiemelt növekedési potenciállal bíró kis- és középvállalkozások megerősítése, értékhozzáadó tevékenysége és piacbővítési lehetőségeinek fejlesztése” című (GINOP-1.1.8-19 kódszámú) felhívás a közlemény szerint az alábbi pontokon módosult. Egyrészt az eddigi feltételeken túl kiemelkedően jelentős kockázatot jelenthet például:

  • az ajánlatadó/szállító által az egyes tanácsadási kategóriák tekintetében a szolgáltatói előminősítés során bemutatott referenciák valótlanok,
  • a támogatást igénylő által a projekt keretében elszámolni tervezett tanácsadási szolgáltatás a támogatási kérelem benyújtását megelőzően felmerült vagy jövőbeli pályázatírói tevékenységhez kapcsolódik,

Emiatt arra figyelmeztet a kiíró, hogy a „fenti kockázatok csökkentése érdekében az Irányító Hatóság a projektmegvalósítás során a tanácsadási tevékenységre vonatkozó eseti ellenőrzéseket végezhet, melynek eredménye szabálytalansági eljárás megindításához is vezethet”.

Másrészt fontos módosítás még, hogy

a támogatási kérelmek benyújtási lehetőségének kezdő dátuma 2019. december 3-ról 2019. december 5-re módosult.

A két pályázat részletei:

A Magyar Multi Program III. nevű, „A kiemelt növekedési potenciállal bíró feldolgozóipari kis- és középvállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása” című (GINOP-1.2.7-19 kódszámú) felhívás a közlemény szerint szintén módosult. Itt három változást érdemes kiemelni:

  • ugyanazt a két feltételt beletették a kiemelkedően jelentős kockázatot jelentő esetekbe,
  • a támogatási kérelmek benyújtási lehetőségének kezdő dátumát 2019. november 28-ról 2019. december 5-re módosították. 
  • a „projektelőkészítés keretében ingatlan beruházással kapcsolatos építési beruházási szakértői szolgáltatás elszámolható költsége” tételnél egy új táblázatot adtak meg arra, hogy mely esetekben nem haladhatja meg a táblázatban feltüntetett nettó összegeket.
  •  
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
foglalkoztat munkavállaló dolgozó uniós pályázat támogatás