Uniós források

Vigyázz, szigorítottak a Magyar Multikat kinevelő EU-s pályázatokon!

Portfolio
Két lényeges ponton módosítottak a Magyar Multi Program II. és III. konstrukcióján a hivatalos pályázati oldalon megjelent rövid közlemények alapján. Egyrészt bővítették azt a kategóriát, hogy mi számíthat kiemelkedően jelentős kockázatnak egy adott projekt értékelése során, másrészt mindkét pályázat beadási kezdetét eltolták kicsit.

A Magyar Multi Program II. nevű, „A kiemelt növekedési potenciállal bíró kis- és középvállalkozások megerősítése, értékhozzáadó tevékenysége és piacbővítési lehetőségeinek fejlesztése” című (GINOP-1.1.8-19 kódszámú) felhívás a közlemény szerint az alábbi pontokon módosult. Egyrészt az eddigi feltételeken túl kiemelkedően jelentős kockázatot jelenthet például:

  • az ajánlatadó/szállító által az egyes tanácsadási kategóriák tekintetében a szolgáltatói előminősítés során bemutatott referenciák valótlanok,
  • a támogatást igénylő által a projekt keretében elszámolni tervezett tanácsadási szolgáltatás a támogatási kérelem benyújtását megelőzően felmerült vagy jövőbeli pályázatírói tevékenységhez kapcsolódik,

Emiatt arra figyelmeztet a kiíró, hogy a „fenti kockázatok csökkentése érdekében az Irányító Hatóság a projektmegvalósítás során a tanácsadási tevékenységre vonatkozó eseti ellenőrzéseket végezhet, melynek eredménye szabálytalansági eljárás megindításához is vezethet”.

Másrészt fontos módosítás még, hogy

a támogatási kérelmek benyújtási lehetőségének kezdő dátuma 2019. december 3-ról 2019. december 5-re módosult.

A két pályázat részletei:

A Magyar Multi Program III. nevű, „A kiemelt növekedési potenciállal bíró feldolgozóipari kis- és középvállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása” című (GINOP-1.2.7-19 kódszámú) felhívás a közlemény szerint szintén módosult. Itt három változást érdemes kiemelni:

  • ugyanazt a két feltételt beletették a kiemelkedően jelentős kockázatot jelentő esetekbe,
  • a támogatási kérelmek benyújtási lehetőségének kezdő dátumát 2019. november 28-ról 2019. december 5-re módosították. 
  • a „projektelőkészítés keretében ingatlan beruházással kapcsolatos építési beruházási szakértői szolgáltatás elszámolható költsége” tételnél egy új táblázatot adtak meg arra, hogy mely esetekben nem haladhatja meg a táblázatban feltüntetett nettó összegeket.
  •  
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Kiszámoló

Temetés: készülj fel előre

Apósom nemrég meghalt, ezért csapott arcul a tény, mennyi pénzt lehúznak az emberekről temetés címszó alatt. Az embereket igazán három eseménnyel lehet nagyon megkopasztani, amikor nem tudnak

Via Credit

A projekt megkezdése és igazolása

A projekt megkezdéséről a pályázati felhívásokban, valamint a Miniszterelnökség által kiadott általános útmutatóban találhatunk információkat. Most a Miniszterelnökség által, a 2021-202

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Évtizedek óta nem látott összeomlás a sikerágazatban

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?