Uniós források

Vigyázz, szigorítottak a Magyar Multikat kinevelő EU-s pályázatokon!

Portfolio
Két lényeges ponton módosítottak a Magyar Multi Program II. és III. konstrukcióján a hivatalos pályázati oldalon megjelent rövid közlemények alapján. Egyrészt bővítették azt a kategóriát, hogy mi számíthat kiemelkedően jelentős kockázatnak egy adott projekt értékelése során, másrészt mindkét pályázat beadási kezdetét eltolták kicsit.

A Magyar Multi Program II. nevű, „A kiemelt növekedési potenciállal bíró kis- és középvállalkozások megerősítése, értékhozzáadó tevékenysége és piacbővítési lehetőségeinek fejlesztése” című (GINOP-1.1.8-19 kódszámú) felhívás a közlemény szerint az alábbi pontokon módosult. Egyrészt az eddigi feltételeken túl kiemelkedően jelentős kockázatot jelenthet például:

  • az ajánlatadó/szállító által az egyes tanácsadási kategóriák tekintetében a szolgáltatói előminősítés során bemutatott referenciák valótlanok,
  • a támogatást igénylő által a projekt keretében elszámolni tervezett tanácsadási szolgáltatás a támogatási kérelem benyújtását megelőzően felmerült vagy jövőbeli pályázatírói tevékenységhez kapcsolódik,

Emiatt arra figyelmeztet a kiíró, hogy a „fenti kockázatok csökkentése érdekében az Irányító Hatóság a projektmegvalósítás során a tanácsadási tevékenységre vonatkozó eseti ellenőrzéseket végezhet, melynek eredménye szabálytalansági eljárás megindításához is vezethet”.

Másrészt fontos módosítás még, hogy

a támogatási kérelmek benyújtási lehetőségének kezdő dátuma 2019. december 3-ról 2019. december 5-re módosult.

A két pályázat részletei:

A Magyar Multi Program III. nevű, „A kiemelt növekedési potenciállal bíró feldolgozóipari kis- és középvállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása” című (GINOP-1.2.7-19 kódszámú) felhívás a közlemény szerint szintén módosult. Itt három változást érdemes kiemelni:

  • ugyanazt a két feltételt beletették a kiemelkedően jelentős kockázatot jelentő esetekbe,
  • a támogatási kérelmek benyújtási lehetőségének kezdő dátumát 2019. november 28-ról 2019. december 5-re módosították. 
  • a „projektelőkészítés keretében ingatlan beruházással kapcsolatos építési beruházási szakértői szolgáltatás elszámolható költsége” tételnél egy új táblázatot adtak meg arra, hogy mely esetekben nem haladhatja meg a táblázatban feltüntetett nettó összegeket.
  •  
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az infláció felfalja a megtakarításainkat - Hogyan védekezzünk ellene?
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
eu-zaszlo-magyar-zaszlo-europai-unio-europai-parlament-valasztas-europai-parlamenti-valasztas-2024-es-europai-parlamenti-valasztas