Hol vannak az aknák a magyar kamatpályában?

Hol vannak az aknák a magyar kamatpályában?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist március 27- adása. A mai műsor első részében a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának keddi döntésével foglalkoztunk, továbbá azzal, hogy hol vannak most a legnagyobb kockázatok a magyar kamatpálya és a forintárfolyam tekintetében. A témáról Trippon Mariannt, a CIB Bank vezető elemzőjét kérdeztük. Adásunk második részében az amerikai gazdaságról volt szó, az USA munkaerőpiacán ugyanis vannak jelek, amik azt sejtetik, hogy az általános konszenzussal szemben a magas kamatok mégis fájhatnak a gazdaságnak, ezzel kapcsolatban Bebesy Dániel, az Erste Alapakezelő szenior portfóliómenedzsere volt a vendégünk.

Bod Péter Ákos: korai temetni az inflációt

Bod Péter Ákos: korai temetni az inflációt

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A műsor első részében Bod Péter Ákos közgazdász egyetemi tanárral, az MNB volt elnökével az elmúlt hónapok makrogazdasági adatait elemeztük, de szó volt arról is, hogy milyen növekedésre számít idén. A második rész témája, hogy véget érhet a mesterséges intelligencia által hajtott tőzsdei bikafuttatás, ugyanis három „halálos csókot” is kapott a piac. Erről Jónap Richárdot, a Concorde részvénypiaci stratégáját kérdezzük.

Az adóhoz vagy az árréshez nyúlhat a kormány?

Az adóhoz vagy az árréshez nyúlhat a kormány?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében üzemanyagpiac volt a téma annak apropóján, hogy az árak ismét 600 forint felett vannak, illetve, hogy a kormány lehetőséget lát arra, hogy beavatkozzon a benzin árába (a dízelnél erre nincs mód). Vendégünk volt Mohos Kristóf, a Portfolio üzemanyagpiaccal is foglalkozó elemzője. A második blokkban arról volt szó, hogy újabb piacok nyílhatnak meg a hazai juhtenyésztők előtt, és egész ígéretes év lehet számukra 2024. Erről Braunmüller Lajost, az Agrárszektor főszerkesztőjét kérdeztük.

Bedobta a törülközőt az OTP

Bedobta a törülközőt az OTP

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy miért vonult ki az OTP a román piacról és mit kezdhet azzal a tetemes összeggel, amelyet a tranzakcióért kapott. Erről Nagy Viktort, a Portfolio vezető részvénypiaci elemzőjét kérdeztük. A második blokkban azt jártuk körül, hogy miként élte túl Gautam Adani milliárdos indiai üzletember cégbirodalma a botrányt, amely bő egy éve robbant ki a Hindenburg Resarch jelentése nyomán. Vendégünk volt Kaszab Balázs, a Portfolio részvényelemzője.

Mi lesz a PMÁP-pal az alacsonyabb kamat mellett?

Mi lesz a PMÁP-pal az alacsonyabb kamat mellett?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása. A műsor első részében az új Prémium Magyar Állampapírról (PMÁP) volt szó, amely keddtől már csak a korábbinál alacsonyabb kamattal érhető el az első kamatperiódusban. Vajon megőrizte még versenyképességét a PMÁP, vagy érdemes körülnézni más papírok között is? Erről kérdeztük Árgyelán Ágnest, a Portfolio pénzügyi elemzőjét. A második blokkban annak jártunk utána, hogy az elmúlt bő 20 évben az a befektető járt jobban, aki magyarországi ingatlanba fektette a pénztét, vagy az aki akár a magyar akár a tengerentúli tőzsdén fialtatta a vagyonát? Erről Futó Pétert, a Portfolio ingatlanpiaci elemzőjét kérdeztük.

Rég elfeledett befektetésre kattantak rá újra a magyarok, de lehet vele nagyot kaszálni?

Rég elfeledett befektetésre kattantak rá újra a magyarok, de lehet vele nagyot kaszálni?

Befektetési szempontból kifejezetten jól alakult 2023, az árupiacokon mégsem lehetett nagyot kaszálni: a befektetési alapok rendre jóval az infláció alatt teljesítettek, igaz, hároméves időtávon azért voltak értékelhető hozamok. Az árupiaci alapok javarészt az arany 2023 végi áremelkedésnek köszönhetik a pozitív hozamot, bár az első három helyezettben van egy kakukktojás is. Az árupiacok összességében stagnáltak tavaly, jó beszállókkal az aranyon kívül is lehetett magas hozamokat elérni.

Kiderült: ezt az autómárkát keresik a legtöbben a világon

Kiderült: ezt az autómárkát keresik a legtöbben a világon

Egy ausztrál piacelemző szervezet oldal idén is elkészítette a listáját arról, hogy a világ országaiban melyik autómárkára keresnek rá a legtöbben. Az összesítésben negyedik éve nincs változás, továbbra is a Toyota van elől a nemzetközi élmezőnyben.

Lezárult az összeolvadás, nagyot bővült a Netrisk Csoport

Lezárult az összeolvadás, nagyot bővült a Netrisk Csoport

Sikeresen lezárta a Netrisk és a Bauer Media Group online összehasonlító üzletágaik összevonását Közép- és Kelet-Európában, a tranzakcióval Netrisk Csoport néven működő online összehasonlító szolgáltató jön létre a régió hat országában - jelentette be a cég hétfőn.

Bajban vannak a magyar káposztatermesztők

Bajban vannak a magyar káposztatermesztők

Az erősödő importnyomás miatt nehéz helyzetben vannak a hazai fejeskáposzta-termelők, ezért az ágazatban piacszervezésre és nagyobb összefogásra lenne szükség - állapítja meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeB.

Itt a figyelmeztetés, újabb piaci összeomlás készül!

Itt a figyelmeztetés, újabb piaci összeomlás készül!

Az Egyesült Államokban az irodapiaci árak durva esés előtt állnak, és a kereskedelmi ingatlanpiac legalább további kilenc hónapos visszaesés elé néz, derül ki a Bloomberg legfrissebb Markets Live Pulse felméréséből.

A Lada 1 millió autót adna el az orosz piacon idén

A Lada 1 millió autót adna el az orosz piacon idén

Oroszország vezető autógyártója, az Ladákat is a sorai között tudó Avtovaz 2023-ra 1 millió darabra emelte a személygépkocsik és könnyű haszongépjárművek eladására vonatkozó előrejelzését az orosz piacon - írja a Reuters az állami RIA hírügynökség jelentése szerin.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.