Üzlet

Ez a BMW sokkol

Nagy Viktor, Barcelona
A barcelonai Mobile World Congress (MWC) kiállítás egyik nagy sztárja a BMW egyik következő modelljének tanulmányautója, a Vision iNext volt, nagy tömeg vette körül a futurisztikus, sok szempontból előremutató, és hát mondjuk ki, nem túl szép autót. Fotókon már sokszor lehetett találkozni a végleges formájában valószínűleg 2021-ben érkező autóval, de élőben üt igazán, talán a sokkol még jobb kifejezés erre. Szerencsére az utakon nem ebben a formában kerül majd ki az elektromos BMW.
A BMW tavaly ősszel mutatta be új elektromos autójának tanulmányát, amit most Barcelonába is elhoztak. Nincs azzal semmi bajom, ha egy gyártó a dizájnnal is meg akarja különböztetni az elektromos autóit, de nagyon úgy tűnik, hogy az iNextnél nem is nagyon törekedtek arra, hogy az autó szép, de legalább vonzó legyen. Nem a részletekkel van a baj, önmagában a legtöbb alkatrész, például az első és a hátsó fényszóró kifejezetten menő, az összhatás azonban nem egységes, az autó inkább csak bumfordi, olyan érzése van az embernek, amikor ránéz, mint ha az egyes részlegek mérnökeit az utolsó pillanatig elzárták volna egymástól a fejlesztések alatt, és csak a tervezési folyamat végén rakhatták volna össze, amin addig dolgoztak. Mutatom.

Így néz ki a tanulmányautó elölről. A fényszórók még rendben is lennének, szigorúak, ahogy azt egy BMW-től elvárjuk, de valahogy túl kicsik a hatalmas archoz képest, de ez még csak a kisebbik baj, a vesék itt nem vízszintesen terjeszkednek, mint a mostani BMW-ken, hanem vertikálisan, amitől az egész autó ábrázata olyan lesz, mint egy gigantikus hódé. Akárkinek megmutattam, nem értette, mire gondolhatott itt a BMW.

Ez a BMW sokkol
Ebből a szögből egyébként nem is olyan rossz, csak innen szabad nézni az autót.

Ez a BMW sokkol
A hátsó lámpa menő, gyakorlatilag egy hosszú vékony LED-es csík,

Ez a BMW sokkol
de távolabbról nézve megint aránytalan, a hatalmas farhoz képest.

Ez a BMW sokkol
Mobile World Congress Barcelona
A GSMA Mobile World Congress a világ legnagyobb mobilkommunikációs seregszemléje. A kiállításon és a hozzá kapcsolódó konferenciákon a világ vezető mobilcégei, készülékgyártók, szolgáltatók vesznek részt és mutatják be legújabb fejlesztéseiket. Az idei eseményen több mint 2400 vállalat vesz részt, a szervezők több mint 107 ezer látogatóra számítanak. A 2019-es MWC-n többek között Dieter Zetsche, a Daimler elnöke, Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója, Nick Read a Vodafone és Timotheus Höttges a Deutsche Telekom vezérigazgatója tart előadást.
A visszapillantó tükröket kamerák helyettesítik, ezeknek megvan az az előnyük, hogy így kisebb a légellenállás, de azért a világ legtöbb országában ez így még nem kerülhet forgalomba.

Ez a BMW sokkol
A kerekek hatalmasak, a 24 collos felnik még ehhez a hatalmas testhez képest is nagynak hatnak,

Ez a BMW sokkol
a durván peres gumikon a haladásnak biztos van menetzaja is, de egyébként is nagyon kevés olyan hely van a világon, ahol komfortosan lehet utazni egy ekkora kerékkel.

Ez a BMW sokkol
Menő viszont, hogy nincs B-oszlop, pont, mint az i3-ban, ettől szellősebb lesz ajtónyitáskor a tér, könnyebb a beszállás, és hát jól is néz ki.

Ez a BMW sokkol
Az ajtók természetesen keret nélküliek, ráadásul a kaszni formájához igazodva van rajtuk egy kis törés, ez viszont jól el van találva, visz egy kis vagányságot az összképbe.

Ez a BMW sokkol
Az autó belseje eléggé futurisztikus, hiába lehetne megcsinálni, egyelőre nem sok gyártó van, amelyik egy ilyet bevállalna, a BMW sem fogja. A padló és a pedálok is nemesfa bevonatot kaptak, amitől luxusjacht hangulata lett a beltérnek.

Ez a BMW sokkol
A kárpit két féle anyagból, egy rózsaszín (bocsánat, purus rosé) alcantara és egy kézzel készült zöld Jacquard szövet keverékéből, a színátmenet ráadásul aszimmetrikus. A beltér hátulja is aszimmetrikus, a két hátsó üléshely formája is más, és érdekes, hogy a hátsó ajtókban kiképzett mélyedések is részben az ülést egészítik ki. Érzésre az anyaghasználattal és a formákkal is az volt a célja a BMW-nek, hogy megmutassa, mi lehetséges, itt sem akartak szépet vagy praktikusat alkotni.

Ez a BMW sokkol
A műszerfal letisztult, pont mint egy Tesla Model 3-ban, ahhoz képest az a nagy különbség, hogy míg a Teslánál egy, itt két nagy tablet uralja a kormány körüli teret.

Ez a BMW sokkol
Így néz ki kívülről az autó. Szépnek nem lehet mondani, nagynak viszont igen, a formája alapján pedig akár egyterűnek is mondhatnánk, de legyen inkább crossover.

Ez a BMW sokkol
Szerencsétre a BMW az iNext tanulmányautó formájából nem sokat mentett át a nagyjából két év múlva megjelenő végleges autóba, az már inkább egy hagyományos, a BMW modellpalettájába illeszkedő SUV lesz.
ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
iran-teheran-irani-zaszlo