Koronavírus: Veszélyben a világ egyik legnagyobb mobilpiaci eseménye

Koronavírus: Veszélyben a világ egyik legnagyobb mobilpiaci eseménye

Két hét múlva rendezik meg Barcelonában a világ egyik legfontosabb mobilpiaci és távközlési kiállítását, a Mobile World Congress-t (MWC). Az eseményt beárnyékolja a már több száz halálos áldozatot követelő koronavírussal kapcsolatos bizonytalanság, ami miatt sorra mondják le a szereplésüket a legnagyobb standokat építő kiállítók, mint az LG, a Sony vagy az Ericsson.

Miért lesz jó az 5G? Végre itt egy szórakoztató példa

A múlt heti barcelonai mobilpiaci kiállításon, a Mobile World Congressen (MWC) minden az 5G-ről, vagyis a következő generációs, a mostaninál lényegesen gyorsabb mobilhálózatról szólt. Sokan, sokféleképpen igyekeztek már elmagyarázni, mennyire számít a mobilhálózatok sebessége, főleg a válaszidő vagy késleltetés (latency) miatt, ebben lesz ugyanis forradalmi az 5G, lehetővé téve gyakorlatilag real time távmozgásokat, legyen az például egy ipari robot karja vagy egy orvos "meghosszabbított keze" egy távműtét során, de 5G-n keresztül akár egy online pingpong meccset is le lehet majd játszani.

A Mercedes inkább a BMW-vel együtt lenne sikeres, mint hogy együtt bukjanak el

Csordultig megtelt a hét elején a Mobile World Congress (MWC) legnagyobb előadóterme, az érdeklődés nem volt véletlen Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója és Dieter Zetsche, a Daimler elnöke beszélgetett partnerségről, kihívásokról, jó vezetői képességekről és a jövőről.

Ez a BMW sokkol

A barcelonai Mobile World Congress (MWC) kiállítás egyik nagy sztárja a BMW egyik következő modelljének tanulmányautója, a Vision iNext volt, nagy tömeg vette körül a futurisztikus, sok szempontból előremutató, és hát mondjuk ki, nem túl szép autót. Fotókon már sokszor lehetett találkozni a végleges formájában valószínűleg 2021-ben érkező autóval, de élőben üt igazán, talán a sokkol még jobb kifejezés erre. Szerencsére az utakon nem ebben a formában kerül majd ki az elektromos BMW.

A hideg futkosott a hátunkon a robotpóktól

Az elmúlt években csak beszéltünk róla, idén azonban megérkezett az 5G, elkezdődött ugyanis a mostaninál gyorsabb, 5G-hálózatok kiépítése, és egyre több az olyan készülék, amely támogatja az új hálózatokat. Az 5G-vel rengeteg lehetőség nyílik meg, többek között felhőből vezérelhetünk robotokat, amelyeknek a mozgása részben az új hálózat által nyújtott alacsony késleltetés miatt lesz folyamatos. Az Ericsson standján jártunk a barcelonai mobilkiálltáson, a Mobile World Congressen.

Már megint Magyarországgal büszkélkedett a Deutsche Telekom

Szinte minden évben megemlítik Magyarországot a Deutsche Telekom vezetői a barcelonai mobilkiállításon, az MWC-n, egyfajta kísérleti laborja lett a Telekom Csoportnak a magyar operáció. Most a BorgWarner és a Magyar Telekom közötti együttműködést emelte ki előadásában Claudia Nemat, a Deutsche Telekom technológiáért és innovációért felelős vezetője.

Itt az LG válasza a hajtogatható mobilokra

Mit ér egy mobilgyártó, amelyik nem kínál manapság hajtogatható mobilt? Mert, ugye a Samsung már a Mobile World Congress (MWC) előtt bemutatta a Galaxy Foldot, amire ma a Huawei tromfolt rá a Mate X nevű telefonjával, aztán estére az LG csődítette össze az újságírókat, hogy tovább fokozódjon az izgalom, a dél-koreaiak azonban úgy gondolták, nem szállnak be a versenybe, és valami egészen mást mutatnak be.

Itt vannak 2017 csúcsmobiljai: jön az új Huawei, visszatér a Nokia

Itt vannak 2017 csúcsmobiljai: jön az új Huawei, visszatér a Nokia

A következő napokban kerül sor a mobilgyártók legfontosabb éves eseményére, a barcelonai mobil kiállításra (Mobile World Congress). Nem minden nagy szereplő vonul ki, az Apple, a OnePlus és a Xiaomi nem lesz jelen és ezúttal a Samsung is saját eseményt szervez a Galaxy S8 bemutatására. De többek között a Huawei és az LG Barcelonában leplezi majd le legújabb csúcsmobilját.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Mekkora lakáshitelt vehetek fel, ha átlagkereső vagyok? - Kiszámoltuk, szívderítő számok jöttek ki
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.