Varga_Pincészet
Üzlet

Videó: kisvállalkozásból indultak, ma 14 millió palack bort adnak el évente

Portfolio
Csak belföldön 14 millió palack bort ad el évente a Varga Pincészet, Magyarország legnagyobb családi tulajdonú borászata. A pincészet két borrégióban – a Balatonfelvidéken és Egerben – is működik, tulajdonosai pedig azt vallják, a borászatban is fontos a több lábon állás. Az idei év tapasztalatai után különösen.

Kisvállalkozásokból is lehet sikeres céget építeni Magyarországon. Sok olyan vállalat van, amely egy műhelyből, egy garázsból, vagy egy kisüzemből indult, de mára már tőkeerős, piacán meghatározó, akár nemzetközi szinten is sikereket elérő céggé vált: nevezhetjük őket akár példaképeknek is. Közöttük bőven találunk olyanokat, amelyek nem feltétlenül vannak a gazdasági sajtó fókuszában, nem szólnak róluk a hírek minden nap, de mégis kiemelkedő teljesítményt nyújtanak nap, mint nap. A cikksorozat támogatója a Budapest Bank.

Az alapító, Varga Péter szerint az elmúlt 20 évben a magyar borászat szakmailag és technológiailag alapjaiban megújult, a borok minősége nyugat-európai színvonalúvá vált. Ezzel párhuzamosan pedig a fogyasztók igénye is sokat fejlődött, illetve változott: amikor az ezredfordulón vált újra trendivé borozni, de annak ellenére, hogy vannak új fogyasztási trendek, - például a kézműves sör, a koktél - a bor nem veszít a népszerűségéből.

A közel 30 éves borászati vállalat alapítója úgy látja, a hosszútávú gondolkodás a családi vállalkozásoknak egyébként is a sajátja. Nem a pénz az első számú motiváció, hanem az érték és a minőség. A pincészetben több generáció dolgozik együtt, ez erősíti a stabilitást: „Nem csak mi tervezünk hosszútávra, hanem a dolgozóink is” – teszi hozzá.

A borászatban is fontos a több lábon állás, így gyakorlatilag minden csatornán értékesítenek: a vendéglátásban, az élelmiszerboltokban, saját boltokban és webshopon is.

„A járvánnyal nem nyertünk nem vesztettünk. Enyhe növekedést elértünk, de összességében éves szinten nincs változás a bevételekben. A termelés nem állt le, a palackozóban két csapatra bontva váltották egymást dolgozóink, felkészültünk minden eshetőségre a vírus megjelenése kapcsán. Az irodai dolgozóink áttértek az otthoni munkavégzésre, de mivel a home office fogalma nálunk nem újdonság, nem tapasztaltunk fennakadást. Annak örültünk, hogy a visszajelzések szerint úgy tűnt, az emberek nálunk szívesebben dolgoznak a pincészetben, mint otthon” – mondja a cégvezető.

Egy dologra viszont a covid hívta fel a figyelmüket: a jövőben a webshopok létjogosultsága egyre erősebb lesz, ezért most a pincészeten jobban fókuszálnak erre a területre.

A cikk megjelenését a Budapest Bank támogatta.

Címlapkép: Varga Pincészet

trader23
kamionshutter
hollandia shutter
észak-korea határszakasz
tescoextra
Távvezeték villamos energia áramfogyasztás

Holdblog Molból Unatkozó Majom

Tudja, mi az a blue chip? Olyan részvényeket szokás (szoktunk volt...?) annak hívni, amelyek egy stabil iparágban stabil...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Ingyenes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
FrankfurtiTőzsde