Videó: kisvállalkozásból indultak, ma 14 millió palack bort adnak el évente
Üzlet

Videó: kisvállalkozásból indultak, ma 14 millió palack bort adnak el évente

Portfolio
Csak belföldön 14 millió palack bort ad el évente a Varga Pincészet, Magyarország legnagyobb családi tulajdonú borászata. A pincészet két borrégióban – a Balatonfelvidéken és Egerben – is működik, tulajdonosai pedig azt vallják, a borászatban is fontos a több lábon állás. Az idei év tapasztalatai után különösen.

Kisvállalkozásokból is lehet sikeres céget építeni Magyarországon. Sok olyan vállalat van, amely egy műhelyből, egy garázsból, vagy egy kisüzemből indult, de mára már tőkeerős, piacán meghatározó, akár nemzetközi szinten is sikereket elérő céggé vált: nevezhetjük őket akár példaképeknek is. Közöttük bőven találunk olyanokat, amelyek nem feltétlenül vannak a gazdasági sajtó fókuszában, nem szólnak róluk a hírek minden nap, de mégis kiemelkedő teljesítményt nyújtanak nap, mint nap. A cikksorozat támogatója a Budapest Bank.

Az alapító, Varga Péter szerint az elmúlt 20 évben a magyar borászat szakmailag és technológiailag alapjaiban megújult, a borok minősége nyugat-európai színvonalúvá vált. Ezzel párhuzamosan pedig a fogyasztók igénye is sokat fejlődött, illetve változott: amikor az ezredfordulón vált újra trendivé borozni, de annak ellenére, hogy vannak új fogyasztási trendek, - például a kézműves sör, a koktél - a bor nem veszít a népszerűségéből.

A közel 30 éves borászati vállalat alapítója úgy látja, a hosszútávú gondolkodás a családi vállalkozásoknak egyébként is a sajátja. Nem a pénz az első számú motiváció, hanem az érték és a minőség. A pincészetben több generáció dolgozik együtt, ez erősíti a stabilitást: „Nem csak mi tervezünk hosszútávra, hanem a dolgozóink is” – teszi hozzá.

A borászatban is fontos a több lábon állás, így gyakorlatilag minden csatornán értékesítenek: a vendéglátásban, az élelmiszerboltokban, saját boltokban és webshopon is.

„A járvánnyal nem nyertünk nem vesztettünk. Enyhe növekedést elértünk, de összességében éves szinten nincs változás a bevételekben. A termelés nem állt le, a palackozóban két csapatra bontva váltották egymást dolgozóink, felkészültünk minden eshetőségre a vírus megjelenése kapcsán. Az irodai dolgozóink áttértek az otthoni munkavégzésre, de mivel a home office fogalma nálunk nem újdonság, nem tapasztaltunk fennakadást. Annak örültünk, hogy a visszajelzések szerint úgy tűnt, az emberek nálunk szívesebben dolgoznak a pincészetben, mint otthon” – mondja a cégvezető.

Egy dologra viszont a covid hívta fel a figyelmüket: a jövőben a webshopok létjogosultsága egyre erősebb lesz, ezért most a pincészeten jobban fókuszálnak erre a területre.

A cikk megjelenését a Budapest Bank támogatta.

Címlapkép: Varga Pincészet

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
wall street