Prémium

A hazai netezők ötöde tesz csak félre a nyugdíjas éveire (x)

Portfolio
Bár a hazai internetezők 91%-a gondolja úgy, hogy valamilyen mértékben magának kell gondoskodnia nyugdíjas évei anyagi biztonságáról, mégis csak az ötödük rendelkezik valamilyen nyugdíjcélú biztosítással vagy előtakarékossági termékkel. Önkéntes nyugdíjpénztárt 16%, nyugdíjbiztosítást 9%, nyugdíj-előtakarékossági számlát 7% vesz igénybe - derül ki a Generali biztosító kutatásából.
A megkérdezettek többsége akkor érezné magát idős korában is biztonságban, ha havonta átlagosan 55 000 forintot tudna félretenni, de tízből három ember szerint 10 000 és 30 000 forint közötti összeg is megtenné. A Generali kutatása szerint nyugdíjcélú megtakarítással ugyanakkor csak kevesen rendelkeznek, annak ellenére, hogy azok aránya, akik fontosnak tartják az öngondoskodást, 2009 óta folyamatosan nőtt - akkor 79% volt, 2013-ra pedig 86%-ra emelkedett. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ennyien is képesek félretenni a nyugdíjukra.

A hazai netezők ötöde tesz csak félre a nyugdíjas éveire
A megkérdezettek közül kettőből csak egy embernek van spórolt pénze

A 18-75 éves korosztályba tartozó hazai netezők túlnyomó többsége (90%) tudja, hogy már most takarékoskodnia kellene a nyugdíjra, de nyugdíjcélú pénzügyi termékekkel csak a harmaduk rendelkezik. A hazai internetezők közül kettőből egynek van spórolt pénze: azok, akiknek van rá módjuk, átlagosan havi 24 000 Ft-ot tesznek félre.

Jelenleg az internetezők 37%-a tud megtakarítani - derül ki a biztosító idei felméréséből. Azon túl, hogy sokaknak nem futja öngondoskodásra, úgy tűnik, nem is tervezzük elég tudatosan pénzügyeinket. A rendszeresen megtakarítók 63%-a csak azt teszi el, ami a hónap végén a fizetésből marad - világít rá a kutatás.
Ezek az eredmények is világossá tették a Generali számára, hogy sokan szeretnék kezükbe venni saját jövőjüket, gyakran csak kisebb összegeket tudnak félretenni. A Generali nyugdíjbiztosításai számukra is élhető alternatívát kínálnak: 20 év alatt havi 20 ezer forintos befizetéssel akár közel 12 millió forint is összegyűjthető a nyugdíjas évekre.

(x)
Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13