Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek
Árfolyam

Pensum árfolyam

Ma:
|
Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
PENSUM ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
PENSUM kötéslista
Idő Ár Darab Érték
PENSUM statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 4800
Nyitó ár:
Előző záró ár: 2400
Napi átlagár:
180 napos átlagár: 2274.7445419761
360 napos átlagár: 2189.7556477639
Napi minimum:
Napi maximum:
Éves minimum: 1600 2023-09-20
Éves maximum: 2960 2023-11-17
Történelmi minimum: 530 2020-11-17
Történelmi maximum: 5800 2021-11-15
Forgalom (db):
Forgalom:
Árfolyamváltozás 1 hó: 4.3478260869565%
Árfolyamváltozás 6 hó: 0%
Árfolyamváltozás 12 hó: 35.593220338983%
Adatlap
Pensum
Rating
Értékpapír megnevezése Pensum share
Értékpapír kibocsátója Pensum Group Nyilvánosan Mûködõ Részvénytársaság
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000165675
Kijelzés módja (ticker) PENSUM
Értékpapír névértéke 10 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 2 000 000
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 2020-02-06
Első kereskedési nap 2020-02-06
Tőzsdei kategória Standard
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési ár 500
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a Pensum árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Visszajelzés

Kérdésed van? Hibát találtál? Vedd fel velünk a kapcsolatot!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING | Az átláthatóbb befektetésekért
Portfolio Trader online előadás Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Portfolio Trader online előadás Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Videóajánló
Pensum hírek

Megbírságolta a Pensumot az MNB

A jegybank ezen felül figyelmeztette a kibocsátót, hogy a jövőben az éves jelentés összeállítása során maradéktalanul tegyen eleget valamennyi vonatkozó jogszabályi kötelezettségének.

Nagy ugrásra készülnek a magyar tőzsdei cégek, itt vannak a tervek

A hozam mellett legalább olyan fontos egy jó sztori, amikor valaki egy tőzsdei befektetés mellett dönt. A magyar mid-capek közül többen is jelentős változásokra készülnek, elsősorban a likviditás növelése céljából. Kötvénykibocsátások, közkényhányad-emelés, jelentős beruházások - ezek témák kerültek szóba a Portfolio Investment Day rendezvény magyar sztorikra fókuszáló beszélgetésében.

Több százezer magyar hiányzik a munkaerőpiacról, nem kerülhető ki a vendégmunkások behozatala

Jelenleg 150-200 ezer fő hazai munkaerő mozgósítható Magyarországon, azonban – egyrészről az EU más országaiban tapasztalható, kedvezőbb munkafeltételek, másrészt a demográfiai okok miatt – a többi igényt átmenetileg vendégmunkásokkal kell megoldani – mondta el a Portfolio-nak adott interjúban Hadházy Tamás, a Pensum Group Nyrt. igazgatósági tagja. A vendégmunkások szabályozásáról szóló új törvény szerinte átgondoltabb, a magyar munkaerőpiac és társadalom sajátosságait jobban figyelembe véve fog megszületni. A szakember szerint be kell látni, hogy a magyar munkaerő-kínálat kimerülőben van, a külföldi munkavállalókat pedig nem azért foglalkoztatják a partnereik, mert olcsóbban dolgoznak, hanem egyszerűen azért, mert rendelkezésre állnak.

Megugorhat a harmadik országbeli munkavállalók kölcsönzésének száma

A visszaeső kiskereskedelmi forgalom és a gazdaság lassulása ellenére 2023 első fél évében 26%-kal tudta növelni árbevételét a munkaerő-kölcsönzés terén meghatározó pozíciójú Pensum Group. A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett vállalat többek között az inflációs nyomás és a növekvő költségek miatt 31 millió forintos veszteséggel zárta az első hat hónapot, ugyanakkor a kedvezőbb környezet miatt az év második felében már pozitív eredménnyel számol. Minősített munkaerő-kölcsönzőként a harmadik országbeli munkavállalók kölcsönzésének ugrásszerű növekedésére számítanak az év utolsó felében.

Fontos minősítést szerzett a Pensum

Megszerezte a szükséges minősítést, így minősített munkaerő-kölcsönzőként folytathatja tevékenységét Pensum Group. A humánerőforrás-szolgáltatások, főként a munkaerő-kölcsönzés terén meghatározó pozíciójú vállalat a lépésnek köszönhetően mostantól harmadik országbeli állampolgárokat, így akár az ázsiai térségből érkező munkavállalókat is alkalmazhat, illetve közvetíthet partnerei felé. Elsőként Vietnámból érkezhetnek azok a munkavállalók, akiket a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett vállalat az új szabályozásnak köszönhetően foglalkoztat.

Rekord árbevétel 2021-ben a Pensum Group-nál

Történetének legerősebb évét zárta a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Pensum Group, miután árbevételét 19 százalékkal növelte 2021-ben. A működési hatékonyság ennél is nagyobb ütemben javult, mivel a humánerőforrás-szolgáltatások, főként a munkaerő-kölcsönzés terén jelenlévő vállalat adózott eredménye több mint négy és félszeresére ugrott. A vonatkozó sajtóközlemény szerint a társaság 2022-ben további jelentős növekedést vár, valamint nyilvános forrásbevonást is tervez. A közzététel után komoly rali indult a Pensum részvényénél.

Eladásra javasolja egy elemző a Glostert, esik a részvény

Az Erste bank elemzője frissítette a Gloster elemzésére alkalmazott modellt, ennek eredményeként ajánlását a korábbi vételről eladásra változtatta. A májusi elemzés óta a legjelentősebb változás, hogy a modellbe beépítésre került az októberben bejelentett autóipari beszállító vállalat felvásárlása. Az elemző kiemeli, hogy a Gloster által áprilisban bemutatott, 2022-ig szóló stratégia tervszámai a Minero-tranzakcióval egy csapásra teljesültek, ebből adódóan a stratégiát már nem tekinti iránymutatónak.

Saját részvényeket adott el a Pensum

Pensum-részvényeket értékesített a társaság tőzsdei forgalomban múlt héten – derül ki a cég péntek esti közleményéből.

2019 jól sikerült, de a koronavírus-járvány a Pensum gazdálkodására is negatívan hat

Több mint tízszázalékos árbevétel-növekedés mellett közel 25 százalékkal bővült a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Pensum Group Nyrt. adózott eredménye 2019-ben. A humánerőforrás-szolgáltatásokat nyújtó vállalat részvényeit februárban vezették be a tőzsdére azzal a céllal, hogy a társaság forrást vonjon be hazai és nemzetközi növekedési céljainak megvalósítása érdekében.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Visszajelzés

Kérdésed van? Hibát találtál? Vedd fel velünk a kapcsolatot!
Tovább az űrlapra
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen lépéssel magára haragította Oroszország a világ egyik legerősebb katonai hatalmát: fontos szövetségest nyerhet Ukrajna