Új ügyfeleket találnak maguknak a magyar privátbankok
Bank

Új ügyfeleket találnak maguknak a magyar privátbankok

Portfolio
A már lassan telített, de még mindig bővülő private banking szegmens mellett egyre jelentősebbé válik a premium banking piac Magyarországon. Parádi-Varga Tamás szerint utóbbi szerepe azért is különösen fontos, mert a private banking előszobájának tekinthető. Ennek megfelelően a napokban az SPB Befektetési Zrt. is elindította saját prémium banki szolgáltatását, korosztály szerint meghatározott nyitólimittel. A vezérigazgatóval a Portfolio Öngondoskodás 2017 című konferenciáján a vagyonkezelés új irányairól beszélgettünk: arról is megkérdeztük, hogy milyen alapvető különbségeket lát a két szegmens - privát és prémium - között.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet
Az alacsony hozamkörnyezet jó ideje kihívás elé állítja a vagyonkezelési piac szereplőit, de a private banking piac így is évi 8-10%-kal bővül itthon. A legfrissebb adatok szerint közelít a szektor a 4000 milliárd forintos kezelt vagyonhoz, és körülbelül 40 ezer ügyfél van jelenleg ezen a piacon. A jövőben a premium banking szegmens előretörése várható, így nem meglepő, hogy egyre több szereplő indít ilyen szolgáltatást.

Új ügyfeleket találnak maguknak a magyar privátbankok
Parádi-Varga Tamás (Forrás: Stiller Ákos, Portfolio)

Ebben van most növekedési potenciál

Parádi-Varga Tamás, az SPB Befektetési Zrt. vezérigazgatója úgy látja, hogy belátható időn belül javulni fog a globális hozamkörnyezet, hiszen a Fed már megkezdte a kamatemelést, és várhatóan az EKB is ebbe az irányba megy majd, ezután pedig az MNB-nek sem lesz más választása.

Arra számít, hogy 3 éven belül elindul ez a folyamat, ami a hozamkörnyezet módosulását is maga után fogja vonni. A private banking szegmens növekedésével kapcsolatban is optimista, hiszen az látszik, hogy a telítettség ellenére évi néhány %-kal továbbra is növekszik a torta.

Az évek óta várt generációváltást egyelőre nem látja a private bankingben, viszont fontos trendnek tartja, hogy egyre jelentősebbé válik egy új szegmens, a prémium banking, amibe a napokban az SPB is belépett.

A premium bankingre szerintünk úgy kell tekinteni, mint a private banking előszobájára: a cél az, hogy a premium ügyfeleket idővel "felneveljük", és 5-10-15 éven belül ők is private banking ügyfelekké váljanak

- mondta el a vezérigazgató a Portfolio-nak.

Csökkentett nyitólimittel lőnek a fiatalokra

A private banking szolgáltatáshoz hasonlóan a konzervatív szemléletmód lesz jelen a prémium banki szolgáltatásnál is, azonban alapvető különbség lesz a 2 szegmens között, hogy a privát banki ügyfelek esetében - vagyis nagyobb vagyonnál - minden esetben egyedi portfóliót építenek, míg a prémiumnál a kockázatok optimális kezelése miatt sokkal inkább befektetési alapokból érdemes építkezni.

Az új premium banking szolgáltatás egyedi jellemzője, hogy kortól függően eltér a nyitólimit: 35 éves kor alatt 5 millió, 35 éves kor fellett pedig 10 millió forint lesz a szolgáltatónál.

Parádi-Varga Tamás a kor szerinti szegmentációt nagyon fontos lépésnek tartja.

A legtöbb esetben kizárólag vagyon alapján szegmentálunk, de a 35 év alatti korosztály fontos célcsoport nekünk, hiszen tagjai beszélnek nyelveket, sokat utaznak, van külföldi munkatapasztalatuk, így valószínűleg sokkal nyitottabbak arra a fajta a globális portfolióépítésre és nemzetközi befektetési tanácsadásra, ami hagyományosan erőssége az SPB-nek

- véli a vezérigazgató.

Egyelőre a meglévő értékesítési hálózat foglalkozik a premium banking ügyfelekkel is, de hosszú távon külön fogják választani a két szegmenssel kapcsolatos kommunikációt. Míg a private bankingnél elegendő a klasszikus csatornák használata, a premium ügyfelek eléréséhez hatékonyabb és gyakoribb kommunikációra lesz szükség. Emellett a premium szegmensben várhatóan erősebben megjelenik az digitalizáció és a különféle kényelmi szolgáltatások használata. Parádi-Varga Tamás szerint, ahogy a private bankingnél, úgy a prémium esetében sem válthatják ki a gépek a személyes tanácsadást, de ezekben a döntésekben várhatóan nagyobb szerepe lesz a technológiai támogatásnak.

A cikk megjelenését az SPB Befektetési Zrt. támogatta.

koronavírus bevásárlás pénztáros
Heiko Maas jogallamisag unios koltsegvetes megallapodas 201124
bull
empty safe
anthonyfauci
vaccine
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Olvass a grafikonban és lovagold meg a trendet!
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

koronavírus bevásárlás pénztáros