Bank

10 egyedülálló eset, ami bizonyítja, hogy a Bitcoin-titok a biztosításainkat is felforgatja

A biztosítási piacot is kezdi meghódítani a blockchain. Az insurtech cégek mellett több nagy biztosító is felismerte, hogy ezzel a technológiával radikálisan egyszerűsíthető, döbbenetesen felgyorsítható és ügyfélbaráttá tehető a kárrendezés. Sőt, akár a biztosítás teljes életciklusát automatizálni lehet a megszokottnál jóval nagyobb transzparencia mellett. Legutóbbi cikkünkben elméletben mutattuk be a lehetőségeket, most pedig 10 gyakorlati példa következik.

1 2 3

Kiemelt téma lesz a blockchain-technológia jövő csütörtöki, Biztosítás 2018 Konferenciánkon. Regisztráljon Ön is!
10-8.

Etherisc10 egyedülálló eset, ami bizonyítja, hogy a Bitcoin-titok a biztosításainkat is felforgatja
Fotó: Shutterstock
Az Etherisc egy német alapítású, decentralizált biztosításokkal foglalkozó vállalat, több működő blockchain-alapú megoldásuk is van már. Ők dobták piacra az első olyan, ethereumon alapuló biztosítást, amely érzékeli, ha a biztosított lekéste a repülőgépét és automatikusan fizet, anélkül, hogy az ügyfélnek akár a kisujját kelljen mozgatnia. Ajánlanak ezen kívül egy ethereum alapú szociális biztosítást is, amely bizonyos családi tragédiák esetén fizet, illetve egy mezőgazdasági biztosítást is, amely azonnal fizet, ha a biztosított termőföldjét szárazság vagy árvíz sújtja.

AXA Fizzy10 egyedülálló eset, ami bizonyítja, hogy a Bitcoin-titok a biztosításainkat is felforgatja
Fotó: Shutterstock
A rossz nyelvek szerint az Etherisc ötletét koppintotta le az AXA Fizzy nevű termékével, ami szintén repülők lekésésére nyújt biztosítási fedezetet. A szolgáltatásra legkésőbb 15 nappal a repülő indulása előtt lehet regisztrálni, majd az adatok megadása és a biztosítási díj befizetése után automatikusan megtörténik a fizetés, ha a repülőgép több mint két órát késik. Míg 2017-ben az amerikai és francia járatokra terjedt csak ki a szolgáltatás, 2018-ban már az egész világon elérhetővé tették.

Allianz Captive Blockchain10 egyedülálló eset, ami bizonyítja, hogy a Bitcoin-titok a biztosításainkat is felforgatja
Fotó: Shutterstock
Az Allianz vállalati ága (Corporate & Specialty) egy meglévő captive biztosítási programra húzta rá a blockchain-technológiát, a Ginettával és az Ernst & Younggal karöltve. Az ilyen programokban résztvevő óriásvállalatok lényegében egymás vállalati érdekeltségeit biztosítják, nem pedig egy biztosítási terméket vásárolnak meg, az Allianz csak adminisztrációs tevékenységet végez.

A blockchain-technológia automatikusan összeköti a programban résztvevő szereplőket és azonnalivá tudja tenni a tranzakciókat, amellett, hogy nyomon követhető feljegyzéseket is készít róluk. Az Allianz programja a Hyperledger Fabric 1.0-án alapszik, szakmai felelősségbiztosításokra és vagyonbiztosításokra lehet használni. A biztosítási életciklus három szakaszához lehet használni a prototípust, a biztosítás megújítására, a díjfizetés ellenőrzésére, valamint a kárkifizetésekre, utóbbiban a Citi Treasury is segítséget nyújt. A blockchain-technológia a több héttel csökkenti a kárkifizetések időtartamát.
Ez a cikk folytatódik
1 2 3
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
csalás scammer marketplace facebook hacker csaló telefon átverés