Itt van a legélhetőbb magyar települések és kerületek listája

Itt van a legélhetőbb magyar települések és kerületek listája

Nyolc helyen szerepel fővárosi kerület, míg a keleti és a nyugati országrészből egy-egy város fért fel az Otthon Centrum 2021-es élhetőségi rangsorának első 10 helyére. A csúcstartó kerületek árban is az élmezőnyben foglalnak helyet, ugyanakkor van néhány kedvezőbb árfekvésű élhető város is a listában.

Könnyű és vidám élet? - Az országnak ezen a részein van rá a legnagyobb esélyed

Könnyű és vidám élet? - Az országnak ezen a részein van rá a legnagyobb esélyed

A nyugati országrész és a főváros kedvezőbb helyzetét mutatja a Takarék Index 2021-es élhetőségi rangsora, amely járásonként veti össze a többi között az oktatási, egészségügyi, kulturális és vásárlási lehetőségeket. Budapesten a legkedvezőbb az összkép, az első tízben még hét dunántúli és két tiszántúli járás található. A bűnözésben vagy a megfizethetőségnél a főváros rosszul szerepel.

Így büntetnék sokan az idegesítő szomszédaikat - Neked milyen a viszonyod a szomszédokkal? Szavazz!

Így büntetnék sokan az idegesítő szomszédaikat - Neked milyen a viszonyod a szomszédokkal? Szavazz!

A jó szomszédság záloga a jó kerítés - tartja a mondás. Kétségtelen, hogy egy jó szomszéd nagy kincs, ami akár az ingatlan értékében is megmutatkozik, mit tehetünk azonban, ha a szomszédaink nem azok, akikről mindig is álmodtunk? A Saveoneenergy.com Egyesült Királyságban végzett felmérése arra volt kíváncsi, mi idegesíti legjobban a szomszédaikban a briteket és az adott szokásukért mekkora pénzbírsággal sújtanák őket. A cikk végén te is szavazhatsz arról, hogy milyen a viszonyod a saját szomszédaiddal.

Lakásárak Budapesten: élhető is a környék vagy csak drága? - Ezek a leginkább alulértékelt kerületek

Lakásárak Budapesten: élhető is a környék vagy csak drága? - Ezek a leginkább alulértékelt kerületek

Nemrég arról kérdeztük meg olvasóinkat, hogy melyik budapesti kerületben élnének legszívesebben. A nem reprezentatív felmérést több mint 3500-an kitöltötték, ami már elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy felállítsuk a kerületi rangsort. Ezen túl azonban arra is kíváncsiak voltunk, hogy az olvasói vélemények mennyire esnek egybe a lakásár szerinti sorrenddel. Meglepő eredményeket kaptunk.

Ez most a főváros legélhetőbb kerülete - Te hova költöznél szívesen? Szavazz!

Ez most a főváros legélhetőbb kerülete - Te hova költöznél szívesen? Szavazz!

Időről időre rendszeres felmérések jelennek meg arról, hogy különböző szempontok szerint melyik a főváros legélhetőbb része. A listák után természetesen mindig viták alakulnak ki, ami természetes annak fényében, hogy mindenkinek eltérő az életvitele, mások a preferenciái. Ezúttal arra tettünk kísérletet, hogy az élhetőségi és a lakáspiaci szempontokat egybegyúrva bemutassuk, hogy szerintünk mitől élhető egy kerület és megkérdezzük az olvasókat, hogy ők melyik városrészeket kedvelik leginkább.

Ezek 2019-ben Magyarország legélhetőbb városai

Ezek 2019-ben Magyarország legélhetőbb városai

Negyedszerre készítette el saját élhetőségi rangsorát a hazai települések között az Otthon Centrum. Az elemzés összeállítása során a szakemberek a 25 ezer főnél népesebb városokat, azok életminőség szempontjából lényeges mutatóit vizsgálták. A rangsort a Várnegyed és a belváros vezeti, míg vidéken Veszprémben és Egerben a legjobb élni.

Itt a lista: Ezekben a városokban a legjobb élni most

Itt a lista: Ezekben a városokban a legjobb élni most

Idén is elkészítette az InterNations a rendszeres felmérését arról, hogy a világ mely városaiban a legjobb élni külföldiként. A dobogóra most három ázsiai város került fel, de a top 10-ben több európai város is szerepel.

Ezekben a kerületekben biztos nincs hiány új lakásból

Igazán izgalmas évben járunk, legalábbis ami az átadásra kerülő új lakásprojektek számát illeti Budapesten. Az építés alatt álló 500 projekt nagy része, ami mintegy 25 ezer lakás építését foglalja magába, már idén befejeződhet, így csak ebben az évben várhatóan 15 800 új lakóingatlan zúdul rá a budapesti piacra, ennek egy része már el is készült. Ez a több ezer lakás azonban elég egyenlőtlenül oszlik el a kerületek között, néhol a projektek száma még a 10-et sem éri el, máshol alulról súrolja a 100-at. Hasonló a helyzet az átlagos lakásszámmal projektenként, van olyan kerület, ahol átlagosan közel száz lakás van egy projekten belül, ami felveti a kérdést, hogy mennyire lesz élhető az a lakókörnyezet.

Mondhatni siralmas a helyzet: a magyar egyetemisták csupán 6 százaléka vállalkozna

Sokféle téma előkerült a Budapest Főváros Önkormányzatának Konferenciáján, többek között a magyar kkv szektor innovációs helyzete, a fiatalok vállalkozási kedve, a városi smart megoldások térnyerése, és az is, hogy mit kellene tennünk ahhoz, hogy létrejöhessen az egyes szektorok, szintek, és a teljes lakosság között egy valóságos együttműködés.

Erdősítésbe fektet a Shell - Több millió fát ültetnek

Erdősítésbe fektet a Shell - Több millió fát ültetnek

Korábban a szektorban szinte elképzelhetetlen beruházási tervet jelentett be a Royal Dutch Shell: az olajóriás három év alatt 300 millió dollárt fektet erdősítési projektekbe, ezzel kívánja mérsékelni a tevékenysége és a fosszilis tüzelőanyag-felhasználás során kibocsátott szén-dioxid klímaváltozást erősítő hatását.

Olyan várost kell tervezni, ahol egy 8 éves és egy 80 éves is jól érzi magát

Sokszor csak azokról az átalakulásokról, új épületekről, felújításokról veszünk tudomást ami elég hatalmas, extravagáns, vagy esetleg valamilyen szempontból meghökkentő ahhoz, hogy ne tudjuk ne észrevenni. Emiatt a kisebb, de szintén fontos eredmények, mint például egy park felújítása, vagy egy, a gyerekeknek kialakított játszótér megépítése sokaknak nem jelent lényeges haladást. Nem lehet azonban átlépni afelett, hogy annak a generációnak épülnek ezek a kis projektek, akik 10 év múlva maguk tervezik, építik, alakítják a várost, ezért sem mindegy, hogy mit gondolnak és mit visznek magukkal a gyermekkorukból a felnőtt életbe. "Ha egy 8 éves és egy 80 éves ember is jól tudja magát érezni egy városban akkor célba értünk" - hangzott el a Safecity 1.0 Konferencián.

Ilyen az egyik legegyszerűbb megoldás, amivel csökkenteni lehetne az utcai lopásokat

Egy városban elkövetett bűnesetek száma sokféle szereplő hozzáállásán múlhat, a lakosság, az állami szervek és az egész társadalom gondolkodása talán a legnagyobb mozgatói, de akár egy várostervezőnek is lehet ráhatása, főként ha a megelőzésről van szó. Elsőre lehet, hogy a térfigyelő kamerákra gondolunk, ezen azonban jóval túlmutat a feladat és a lehetőségek is. Egy megfelelően megtervezett és az előzetes elemzések tükrében kialakított közterület, utca, vagy park - ahol nem mellesleg minden társadalmi csoporthoz tartozó egyén megfordulhat - is teremthet olyan környezetet, ahol kevésbé lenne lehetősége egy tolvajnak kirabolnia valakit.

Új javaslattal állt elő Tarlós a repülési zaj ellen

Elvi megegyezés született a Liszt Ferenc repülőtér okozta zajterhelés ügyében, és belátható időn belül megszüntetik az éjszakai repüléseket - jelentette be Tarlós István főpolgármester az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Beindultak a turisztikai fejlesztések a vidéki városokban

Egyre több strand, uszoda, élménypark és más turisztikai fejlesztésekről lehet olvasni, némelyik már hosszú évek óta húzódik, de vannak olyanok is amelyeknél már jó ütemben halad az építkezés. A Modern Városok Program is lökést adott ezeknek a projekteknek, de a programon kívül is vannak új turisztikai beruházások hazánkban, melyek indulásáról, vagy előrehaladásáról a napokban számoltak be a helyi önkormányzatok. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.