Fájdalmas meglepetést okozhatnak a februári gázszámlák

Fájdalmas meglepetést okozhatnak a februári gázszámlák

Bár a hazai telek egyre enyhébbek, az idei tél eddig eltelt részében több olyan időszak is akadt, amely a szokásosnál hidegebb időjárást hozott Magyarországon; ilyen volt december első harmada, de januárban is több hideghullám érte el az országot. Ilyenkor a földgáz- és a villamosenergia-felhasználás is megemelkedik, így számos háztartás magasabb rezsiszámlákat kaphat.

Mire használják a mesterséges intelligenciát a magyar cégek?

Mire használják a mesterséges intelligenciát a magyar cégek?

Az innováció terén nem jeleskednek a hazai cégek, de a digitális átállást komolyan veszik - közölte a K&H a saját innovációs indexe alapján. A bank három éve méri a hazai közepes és nagyvállalati szektor innovációs aktivitását, a kutatás adataiból képzett innovációs index 2023 második félévében 29 pontra emelkedett, ami ugyan egy ponttal magasabb az előző félévben mért mélypontnál, de még így is az átlagosnál gyengébbnek nevezhető.

Lehull lepel: titkolták, de most kiszámolták a magyar kórházak fertőzéseit

Lehull lepel: titkolták, de most kiszámolták a magyar kórházak fertőzéseit

Magyarországon a hatóságok nem teszik közzé hivatalból a kórházak fertőzési adatait, egy friss projekt azonban nagy előrelépést hozott a hazai intézmények átláthatóságában. A Direkt36 Semmelweis Projektjéből kiderül: a betegek halálát a kórházak csak nagyon kis százalékban tudják be a kórházi fertőzéseknek, pedig a fertőzéses esetek 30-40 százalékában a beteg meghal. A Telex által összefoglalt elemzés többek között a budapesti Jahn Ferenc, a Károlyi Sándor, a Szent János és a Bajcsy-Zsilinszky kórházakban mutatott ki nagyobb bajokat. Az antibiotikumoknak ellenálló kórokozók esetében Cegléd, Eger, Pápa kórházai szerepeltek nagyon rosszul.

Pentagon: emberéletek múlhatnak a mesterséges intelligencián

Pentagon: emberéletek múlhatnak a mesterséges intelligencián

A Pentagon szeretne többet tudni a mesterséges intelligencia eszközeiről, mielőtt teljes mértékben elkötelezné magát a technológia használata mellett, ezért azt kéri a fejlesztőktől, hogy legyenek átláthatóbbak és nyitottabbak az információcserére – írja a Bloomberg.

Romlott az amerikai külkereskedelem egyenlege

Az amerikai külkereskedelmi mérleg deficitje a vártnál kevésbé nőtt júliusban az előző hónaphoz képest - derült ki az amerikai kereskedelmi minisztérium szerdán közzétett adataiból.

Már húszezer esetnél segített az ÉletMentő, idéntől külföldön is lehet vele mentőt hívni

Már húszezer esetnél segített az ÉletMentő, idéntől külföldön is lehet vele mentőt hívni

Az ÉletMentő applikációt a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat 2020-ban indította el, mint közös segélyhívó alkalmazást. Azóta több mint 700 ezren töltötték le, és csak az idei nyáron közel kétezer hívást indítottak a segítségével. A több szakmai díjjal elismert applikáció idén új funkcióval bővült, így már Csehországban, Szlovákiában és Ausztriában is indítható segélyhívás a magyar ÉletMentő alkalmazásból - derül ki a telekommunikációs cég közleményéből.

Diófa: megakadt a rali az európai és amerikai részvénypiacokon

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogyan állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, középtávra szóló, fiktív modellportfóliót. Az alábbiakban a Diófa Alapkezelő írását olvashatják:

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.