Ingatlanpiac: csendesebb volt a nyár a személyi változások tekintetében

Ingatlanpiac: csendesebb volt a nyár a személyi változások tekintetében

Bár a tavaszinál kevésbé volt aktív a nyári időszak az ingatlanpiac személyi változásait tekintve, így is volt néhány fontos pozícióváltás. Új kommunikációs vezető érkezett a Property Markethez Both Balázs személyében, míg a Danubius Hotels vezetőségéhez Róna Andrea csatlakozott.

Bejártuk Budapest legújabb skybar-ját: ilyen a kilátás a Budai Várból

Bejártuk Budapest legújabb skybar-ját: ilyen a kilátás a Budai Várból

White Raven, azaz fehér holló néven nyit július 23-án a Mátyás templom tőszomszédságában elhelyezkedő skybar & lounge. Az új vendéglátóhely a Hilton legtetején kapott helyet, a nyitott tetőterasz április és október között várja majd a vendégeket. Vélhetően nem sokan látták még Budapestet ilyen magasságból, és szinte 360 fokos panorámával, úgyhogy mutatjuk is a képeket.

Kieső külföldiek, infláció, drágulás - Mi lesz így a magyar szállodákkal?

Kieső külföldiek, infláció, drágulás - Mi lesz így a magyar szállodákkal?

Globálisan még nem tért magához a szektor, azonban érezhető a fellendülés a koronavírus-járvány okozta nehézségek után a hazai turizmusban - mondta a Portfolio-nak Kovács Balázs. A Danubius Hotels vezérigazgatója óvatos optimizmussal tekint a közeljövőre, már csak azért is, mert a Budapest Airport 80 százalékra várja a kapacitások visszarendeződését 2019-hez képest. Tehát, turista várhatóan lesz, ugyanakkor az orosz-ukrán fegyveres konfliktus miatt kieső orosz vendégek hiányát bizonyos hazai desztinációk valószínűleg megsínylik. A vezérigazgató értékelve a hazai turizmusfejlesztést megjegyezte, hogy a hazai szállodaipar szempontjából rendkívül fontosak a nemzetközi sportesemények; vonzóvá teszik mind az országot, mind a fővárost a turisztikai attrakciók, azonban egy dolog még hatalmasat tudna lendíteni a fővárosi hivatás- és konferenciaturizmuson. Utóbbira egyébként nagyon nagy szükség is van: a vidéki szállodák foglaltság tekintetében jól állnak, azonban ez a főváros számára nem megnyugtató, mivel az utolsó járvány előtti békeévben, 2019-ben az országos szállodapiac bevételének a fele Budapesten keletkezett. A szállodaárak kapcsán Kovács Balázs rávilágított, hogy a növekvő energiaárak és a bérinfláció következtében jelentősen megnőttek az önköltségeik, ez pedig a drágulásban tükröződik.

Másfél év után újra kinyit a Gundel: új üzemeltetővel és új étlappal indulnak

Másfél év után újra kinyit a Gundel: új üzemeltetővel és új étlappal indulnak

Másfél évnyi kényszerpihenőt követően szerda reggel újra kinyit a Gundel Étterem. A több, mint 125 éves múltra visszatekintő, tradicionálisan a nemzetközileg is legismertebbnek számító budapesti étterem és kávéház komoly átalakuláson ment keresztül az elmúlt hónapokban. Ennek legfontosabb eleme, hogy új üzemeltetője lett, ezzel párhuzamosan átalakult a gasztronómiai és vendéglátási koncepció is.

Bezár a Gellért hotel: utolsó képek a több mint 100 éves épület mai állapotáról

Bezár a Gellért hotel: utolsó képek a több mint 100 éves épület mai állapotáról

A Danubius Hotels december 1-ig üzemelteti a főváros egyik történelmi szállodáját, a 6 hetes visszaszámlálást követően ötcsillagos luxusszállóként újul meg a műemléki védettséget élvező épület a tulajdonos Indotek Group elképzelései alapján. Egy bejárás keretében a pincétől a padlásig végigjártuk jelenlegi formájában a több mint 100 éves szállodát.

Nagyot fordult a munkaerőpiac a járvánnyal  - másként kell harcolni a dolgozókért

Nagyot fordult a munkaerőpiac a járvánnyal - másként kell harcolni a dolgozókért

Kánaán lehet a Balatonnál, elindult egy bérspirál, gondot okoz a szakemberhiány, de egyéb kihívásokkal is meg kell küzdeni a munkaerőpiacon a koronavírus-járvány miatt, amely az egyes szektorokat különböző módon érintette. A pandémia okozta megpróbáltatásokról, az otthoni és a hibrid munkavégzésről osztották meg tapasztalataikat nagyvállalati vezetők a Portfolio HR Revolution konferenciáján, amelyen egyebek mellett az újraindulásban rejlő potenciálokról, és, hogy abban milyen feladat hárul a HR-re, is szó esett.

Százmilliárdok forognak kockán: tűkön ülve várja a rendeletet a rendezvényszektor, hogy mikor indulhat újra

Százmilliárdok forognak kockán: tűkön ülve várja a rendeletet a rendezvényszektor, hogy mikor indulhat újra

Több száz milliárdos üzlet a rendezvényipar, amelynek újraindulása a reményeik szerint a közeljövőben már lehetséges - hangsúlyozta Flesch Tamás, a Magyar Éttermek és Szállodák Szövetségének elnöke, aki szerint a hotelek is kénytelenek kivárni azt a rendelkezést, hogy milyen átoltottság mellett tarthatnak rendezvényeket. Jelenleg a hotelek nem fogadhatnak rendezvényre vendégeket, családi összejövetelek tíz főig engedélyezettek még. A Continental Group ügyvezető igazgatója a Portfolio érdeklődésére elmondta, hogy a rendezvények engedélyezése 5 millió beoltottnál akár meg is történhetne, tehát előbb-utóbb, a nyár folyamán akár a labdarúgó-Európa-bajnokság környékén lehet majd rendezvényeket tartani szállodákban. Nem tartja valószínűnek, hogy a pár száz fős szállodai rendezvények esetében korlátozzák majd a létszámot.

Új üzemeltetőt kap a Gundel

Új üzemeltetőt kap a Gundel

Megegyezett a Danubius Hotels az Eventrend Grouppal a Gundel étterem és a Bagolyvár étterem üzemeltetéséről, valamint az intézményhez tartozó rendezvényszervezésről és catering szolgáltatásról: 2021. május 1-től utóbbi folytatja az éttermekben folyó munkát.

Eladják a híres pécsi szállodát

Eladják a híres pécsi szállodát

Eladja a pécsi Palatinus Hotelt a Danubius Zrt., a vevők a Hotel Palatinus Kft. és a HotelKer Szállodaüzemeltető Kft. A vételár üzleti titok - írja az MTI.

Eladták a több mint 100 éves Duna-parti szállodát

Ötcsillagos szállodaként újulhat meg néhány éven belül a Gellért Szálló, amelynek
értékesítéséről néhány nappal ezelőtt állapodott meg egymással a Danubius Hotels
Group és az Indotek Group. Az ingatlan mostanra alaposan megérett a felújításra, ezért az épületet megvásárló Indotek Group teljes rekonstrukciót kíván végrehajtani a műemléki védelem alatt álló létesítményben - szerepel a szerződő felek közleményében.

Hárommilliárd forintból újult meg a margitszigeti szálloda

Hárommilliárd forintból újult meg a margitszigeti Danubius Thermal Hotel. A gyógy-wellness szálloda megújult éttermét pénteken adták át. Idén az első negyedévben a margitszigeti szállodák átlagosan 60 százalékot meghaladó kihasználtsággal üzemeltek.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.