Hétfőtől Takarék részvényekkel kereskedhetünk

Takarék részvényre nevezte át az FHB részvényeket a BÉT vezérigazgatója a jelzálogbank kérésére, miután az FHB Jelzálogbank felvette a Takarék Jelzálogbank nevet.

Új hitelbesorolást kapott az FHB

A Moody's Investors Service mai közleménye alapján új hitelminősítéseket állapított meg az FHB Jelzálogbank Nyrt.

Kiemelt támasz közelében a Richter és az OTP is

Az európai tőzsdék minimális emelkedése mellett a BUX az irányt keresi a hosszú hétvége után, a blue chipek közül az OTP és a Richter is kulcsszintek közelében jár kedden, a midcapek közül az FHB fontos támaszt tört le, míg a kispapíroknál az Őrmester részvényei ismét remek formában indították a napot.

Megkezdte az MNB a jelzáloglevelek aukciós vásárlását

Jelentős érdeklődés mellett, közel 13 milliárd forintértékben értékesített jelzálogleveleket a Takarék Csoporthoz tartozó FHB Jelzálogbank Nyrt. márciusban - közölték. Ebből először az MNB is vásárolt aukción jelzálogleveleket.

Megbírságolta az MNB az Erstét és az FHB-t

Az MNB ma közzétett határozataiban 14 millió, illetve 4,5 millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta az Erste Bank Hungary Zrt.-t és az FHB Bank Zrt.-t - többek között - a teljes hiteldíj mutató feltüntetésére vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt. Az Erste Bank a személyi kölcsönök és folyószámlahitelek, az FHB Bank a lakáshitelek reklámozása során több esetben nem vagy nem feltűnően jelenítette meg a hitelköltségeket összegző THM értékét.

Nagyon csúnya napja volt a magyar kispapíroknak

2017 nagyrészt a kispapírokról szólt a magyar tőzsdén, a Konzum és az Opus vezetésével nagyot raliztak a kis- és közepes kapitalizációjú magyar tőzsdei cégek részvényei. Ma ennek az ellenkezőjét látjuk, szinte válogatás nélkül adják a részvényeket, de most is a Mészáros-papírok járnak az élen. Az Opus és az Appeninn közel 8 százalékot esett, de ütik az FHB-t, a Rábát, a Masterplastot és az Alterát is.

Pénzhiány és vita a szomszédokkal - A lakásfelújítás legnagyobb kihívásai

A felújítások megvalósulása szempontjából kulcsfontosságú, hogy a háztartások miként teremtik elő az ehhez szükséges anyagi forrásokat. A legnagyobb szerepe a saját forrásoknak van minden épülettípus esetében, a hitelből való finanszírozás kevésbé jellemző, bár az elmúlt évek jelentős támogatásainak köszönhetően a paneleknél valamivel magasabb a hitelfelvétel aránya - derül ki az FHB Jelzálogbank elemzéséből.

Hőszigetelés, tetőjavítás, ablakcsere - Megnéztük a legnépszerűbb felújításokat

A hazai lakásépítések erősen ciklikusak. A rendszerváltás előtt, a nagy lakótelep építések idején évente 80-100 ezer új lakásba költözhettek lakók, utána azonban jelentősen visszaesett az építések száma. Az ezredforduló utáni hullámot a kedvezményes kamattámogatásos hitelek és a devizahitelezés időszaka generálta, a válság viszont erősen megtépázta a szektort, és alig épültek lakások 2010-2015 között. Éppen ezért a felújítások jelentősége az utóbbi években különösen felértékelődött - derül ki az FHB Jelzálogbank elemzéséből.

Surranópályán törnek előre kis magyar bankok

Ügyfélszámuk és méretük miatt sokkal több szó esik a hazai nagybankokról, mint a kisebbekről, pedig figyelemre méltó növekedést sikerült elérnie a kisebbek közül többnek is az elmúlt években. Valódi sikertörténetből viszont nagyon kevés akad: az integrálódó takarékszövetkezeti szektor kivételével nincs olyan szereplő, amely a nagybankok babérjaira törne, és a pofitszámok sem fényesek.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Minden tojás ugyanabba a kosárba? Olyan nagyhatalommá válik Magyarország, aminek csúnya vége lehet
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.