UEFA: kizárhatják a BL-ből a Barcelonát, a Juventust és a Realt

UEFA: kizárhatják a BL-ből a Barcelonát, a Juventust és a Realt

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megerősítette, hogy eltávolíthatják a Real Madridot, a Barcelonát és a Juventust a Bajnokok Ligájában résztvevők sorából. Teodor Teodoridisz UEFA-főtitkár a madridi Marcának adott interjúban beszélt arról, hogy különutassága miatt szankcionálható és igenis kizárható a BL-szereplők közül a Szuperligát megalapítók közé tartozó három elitklub.

Elbukott az európai klubfoci forradalma, nagy hullámokat vetett a tőzsdén is

Elbukott az európai klubfoci forradalma, nagy hullámokat vetett a tőzsdén is

Egy hete jelentették be, hogy 12 európai top futballklub külön tornát hozna létre, az Európai Szuperligát (ESL), amellyel alaposan felforgatnák az európai klubfutballt, sokak szerint örökre megváltoztatva azt, leginkább a kisebb csapatok kárára. A kezdeményezés azonban gyakorlatilag kevesebb, mint három napot élt, miután a szurkolók, a politika, az UEFA, a FIFA, a kisebb klubok, és az érintett csapatok számtalan edzője, játékosa is vehemensen ellenezte a szuperliga létrehozását. Az eseményekre a befektetők is reagáltak, a szuperliga bejelentésére szárnyalt a tőzsdén jegyzett focicsapatok részvényárfolyama, ahogy viszont darabjaira hullott az ESL, jött az árfolyamok esése.

Orbán Viktor ellenzi, a befektetők imádják az európai szuperkupát

Orbán Viktor ellenzi, a befektetők imádják az európai szuperkupát

12 futballklub részvételével elindítanák az Európai Szuper Ligát, amely az európai nagycsapatoknak a mostaninál magasabb bevételeket nyújthatna. Az érintett csapatok közül a Manchester United és a Juventus is tőzsdén jegyzett, az árfolyamok alakulása alapján a befektetők örülnek a klubok tervének.

A profi foci is nagyot bukik a koronavírus-válságon

A profi foci is nagyot bukik a koronavírus-válságon

A COVID-19 járvány rányomta bélyegét a hat kiemelkedő európai liga bajnokainak pénzügyi teljesítményére az elmúlt szezonban: a KPMG felmérésében vizsgált hat bajnokcsapat mindegyike csökkenő bevételről számolt be. A Juventus, a Paris Saint-Germain és a Porto kétszámjegyű árbevétel-visszaesést regisztrált az előző évhez képest, míg a Bayern München, a Liverpool és a Real Madrid összbevételei mérsékeltebben csökkentek, főként annak köszönhetően, hogy kis mértékben növelni tudták kereskedelmi bevételeiket

Tényleg igaz, hogy nem csak sport a labdarúgás, befektetés is

Tényleg igaz, hogy nem csak sport a labdarúgás, befektetés is

Ha a futball kerül szóba, akkor sokaknak egyből a szurkolók üdvrivalgása, a gólok és általánosságban a sport közösségépítő ereje jut eszébe. A sport globális vonzereje tagadhatatlan, és a rajongók erős támogatása indikálta a növekedést, mely során a futball egy több milliárd dolláros iparággá nőtte ki magát.

Az olasz bajnokságban első, az olasz tőzsdén utolsó a Juventus

Az olasz bajnokságban első, az olasz tőzsdén utolsó a Juventus

Nagyot esett a Juventus részvényárfolyama, a koronavírussal kapcsolatos hírek miatt zuhanó olasz tőzsde leggyengébben teljesítő komponense a futball klub. A koronavírus hatással lehet a Juventusra is, hiszen a múlt hétvégén már futball meccseket kellet elhalasztani. A klubbot működtető cég legfrissebb gyorsjelentésében veszteségről számolt be.

Kiestek Ronaldóék, zuhan a Juventus árfolyama

Kiestek Ronaldóék, zuhan a Juventus árfolyama

A Bajnokok Ligája keddi negyeddöntőjének torinói visszavágóján az Ajax 2:1-re legyőzte a Juventust, a mérkőzés eredménye a két tőzsdén jegyzett cég árfolyamán is jól látszik, a Juventus árfolyama közel 25 százalékot zuhant ma reggel, míg az Ajax árfolyama közel 9 százalékkal került feljebb.

Csak a közösségi média mentheti meg a Juventust, hogy ne bukjon Ronaldo átigazolásán

Jelentősen növekednie kell a Juventus árbevételének ahhoz, hogy megtérüljön a Cristiano Ronaldo befektetés - derül ki a KPMG vonatkozó kutatásából. Az elemzőcég számítása szerint a focista évi 85 millió dolláros költségét - ebből 55-56 millió a bruttó fizetése és további 29 millió a befektetés amortizációja - a klub csak akkor képes kigazdálkodni, ha sikerül növelni bevételeit.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.