Élelmiszerár-stop: már ma kezdődnek az ellenőrzések, bírság és bezárás a láthatáron

Élelmiszerár-stop: már ma kezdődnek az ellenőrzések, bírság és bezárás a láthatáron

Február elsejétől május elsejéig az ország minden részében vizsgálják az élelmiszerárstop betartását a megyei és fővárosi kormányhivatalok fogyasztóvédelmi munkatársai - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A ma induló helyszíni ellenőrzések a tavaly október közepi szinten maximált árra, az érintett termékek mennyiségére és az élelmiszerárstopról szóló tájékoztatásra is kiterjednek. A mulasztókra kötelezően legalább 50 ezer forintos bírságot szabnak ki, ismételt jogsértés esetén a kereskedő tevékenységét minimum egy napig korlátozhatják.

Élelmiszerár-befagyasztás: ki jár jól a nagy leárazással?

Élelmiszerár-befagyasztás: ki jár jól a nagy leárazással?

Sokan örülhetnek, amikor meghallják, hogy hat termék ára nem emelkedhet Magyarországon, különösen a mostani, évtizedes áremelkedés időszakában. Az árbefagyasztásnak mégsem olyan biztos, hogy sok nyertese lesz.

A digitalizációs lehetőségek az üzleti élet szereplői számára csak a jéghegy csúcsát jelentik

A digitalizációs lehetőségek az üzleti élet szereplői számára csak a jéghegy csúcsát jelentik

A járványhelyzet árnyékában manapság sokat hangoztatott digitalizációs lehetőségek az üzleti élet szereplői számára csak a jéghegy csúcsát jelentik, mivel a környezettudatosság és dolgozói empátia felé tolódás legalább annyira befolyásolja a jövőnket, mint az elmúlt másfél évet – ez derült ki a Summit Play tudásmegosztó felületére feltöltött rövid interjúkból.

Bajba kerülhetnek a kereskedők, ha nem nyűgözik le fogyasztóikat

Komoly kihívásokkal küzd a kereskedelmi szektor, pedig látszólag jól alakulnak a trendek, az egyik legnagyobb növekedést produkáló terület volt az elmúlt években, és tavaly önmagában is 0,9 százalékot adott hozzá az 5,1 százalékos magyar GDP növekedéshez. A többi szektor közül erre egyedül az építőipar volt képes, a többi ipari szektor együttesen 0,8, az összes többi szolgáltatás pedig 1,4 százalékkal járult hozzá a növekedéshez.

Indul a hatalmasok háborúja: a bankok a kereskedőknek feszülnek

Két hatalmas szektor feszül egymásnak a kibertér bűnözői miatt: a bankok megelégelték, hogy a nagy áruházláncok gyenge informatikai védelme miatt sorra dollármilliókban mérhető költségekkel néznek szembe. A bankok már készülődnek a harcra, a támadást az amerikai kongresszus jövőre induló törvénykezési időszakára időzítik b- írja a Financial Times.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Üzemanyagválság felé halad Magyarország, kiadták a figyelmeztetést
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.