Először szólalt meg Karikó Katalin a Nobel-díj elnyerése után!

Először szólalt meg Karikó Katalin a Nobel-díj elnyerése után!

A legfontosabb, hogy örömmel végezzük a munkánkat - mondta Karikó Katalin hétfőn újságíróknak, azt követően, hogy bejelentették, Drew Weissmannal megosztva nekik ítélték oda az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért.

Karikó Katalin: ragályos marad a koronavírus, érdemes megismételni az oltásokat

Karikó Katalin: ragályos marad a koronavírus, érdemes megismételni az oltásokat

Nekem, nektek és mindenkinek harcolnia kell az álhírek ellen, a közösségi médiában gyakran csak limitált ismeretekkel rendelkező emberek tesznek állításokat, akik sokkal jobban meg vannak győződve a saját igazukról és mindig hangosabbak - mutatott rá a tudomány fontosságára a többségében egyetemi hallgatók előtt megtartott előadásában Karikó Katalin professzor a BME kampuszán. A szakmai életútját, az mRNS-technológia elmúlt évtizedekben látott fejlődését, a tudományos ismeretterjesztést és a gyakorlati tanácsokat együttesen felvonultató előadását annak alkalmából tartotta meg, hogy holnap átveszi a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság által alapított Neumann János Professzori címet a Műegyetem Ünnepi Szenátusi Ülésén. Az előadást követő sajtóbeszélgetésen a Portfolio kérdésére arról is beszélt, hogy milyen stratégiát érdemes követni a koronavírus-vakcinák újbóli felvételében.

Nem véd a kínai mRNS vakcina alapoltása az omikron ellen

Nem véd a kínai mRNS vakcina alapoltása az omikron ellen

A kínai mRNS vakcinajelölt jelentős antitestszám-esést mutatott az omikron koronavírus variáns ellen egy kismintás teszt során, ugyanakkor a megerősítő oltás az állatokon végzett vizsgálat során megfelelő antitestszámot produkált – írja a Reuters.

Változhat a két vakcina beadásának módja

Változhat a két vakcina beadásának módja

Az Egyesült Államok egészségügyi tisztviselői pénteken kijelentették, hogy fontolgatják a legszélesebb körben használt COVID-19-vakcinák első két adagja közötti ajánlott intervallum nyolc hétre történő meghosszabbítását, hogy csökkentsék a szívgyulladás kockázatát és javítsák a védőoltások hatékonyságát- számolt be a Reuters.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Olyat tett a magyar lakosság, amit senki más Európában: itt a friss államadósság-lista
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.