Gazdaság

A mesterséges intelligencia nem kiváltja, csak kisegíti az embert

Portfolio
Egy új generáció elejét éljük, akik már újfajta építőkockákkal építkeznek, aminek a középpontja a mesterséges intelligencia, azon dolgozunk, hogy ezt mindenkinek elvigyük" - mondta Steven "Guggs" Guggenheimer, a Microsoft Corporation AI Business divíziójának alelnöke a Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferenciáján, amelynek első szekciójában a jövő technológiáinak termeléshatékonysága volt a téma.
Ez nem egy új dolog, azonban 3 dolog, ma már mindenki számára elérhetővé teszi ezt.
  • Az első a felhő. Korábban egy egyetemnél nagy cégnél kellet dolgozni, hogy elérje az ember, most már ott van mindenütt.
  • A második az adatok.
  • Harmadik az alapkutatás. Korábban az emberi érzékelést akartuk replikálni, ma már a wikipédiát fel tudjuk olvastatni a géppel. Sőt, a számítógépnek ma már nem csak el kell olvasnia, de meg is kell érteni a szöveget. A kutatók azon dolgoznak, hogy kognitív szempontból kövesse le a gép az emberi tevékenységet, gondolkodást.


A mesterséges intelligencia nem kiváltja, csak kisegíti az embert
"A kutatókat összehozzuk fejlesztőkkel, néhány év múlva aggregáljuk a munkát, amit végeztek kognitív szolgáltatások terén. Ezeket megvizsgáljuk és ezután jön ennek a lefinomítása, letisztogatása, hogy egyre kezelhetőbbé váljon az felhasználók számára. Képes legyen például a windows felismerni egy képet, vagy ott az arcfelismerés. Írásképeszség? Az már komplexebb. A kézírásomat értelmezni tudja, de megőrizni a kézjegyemet? Steve írástípusa elmentve. "Drága Steve, erre a szóra nincs szükség, ez szóismétlés!" - na ez már a mesterséges intelligencia. Valós idejű szövegezése a filmeknek, a lehetőségek végtelenek. Hogyan vezessük egy céget? Például a telefonos ügyfélszolgálaton az AI válaszoljon - a Microsoftnál ez működik, 4 ezer különböző kérdést tud megválaszolni. Másik jó minta az ember, eszközkövetés: az arcommal beléphetek egy épületbe, amit tudnak az eszközök is, így amikor belépek, a villástargonca nem gázol el. Fontos az értékesítésnél is - tudom mi az, ami megérkezett, tudom mi az, amit elvittek. Drónokkal átreptetem elektromos áram hálózatokat. Ügyvédek, akik így jobb szerződést tudnak írni" - sorolta az alkalmazási lehetőségeket Guggenheimer.

Az AI guru szerint az embert nem kiváltani, csak kisegíteni fogja ez a technológia.A felhasználhatóság szempontjából bármilyen iparágban szóba jöhet, nem ez a meg határozó, hanem a cég mérete az érdekes. Mennyi adat áll rendelkezésre, milyen tudás van házon belül ennek felhasználására. Guggenheimer szerint a mesterséges intelligencia alkalmazása előtt business intelligenciát kell építeni.

"De fontosak az etikai kérdések is, nem ismerjük teljesen az AI-t, aggasztják az embereket az erről szóló sci-fik. Fontos a technológiáról minél többet beszélni, a kormányt, iparági szereplőket bevonva" - tette hozzá. Összegezve még nagyon korai fázisban vagyunk. Guggenheimer szerint azonban az a szépsége, hogy bárhol lehet használni, de vigyázni kell, hogy éppen ezért szétaprózódhatunk is az alkalmazásában. "Az elején vagyunk, de túl későn ahhoz, hogy tétlenek maradjunk" - mondta.
tőzsde részvény részvénypiac
kreml moszkva oroszország
arany
Tematikus PR cikk
2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
atomerőmű