Gazdaság

A mesterséges intelligencia nem kiváltja, csak kisegíti az embert

Portfolio
Egy új generáció elejét éljük, akik már újfajta építőkockákkal építkeznek, aminek a középpontja a mesterséges intelligencia, azon dolgozunk, hogy ezt mindenkinek elvigyük" - mondta Steven "Guggs" Guggenheimer, a Microsoft Corporation AI Business divíziójának alelnöke a Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferenciáján, amelynek első szekciójában a jövő technológiáinak termeléshatékonysága volt a téma.
Ez nem egy új dolog, azonban 3 dolog, ma már mindenki számára elérhetővé teszi ezt.
  • Az első a felhő. Korábban egy egyetemnél nagy cégnél kellet dolgozni, hogy elérje az ember, most már ott van mindenütt.
  • A második az adatok.
  • Harmadik az alapkutatás. Korábban az emberi érzékelést akartuk replikálni, ma már a wikipédiát fel tudjuk olvastatni a géppel. Sőt, a számítógépnek ma már nem csak el kell olvasnia, de meg is kell érteni a szöveget. A kutatók azon dolgoznak, hogy kognitív szempontból kövesse le a gép az emberi tevékenységet, gondolkodást.


A mesterséges intelligencia nem kiváltja, csak kisegíti az embert
"A kutatókat összehozzuk fejlesztőkkel, néhány év múlva aggregáljuk a munkát, amit végeztek kognitív szolgáltatások terén. Ezeket megvizsgáljuk és ezután jön ennek a lefinomítása, letisztogatása, hogy egyre kezelhetőbbé váljon az felhasználók számára. Képes legyen például a windows felismerni egy képet, vagy ott az arcfelismerés. Írásképeszség? Az már komplexebb. A kézírásomat értelmezni tudja, de megőrizni a kézjegyemet? Steve írástípusa elmentve. "Drága Steve, erre a szóra nincs szükség, ez szóismétlés!" - na ez már a mesterséges intelligencia. Valós idejű szövegezése a filmeknek, a lehetőségek végtelenek. Hogyan vezessük egy céget? Például a telefonos ügyfélszolgálaton az AI válaszoljon - a Microsoftnál ez működik, 4 ezer különböző kérdést tud megválaszolni. Másik jó minta az ember, eszközkövetés: az arcommal beléphetek egy épületbe, amit tudnak az eszközök is, így amikor belépek, a villástargonca nem gázol el. Fontos az értékesítésnél is - tudom mi az, ami megérkezett, tudom mi az, amit elvittek. Drónokkal átreptetem elektromos áram hálózatokat. Ügyvédek, akik így jobb szerződést tudnak írni" - sorolta az alkalmazási lehetőségeket Guggenheimer.

Az AI guru szerint az embert nem kiváltani, csak kisegíteni fogja ez a technológia.A felhasználhatóság szempontjából bármilyen iparágban szóba jöhet, nem ez a meg határozó, hanem a cég mérete az érdekes. Mennyi adat áll rendelkezésre, milyen tudás van házon belül ennek felhasználására. Guggenheimer szerint a mesterséges intelligencia alkalmazása előtt business intelligenciát kell építeni.

"De fontosak az etikai kérdések is, nem ismerjük teljesen az AI-t, aggasztják az embereket az erről szóló sci-fik. Fontos a technológiáról minél többet beszélni, a kormányt, iparági szereplőket bevonva" - tette hozzá. Összegezve még nagyon korai fázisban vagyunk. Guggenheimer szerint azonban az a szépsége, hogy bárhol lehet használni, de vigyázni kell, hogy éppen ezért szétaprózódhatunk is az alkalmazásában. "Az elején vagyunk, de túl későn ahhoz, hogy tétlenek maradjunk" - mondta.
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
standard and poors s&p hitelminősítő