Beruházás nélkül is biztonságban lehet az IT-rendszer
Gazdaság

Beruházás nélkül is biztonságban lehet az IT-rendszer

Portfolio
Az elmúlt másfél év tapasztalata az, hogy a stabil, strapabíró és kellően biztonságos vállalati internet nélkül nehéz reagálni a hirtelen jött kihívásokra. A többnyire mobilszolgáltatásáról ismert Telenor már nem csak vállalati vezetékes internetszolgáltatást kínál minden vállalati szegmensben, hanem havidíjas menedzselt tűzfalat is ajánl közép- és nagyvállalati céges ügyfeleinek, amely biztosítja a védelmet akkor is, ha a cégnél nincs jelentős forrás IT-rendszerek kiépítésére.

A pandémia, és a hirtelen egycsapásra főszabályként értelmezett home office rámutatott arra, hogy a vállalati informatika jóval többet jelent annál, hogy lehetőség szerint mindig legyen internet a munkavállalók számára. A jó céges internetnek egyszerre kell kezelni a potenciálisan több száz munkavállaló intenzív, egy időben végzett munkáját, stabilnak és üzembiztosnak kell lennie, valamint magas szintű kiberbiztonsági sztenderdeknek kell megfelelnie, megnyugtatóan védve a rendszer számtalan támadható pontját.

Jellemzően a phishing, vagyis az adathalászat, valamint a malware azaz a rosszindulatú szoftverek, trójaiak, zsarolóvírusok jelentenek fenyegetést a vállalati rendszerekre a világtrendek szerint.

Kiberbiztonsági megoldás a mobilszolgáltatótól

A senki által nem várt, rendkívüli helyzet különös aktualitást ad annak a ténynek, hogy az elsősorban mobilalapú üzleti megoldásairól ismert Telenor komplex informatikai szolgáltatói irányba mozdult el és az üzleti ügyfeleknek nyújtott szolgáltatási palettájának bővítése mellett döntött, és tavaly novemberben a nagyvállalati ügyfelek számára elindította béreltvonali szolgáltatását, a Hiperline-t. A Telenor, mint Magyarország meghatározó mobilszolgáltatója nemrégiben új területre lépve naprakész és magas IT biztonsági szintet nyújtó Menedzselt tűzfalszolgáltatással jelent meg a piacon.

„Iparági tapasztalatunk az, hogy a magyar vállalatok is értik a kiberbiztonság jelentőségét, ezt a napi szintű ügyfélkapcsolatok során éppúgy tapasztaljuk, mint a releváns piackutatók adatai alapján.

Azonban az alkalmazott IT-biztonsági megoldások színvonala között jelentős különbség van a tőkeerős nagyvállalatok és a magyar tulajdonú középvállalatok esetében, aminek nyilvánvalóan financiális oka van.

Az új termékünkkel ezen is szeretnénk segíteni, mert tudjuk, hogy egy korszerű határvédelmi eszköz esetén védelem kiépítési költségei mellett annak üzemeltetése a legköltségesebb” – mondta el a Portfolio-nak Fülöp Gábor, a Telenor Magyarország üzleti értékesítési és marketing igazgatója. Hozzátette: „a kiberbiztonság drága dolog. Elsősorban azért, mert nagy szakértelmet igénylő szakmáról beszélünk, így önálló kiberbiztonsági szakértőt alkalmazni csak a nagyobb vállalatok tudnak.”

A tűzfal, ami nem igényel beruházást

Fülöp Gábor szerint a védekezés alapvetően három komponensre épül. „IT oldalon egy megfelelő határvédelmi eszköz fontossága alapvető, emellett nyilván a szoftveres védelmek, így például a vírusvédelem, valamint a felhasználói biztonságtudatosság szinten tartása a legfontosabbak. Ezek közül az első két esetben tudunk segíteni ügyfeleinknek.”

A menedzselt tűzfalszolgáltatás lényege, hogy a magas szintű informatikai védelmet biztosító rendszer minden eleme beruházás nélkül, havidíjas bérleti konstrukcióban vehető igénybe. Ezáltal biztosítható a behatolás-védelem, a gyors detektálás, riasztás és szükség esetén a védelmi beavatkozás is, akár 0-24 órás magyar nyelvű felügyelettel. A konstrukció akár a nagyvállalatok számára is praktikus és gazdaságos megoldást jelent, hiszen az ilyen rendszereket a nagyvállalatok jellemzően saját erőforrásokból építik fel, gondoskodva minden szükséges hardver beruházásról, szoftver licenszekről és – amennyiben megtehetik – a szükséges informatikai szakember biztosításáról.

A szolgáltatás mégis a középvállalatok számára jelent komoly lehetőséget, hiszen olyan magas szintű és naprakész, aktív felügyeletet tesz lehetővé, amit a közepes méretű cégek sokszor saját erejükből nem engedhetnének meg maguknak.

„Elmondható tehát, hogy a Telenor már nem csak mobil-telekommunikációs szolgáltató az üzleti ügyfelei számára, hanem kiegészítő informatikai szolgáltatásokat is nyújt. A digitalizáció minden iparágat elér, mi pedig az aktuális piaci igények szerint, fejlődő portfólióval stabil partner kívánunk lenni ügyfeleink komplex és egyedi igényeinek hosszú távú kiszolgálásában.” – összegezte a vállalat újítását a Fülöp Gábor

A cikk megjelenését a Telenor Magyarország támogatta

Fotó: Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
iphone 12 apple