Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében a Tiktok anyacége és az amerikai kormány csörtéjéről volt szó, amelynek a vége akár az is lehet, hogy a platformot betilthatják a tengerentúlon. Vendégünk volt Keleti Arthur, kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója. A második blokkban a friss munkaerőpiaci adatokat elemeztük Hornyák Józseffel, a Portfiolio makrogazdasági elemzőjével.

Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Egyre több kutatás mutat rá, hogy az a vállalat, ahol férfi és női vezetők is részt vesznek a vállalatirányításban, üzletileg is sikeresebbek. Emellett számos tanulmány erősíti meg, hogy a vegyes csapatok a vállalat minden szintjén jobb termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek. A Bosch idén tizenegyedik alkalommal, négy helyszínen engedett bepillantást az autóipari innováció és gyártás világába a Lányok Napján. A Bosch maklári telephelyén a tudományok és a technológia iránt érdeklődő fiatalok a járműalkatrész-gyártással ismerkedhettek meg.

Felhőszolgáltatót venne az IBM

Felhőszolgáltatót venne az IBM

Az IBM előrehaladott tárgyalásokat folytat a HashiCorp nevű felhőszoftver-szolgáltató megvásárlásáról a Wall Street Journal információi szerint.

Tényleg elveheti a munkánkat a mesterséges intelligencia, pedig most még sokat hallucinál

Tényleg elveheti a munkánkat a mesterséges intelligencia, pedig most még sokat hallucinál

Exponenciálisan bővülnek a mesterséges intelligencia által teremtett lehetőségek a cégek számára, és mint ilyen, túl közelről nézve nem látjuk jól e jelenség természetét. A Portfolio keddi AI in Business 2024 konferenciájának az első panelbeszélgetése arról szólt, hogy néz ki távolabbról nézve AI-jelenség, és milyen hatással lesz a munkaerőre. Elhangzott: az emberek többségének újra kell gondolnia a karrierjét, és kitalálni, hol tud olyan értéket teremteni, amire a mesterséges intelligencia nem képes. Különösen is veszélyben van a jogászok, könyvelők, újságírók munkája, de a kezdő informatikai tesztelők és fejlesztők sem lehetnek nyugodtak.

Még csak a legnagyobb építőipari cégeknél látszik a digitalizáció

Nagyságrendileg 148 ezer építőipari vállalkozás van Magyarországon, amiben az egy fős vállalkozások és a legnagyobbak is benne vannak. Mindössze 15 olyan nagyvállalat van, akik már tényleges BIM megoldásokat alkalmaznak. A folyamatnak tehát még nagyon az elején vagyunk, így minden informatikai fejlesztés nagyon fontos. A BIM az építőiparban a digitális tervezést, elemzést, irányítást támogató eszköz, de önmagában nem ez fogja megoldani egy vállalat teljeskörű digitalizációját, ehhez digitális vállalatirányításra van szükség.

Nagy átalakulás jön a Delta Technologies-nál: beindulnak az akvizíciók, masszív növekedés jöhet

Nagy átalakulás jön a Delta Technologies-nál: beindulnak az akvizíciók, masszív növekedés jöhet

Jelentős növekedést tűzött ki célul a Delta Technologies a következő évekre, amit a magasabb hozzáadott értékű szolgáltatások részarányának növelésével valósítana meg a társaság, főként az alkalmazásfejlesztés, az ipari automatizáció, a felhőszolgáltatások és a közlekedésinformatika területén. A legizgalmasabb tervekről, az akvizíciók beindulásáról, a mesterséges intelligencia szerepéről, a pénzügyi eredményekről és a kilátásokról beszélgettünk a vállalat vezetőivel: Bakos Róbert műszaki vezérigazgató–helyettessel, Bodzási Gergely gazdasági vezérigazgató–helyettessel és igazgatósági taggal, valamint Nagy Ferenc akvizíciós igazgatóval.

4iG: új vezérigazgató kerül az Invitech élére

4iG: új vezérigazgató kerül az Invitech élére

A 4iG Csoportnál zajló transzformációs részeként március 1-től Marton László az Invitech ICT Services Kft. vezérigazgatója. A szakember 2019 júniusa óta értékesítési vezérigazgató-helyetteseként a társaság menedzsmentjének tagja volt, az értékesítést és az ügyfélkapcsolattartást felügyelte – olvasható a 4iG közleményében.

Megint IT-hiba okozott galibát a magyra határon és a reptéren

Megint IT-hiba okozott galibát a magyra határon és a reptéren

Informatikai rendszerprobléma lépett fel 9 óra 15 perctől több közúti határátkelőhelyen és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata hétfőn délelőtt a police.hu-n. 11 óra után nem sokkal közölte, hogy a hibát elhárították.

Újabb tranzakciót jelentett be a Gloster

Újabb tranzakciót jelentett be a Gloster

A Gloster Cloud Zrt. és a Systemfarmer Zrt. tulajdonosai a társaságok egyesüléséről írtak alá szerződést, így ezzel lépéssel a Microsoft legnagyobb hazai tulajdonú felhőszolgáltató partnercége jön létre.  A tranzakció célja, hogy az egyesített cég Magyarország piacvezető szolgáltója legyen és néhány éven belül a régióban is meghatározó szereplővé váljon - olvasható a társaság közleményében.

Kiterítették lapjaikat a bankok, ezekkel az újításokkal készülnek Magyarországon

Kiterítették lapjaikat a bankok, ezekkel az újításokkal készülnek Magyarországon

A legtöbb hazai banknál a mobilbankok voltak a tavalyi fejlesztések fókuszában, az egyre szélesebb end-to-end online termékpaletta és a kényelmi újdonságok mellett az AI-képességek és a vállalati felületek megújulása is terítéken volt. Gőzerővel készülnek az azonnali fizetési megoldások továbbfejlesztésére (AFR 2.0), a DORA és az MNB fraud ajánlására, a motorháztető alatt pedig nagy lendülettel zajlik a banki folyamatokat kezelő rendszerek megújítása. 2024-re is számos innovációval készülnek a bankok az ügyfeleiknek.

Nagy dobás készülődik a magyar közigazgatásban, a mesterséges intelligenciát is bevetik

Nagy dobás készülődik a magyar közigazgatásban, a mesterséges intelligenciát is bevetik

Sokkal kevesebb felhasználóval működtethető, magasan automatizált, egyszerűbben kezelhető ügyviteli rendszert szeretnénk bevezetni a magyar közigazgatási szerveknél - árulta el Szajbély Benedek, a Griffsoft vezérigazgatója. A minisztériumoknak, közigazgatási intézményeknek gazdálkodási rendszert szállító cégnél elindították a "Holdraszállás" nevű projektet, amely célja, hogy a rendszer felhasználói számát még ebben az évtizedben a mostani 30 százalékára csökkentsék. Szajbély György elnökkel és Szajbély Benedek vezérigazgatóval a 35 éves társaság rövid történetéről és a generációváltás kihívásairól is beszélgettünk.

Rekordszinten a Gloster nyitott rendelésállománya

Rekordszinten a Gloster nyitott rendelésállománya

A Gloster nettó 4134 millió forint értékű nyitott rendelésállománnyal zárta 2023. negyedik negyedévét, ami 170%-kal magasabb a 2022. év azonos időszakához képest, és új rekordot jelent a cég életében. A nagy növekedést egyszeri hatás is segíti, első alkalommal mutatta ki a korábban akvirált P92 nyitott rendelésálllományát a cég – derül ki a Gloster közleményéből.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.