Új magyar cég megy tőzsdére - ekkora üzlet a mentes élelmiszer?
Gazdaság

Új magyar cég megy tőzsdére - ekkora üzlet a mentes élelmiszer?

Portfolio
Új hazai vállalat jelenik meg a Budapesti Értéktőzsde Standard platformján hamarosan, hiszen a Civita Group áprilisban tőzsdei úton kíván tőkét bevonni további növekedése finanszírozására. Az élelmiszeripari cég kukoricafeldolgozással foglalkozik, malomipari termékeket és gluténmentes tésztákat gyárt, termékeivel számos országban jelen van.
Új magyar tőzsdei cég születik? Most érdemes befektetői klubunkra regisztrálni, ahol a Civita Food tőzsdei kibocsátásáról lesz szó:

Újabb magyar élelmiszeripari vállalat jelenik meg a közeljövőben a hazai értéktőzsdén,

a Civita Group a lépéssel további növekedését kívánja megtámogatni a tőkebevonással.

A cégcsoport kezdetektől kukoricafeldolgozással foglalkozott. „Az első malmunkat Monostorpályiban építettük fel 1992-ben, azóta ezt többször felújítottuk és zöldmezősen is építettünk egy nagyon modern kukoricafeldolgozó üzemet” – mondta el a Portfolio-nak Vaszkó Gábor, a Civita Group Zrt. igazgatóságának elnöke. Hozzátette: ma a Civita csoport kukorica őrleményeket, kukoricadarát, kukoricaliszteket, különböző fajtájú és beltartalmú malomipari termékeket, valamint kukoricaolajat is gyárt, fő termékcsoportként pedig a gluténmentes kukoricaalapú tésztákat kínálja a vállalat.

A legutóbbi fejlesztésünknek köszönhetően Európa legnagyobb kukorica tésztagyártó üzeme lettünk, évente csaknem 20 ezer tonna kapacitással tudunk az európai és a kontinensen kívüli piacra is szállítani.

Tőkebevonás a növekedésért

A cégcsoport áprilisban tehát tőzsdére lép, a BÉT Standard piacán fog megjelenni, amelynek révén a további bővülés újabb lendületet kaphat. „Sokkal több ötletünk van, mint pénzünk, ezért vált indokolttá a tőkebevonás a további növekedés támogatására. A fejlesztési irányok és az új, magas hozzáadott értéket képviselő termékek piacra dobásában olyan növekedési potenciált látunk, amellyel a korábbi organikus növekedésünket fel tudjuk gyorsítani. Úgy vélem, egy olyan ugródeszka előtt áll most a cég - ha a tőzsdei bevezetésünk sikeres tőkebevonást hoz - , hogy egy-két éven belül óriási növekedést tudunk produkálni” – mondta el a lépésről Vaszkó Gábor.

A következő öt éves időszakban legalább háromszorozni szeretnénk a cég árbevételét, amelyet elsősorban újabb piacok felkutatásával, valamint új termékek bevezetésével szeretnénk elérni

– tette hozzá.

Új magyar tőzsdei cég születik? Most érdemes befektetői klubunkra regisztrálni, ahol a Civita Food tőzsdei kibocsátásáról lesz szó:

A cikk megjelenését a Civita Group Zrt. támogatta.

Fotó: Ács András / Portfolio

Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
erdogan irakban