Civita Group kukorica tészta élelmiszer
Gazdaság

Új magyar cég megy tőzsdére - ekkora üzlet a mentes élelmiszer?

Portfolio
Új hazai vállalat jelenik meg a Budapesti Értéktőzsde Standard platformján hamarosan, hiszen a Civita Group áprilisban tőzsdei úton kíván tőkét bevonni további növekedése finanszírozására. Az élelmiszeripari cég kukoricafeldolgozással foglalkozik, malomipari termékeket és gluténmentes tésztákat gyárt, termékeivel számos országban jelen van.
Új magyar tőzsdei cég születik? Most érdemes befektetői klubunkra regisztrálni, ahol a Civita Food tőzsdei kibocsátásáról lesz szó:

Újabb magyar élelmiszeripari vállalat jelenik meg a közeljövőben a hazai értéktőzsdén,

a Civita Group a lépéssel további növekedését kívánja megtámogatni a tőkebevonással.

A cégcsoport kezdetektől kukoricafeldolgozással foglalkozott. „Az első malmunkat Monostorpályiban építettük fel 1992-ben, azóta ezt többször felújítottuk és zöldmezősen is építettünk egy nagyon modern kukoricafeldolgozó üzemet” – mondta el a Portfolio-nak Vaszkó Gábor, a Civita Group Zrt. igazgatóságának elnöke. Hozzátette: ma a Civita csoport kukorica őrleményeket, kukoricadarát, kukoricaliszteket, különböző fajtájú és beltartalmú malomipari termékeket, valamint kukoricaolajat is gyárt, fő termékcsoportként pedig a gluténmentes kukoricaalapú tésztákat kínálja a vállalat.

A legutóbbi fejlesztésünknek köszönhetően Európa legnagyobb kukorica tésztagyártó üzeme lettünk, évente csaknem 20 ezer tonna kapacitással tudunk az európai és a kontinensen kívüli piacra is szállítani.

Tőkebevonás a növekedésért

A cégcsoport áprilisban tehát tőzsdére lép, a BÉT Standard piacán fog megjelenni, amelynek révén a további bővülés újabb lendületet kaphat. „Sokkal több ötletünk van, mint pénzünk, ezért vált indokolttá a tőkebevonás a további növekedés támogatására. A fejlesztési irányok és az új, magas hozzáadott értéket képviselő termékek piacra dobásában olyan növekedési potenciált látunk, amellyel a korábbi organikus növekedésünket fel tudjuk gyorsítani. Úgy vélem, egy olyan ugródeszka előtt áll most a cég - ha a tőzsdei bevezetésünk sikeres tőkebevonást hoz - , hogy egy-két éven belül óriási növekedést tudunk produkálni” – mondta el a lépésről Vaszkó Gábor.

A következő öt éves időszakban legalább háromszorozni szeretnénk a cég árbevételét, amelyet elsősorban újabb piacok felkutatásával, valamint új termékek bevezetésével szeretnénk elérni

– tette hozzá.

Új magyar tőzsdei cég születik? Most érdemes befektetői klubunkra regisztrálni, ahol a Civita Food tőzsdei kibocsátásáról lesz szó:

A cikk megjelenését a Civita Group Zrt. támogatta.

Fotó: Ács András / Portfolio

nap napsütés időjárás nyár erdő
moszkva-voros-ter-oroszorszag-kreml
török líra
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Sales manager

Sales manager

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport
2023. június 7.
Portfolio Property X 2023
2023. június 8.
Portfolio Balaton Business Forum 2023
2023. június 1.
Financial IT 2023
2023. június 6.
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nap napsütés időjárás nyár erdő