Milyen újdonságot tud mutatni kilencedik alkalommal a Brain Bar?
Gazdaság

Milyen újdonságot tud mutatni kilencedik alkalommal a Brain Bar?

Portfolio
Jövő hét csütörtökön kezdődik a Brain Bar, Európa legnagyobb jövőfesztiválja, amely kifejezetten a Z generációnak szól, illetve azoknak, akik szeretnék megérteni, hogy mi foglalkoztatja a fiatalokat, és hogyan tekintenek a jövőbe. A szerteágazó témák között nagy hangsúlyt kap a biztonság, a test és lélek egyensúlya vagy éppen a mesterséges intelligencia térnyerése. Nem azért hoztuk létre a fesztivált, hogy állást foglaljuk ezekben a kérdésekben, hanem azért, hogy elgondolkodtassuk a résztvevőket, és segítsünk nekik abban, hogy a jó kérdéseket tudják feltenni maguknak, amelyekre majd ők maguk találják meg a válaszokat” – mondta Böszörményi-Nagy Gergely a Portfolio-nak.

A Portfolio a Brain Bar médiatámogatója.

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt ennyire aktuális a kérdés: mit hoz a jövő? A válasz korántsem egyértelmű, a globális folyamatokat háborúk, vírusok, gazdasági nehézségek, a klímaváltozás vagy a technológiai forradalom formálják. Az egyén szintjén viszont legalább ilyen meghatározó témák a szociális kapcsolatok változása és minősége, a hiteles információk kiszűrése, a testi-lelki egyensúly elérése, vagy csak önmagában a biztos egzisztencia megteremtése.

Kinek lehetne fontosabb ezekről a témákról tájékozódni és kérdéseket megfogalmazni, ha nem a Z generációs fiataloknak, akik előtt áll még az egész élet?

Talán csak azoknak az idősebbeknek, akik szeretnék megérteni a félelmeiket és egyben a várakozásaikat.

A rendezvény szándékosan nem rendezi szigorú struktúrába a programokat, nem specializál, mert a szervezők célja nem egy újabb szakmai konferencia létrehozása volt, hanem az inspiráció, a tájékozódás és nyitottság erősítése.

Az esemény tehát elsősorban nem hangzatos válaszokat ígér, hanem abban segít, hogy a helyes kérdéseket tudjuk megfogalmazni a globális társadalmi és gazdasági folyamatokról, kultúráról, magánéletről, személyes kapcsolatokról és identitásról.

Olyan nemzetközi és magyar szakemberek, tudósok, vállalatvezetők, zenészek és művészek tartanak majd előadásokat, akik aktívan foglalkoznak a jövő kérdéseivel, legyen szó evolúcióbiológiáról, biztonságpolitikáról, mesterséges intelligenciáról vagy az alvás jelentőségéről.

„A nyugati társadalmakban egészen a közelmúltig létezett egy toposz, egy széles körben elfogadott konszenzus arról, hogy a gazdasági fejlődés folyamatosan egyre jobb, egyre könnyebb életet fog biztosítani az egymást követő generációknak.

Ez a feltételezés megdőlni látszik, számos olyan globális trend befolyásolja a környezetünket, amelyek bizonytalanná teszik a megszokott életminőségünk fenntarthatóságát.

"Ezzel párhuzamosan a fiatalok óriási mennyiségű, és többnyire kétes minőségű információval találkoznak, és egyre kevesebb fogódzójuk van ahhoz, hogy megítéljék, ezek közül melyik hiteles, hasznos és előremutató a jövőjük szempontjából. Mi ebben segítünk nekik.” – mondta Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója a Portfolio-nak.

DSC_2074
Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója

A résztvevők a legkülönfélébb iparágakból érkeznek, Lindsay Aitchison, a NASA mérnöke, aki bemutatja, hogyan fejleszti a jövő űrruháit, amelyben 2 év múlva a Holdon fognak sétálni az asztronauták, vagy Martin Gurri, a CIA volt elemzője, aki arról fog beszélni, hogy a közösségi média térnyerése és az információ közvetítés demokratizálódása hogyan bontotta le a társadalmi elitek monopóliumát. Peter Turchin orosz-amerikai tudós pedig adatalapú számítások alapján jósolja meg a jövő eseményeit.

„Ezt a fesztivált nem azért hoztuk létre, hogy állást foglaljunk a nagy kérdésekben, és végső válaszokat ígérjünk korunk nagy dilemmáira. Sokkal inkább azért, hogy elgondolkodtassuk a résztvevőket, segítsünk nekik abban, hogy helyes kérdéseket tehessenek fel, amelyekre aztán ők maguk tudják megtalálni a helyes válaszokat” – tette hozzá a fesztivál alapítója.

Bár sokan talán nincsenek tisztában vele, de jelenkorunk egyik legnagyobb problémája a konstans alváshiány és az ebből fakadó fáradtság. A fesztivál előadójaként Dr. Sophie Bostock alváskutató arról mesél, hogy miért kéne sokkal nagyobb figyelmet fordítani az alvásra. Egy hazai sikersztorit mutat be Schaffhauser Sámuel és Palánki Dávid, a Shrooly alapítói, akik otthoni gombatermesztő innovációjukra már több millió dolláros közösségi finanszírozást szereztek.

A rendezvény még több mint 80 előadót állít színpadra, akik közül sokakkal már most meg lehet ismerkedni a szervezők oldalán.

A Magyar Zene Házában rendezett Brain Barra az ingyenes regisztráció diákok és tanárok számára már elindult.

A Portfolio a Brain Bar médiatámogatója

Címlapkép és fotó: Brain Bar

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
astrazeneca_vakcina_oltoanyag