Magány-járvány és robotruha: a jövő legégetőbb témái a Brain Bar-on
Gazdaság

Magány-járvány és robotruha: a jövő legégetőbb témái a Brain Bar-on

Portfolio
Európa legnagyobb jövőfesztiváljának idei központi témája a test és lélek egyensúlya, a mentális egészség globális válsága, de olyan magyar vonatkozású társadalmi kérdésekről is megnyitják a vitát, mint az akkumulátorgyártás szükségessége. A szeptember 21-22-én a Magyar Zene Házában rendezett Brain Bar több mint 120 előadót és 100 programelemet sorakoztat fel.

Az első nap nyitó előadásában Dr. Sophie Bostock alváskutató a mára szinte mindannyiunkat érintő alvásproblémákra segít megoldást találni. Elmeséli, hogy hogyan hat mindennapi teljesítményünkre és pszichénkre a minőségi alvás, vagy éppen annak hiánya, és megtanít, hogyan vedd át te magad az irányítást életritmusod felett.

A világhírű New Yorkban praktizáló pszichoterapeuta és bestseller-szerző Esther Perel, a modern emberi kapcsolatok és párkapcsolatok egyik legegyedibb gondolkodású szakértője most először lép színpadra hazánkban. A Brain Baron arról beszél, hogyan őrizheti meg egy társadalom az egészséges pszichikumát, és mit tehetünk a világunkon átsöprő magány-járvány ellen.

310061534_2526457964163014_4545829252695059552_n

Esther Perel előadását Dr. Szondy Máté pszichológus, az Oxfordban pszichiátriából PhD-ző Dombi Zsófia és az énekesnő Solére beszélgetése előzi meg, akik arra keresik a választ, mi történik a Z generáció szinte mindannyiunk elől rejtett belső világában. A két programelemből álló blokkot a szervezők különösen ajánlják hazánk mentálhigiénés szakembereinek, hiszen ezek itthon egyedülálló színvonalon emelik be a diskurzusba a mentális egészség témáját. A két beszélgetésre bárki ingyenesen ellátogathat, a Brain Bar pedig streameli is a programot YouTube-csatornáján.

A fesztiválra érkezik Christine Flaspohler is, aki csapatával azokat a szkafandereket tervezi, amelyeket a NASA űrhajósai a következő Holdra szállás során viselnek majd. Találkozhatsz Anouk Wipprecht holland tervezővel is, aki gondolatokkal irányítható, robotként működő ruhákat készít - többek között a Super Bowlra és a Cirque de Soleilnek. A jövőfesztiválon bemutatja mozgó, lélegző, sőt, a környezetükre is reagáló alkotásait.

A Brain Bar a legfontosabb hazánkat érintő kérdéseket sem mellőzi. Sor kerül hazánk első nyilvános akkumulátorgyár-vitájára: az LMP frakcióvezetője, Ungár Péter, a publicista-stand-upos Czeglédi Zoltán, a Századvégnél dolgozó Hortay Olivér és Várkonyi Gábor autópiaci szakértő csapnak össze a fesztivál második napján.

Esterházy Mátyás, Szoboszlai Dominik menedzsere arról beszél majd, hogy mit tanulhatnak a saját életpályájukat tervező fiatalok, a Z generáció tagjai a Liverpoolhoz igazolt futballtehetség rendkívüli történetéből.

A fesztivál egy beszélgetés erejéig összehozza a magyar újgenerációs hiphop legtehetségesebb képviselőit a szcéna hosszú évek óta mérvadó szereplőivel. Sisi, a Hősök rappere, Eckü, 6363, vagyis Gege, és az Irie Maffiából ismert Busa Pista arra keresik a választ Lil Frakk házigazdával, mit hoz a jövő a műfaj számára hazánkban.

A beszélgetést Sisi és Lil Frakk fellépése követi, de más elképesztő produkciók is várják a közönséget a Brain Baron: ott lesz Kiss V. Balázs bűvész-illuzionista és a Vibrotanica nevű, növényeket hangját életre hívó zenei performansz is.

Házigazdaként többek között a magyar podcast-kultúra nagy kedvencével, Linczényi Márkóval találkozhat a közönség. Ismét a Brain Bar moderátori felkérésére érkezik Budapestre Iain Lindsay volt brit nagykövet is, a stand-upos Sid Moorthy pedig már negyedjére vezeti a fesztivál beszélgetéseit. A teljes program elérhető a szervezők oldalán, a fesztivál a diákok és pedagógusok számára regisztráció jegyében ingyenesen látogatható.

A Portfolio a Brain Bar médiatámogatója

Fotók: Brain Bar

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
idős öreg nyugdíj szegény