Navalnij felesége: Putyin nem politikus, hanem gengszter
Globál

Navalnij felesége: Putyin nem politikus, hanem gengszter

Putyint nem diplomáciai állásfoglalásokkal és szankciókkal, hanem a maffiapénzek áramlására koncentráló eszközökkel lehet legyőzni - mondta el az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén megtartott beszédében Julija Navalnija. Az erősen Kreml-kritikus aktivista és ellenzéki politikus Alekszej Navalnij február 16-án bekövetkezett halála után a vezető feleségének szavait percekig tartó taps fogadta a teremben. A Portfolio a helyszínről tudósít.

Az álló képviselők tapsa fogadta Alekszej Navalnij feleségét, Julija Navalniját az Európai Parlament üléstermében. Miután egy rövid videót vetítettek le Navalnij életéről Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke szólalt fel.

Navalnij gyilkosai el akarták fogni a reményt a szabad Oroszországra, de nem tudták megtörni ezt a hitet – mondta el rövid beszédében. Hozzátette: tisztázni kell Navalnij halálának körülményeit. Az elnök egyúttal kijelentette:

A demokráciához bátorság kell, és Alekszej ezt jól tudta. Pontosan ezért rettegett tőle az autoriter rezsim. Az vigasztal, hogy az autokrácia oszlopai mindig összeomlanak a saját korrupciójuk súlya alatt, és mert az emberek szabadon akarnak élni.

Nem lehet megállapodni Putyinnal

Metsola után Julija Navalnija az álló képviselők tapsa közepette lépett a pulpitushoz. Beszédében elmondta: miután Putyin megpróbálta megölni Alekszejt, Németországban éltek, ahol férje igyekezett felépülni a mérgezésből. Ez idő alatt gyakran kirándultak, Strasbourgba is ellátogattak a családdal, amely az egyik kedvenc városuk lett.

Ma újra itt vagyok, de nem a családommal sétálok.

Navalnija kijelentette: holnapután lesz férje temetése, de még nem tudja, hogy a temetés békés lesz-e, vagy a rendőrség letartóztatja mindazokat, akik eljönnek. Mint fogalmazott, két év telt el a háború kezdete óta, de „Putyin sehova sem jutott”.

Ebben a környezetben egyre többen mondják, hogy így vagy úgy, de meg kell állapodnunk Putyinnal. A férjemet három évig kínozták, éheztették, egy apró cellában, ahol már látogatókat és leveleket sem kapott. Végül megölték. Ez megmutatta, hogy Putyin bármire képes, és nem lehet vele tárgyalni.

Navalnij halála sokakat sokkolt, és úgy látják, hogy Putyint nem lehet legyőzni. Alekszej azonban újító volt, mindenre volt új ötlete – tette hozzá.

Választások lesznek hamarosan, sokan önök közül találkoznak a szavazóikkal, interjúkat adnak a médiának. Képzeljék el, hogy ez nem lehetséges, és akik eljönnek a kampányrendezvényeikre, azokat mind letartóztatják. Üdvözlöm Önöket Putyin Oroszországában!

Mint fogalmazott, Alekszej Navalnij mégis a legsikeresebb ellenzéki volt. Ha nem tudott bekerülni a tévébe, youtube videókat gyártott, folyton az újításokon törte a fejét, még a cellájában is.

Minden volt, csak unalmas nem. Ha valóban le akarják győzni Putyint, újító gondolatokra van szükség, nem lehetnek unalmasak

- fordult a képviselőkhöz.

Putyin gengszter, a maffiapénzeket kell megállítani

Kijelentette: Putyinnak nem árt egy újabb állásfoglalás, egy másik szankció. Nem lehet legyőzni, ha azt hisszük, hogy erkölcsi elvek vagy logika alapján gondolkodik.

Nem politikusról van szó, hanem egy gengszterről, aki egy szervezett bűnözői csoport vezetője.

- jelentette ki, amelyet a képviselők nagy tapssal fogadtak a teremben.

Putyin egy olyan bűnszervezet vezetője, aminek a bábjai gyilkolnak, de a hozzá közel álló emberek a maffiapénzeket kezelik – hangsúlyozta Navalnaja.

Szerinte nem diplomáciai üzenetekre van szükség, hanem a pénzügyi machinációkra kell koncentrálni.

Ebben a harcban számíthatnak arra a sokmillió oroszra, akik tenni akarnak Putyin rendszere ellen – tette hozzá.

Putyinnak felelnie kell azért, amit tett a hazámmal, egy szomszédos, békés országgal és mindenért, amit a férjemmel tett. A férjem sosem láthatja meg, hogy a gyönyörű Oroszország jövője milyen lesz, de nekünk látnunk kell Oroszország jövőjét.

zárta szavait Navalnaja, amely után az Európai Parlament képviselői felállva, hosszan tartó tapssal fejezték ki tiszteletüket.

Címlapkép forrása: EU

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
mianmar háború