Ingatlan

Sosem gondolná, hogy mit néznek a neten a magyar vonatozók

Portfolio
Két év alatt több mint tízmilliószor csatlakoztak az utasok a vonatokon kiépített ingyenes fedélzeti wifi interneteléréshez. A 2013 márciusától bevezetett, egyre népszerűbb díjmentes szolgáltatás már 770 kocsiban működik, elővárosi és egyes távolsági, valamint InterCity járatokon - áll a MÁV-START közleményében.
A MÁV-START 2013 márciusa óta hétszázhetven kocsiját szerelte fel wifi routerrel annak érdekében, hogy az elővárosi, távolsági és InterCity közlekedésben internetezési lehetőséget biztosítson utasainak. A díjmentes wifi kapcsolatot egyre többen használják a vonatokon: a bevezetés óta eltelt kevesebb mint két év alatt a csatlakozások száma dinamikusan növekedett, és már átlépte a tízmilliót. Az adatok szerint havonta 600-700 ezerszer lépnek fel az internetre a vonaton utazók. A legerősebb hónap 2014 októbere volt, 745 ezer csatlakozással. A legtöbben péntekenként neteznek a wifi hálózatot igénybe véve, ilyenkor akár a napi 400 gigabyte-ot is meghaladhatja a teljes adatmennyiség.

Sosem gondolná, hogy mit néznek a neten a magyar vonatozók
A beszámoló csatolmányában a fenti képpel illusztrálja az ingyen wifi népszerűségét a MÁV-START, melyen egy utas BlackBerry készülékén internetezik, a leggyakrabban látogatott oldalak között pedig szerepel az iWiW. Öröm látni, hogy a vasúttársaság nem csak járműállománya megújításával, hanem a kommunikáció terén is lépést tart a korral.
A fedélzeti, vezeték nélküli internetet minden erre előkészített járműben ingyenesen vehetik igénybe az utazók, a hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 Mbps. Így egyidejűleg akár 10-15 fő csatlakozhat internetre egy-egy kocsiban. Az igénybe vehető sávszélesség a hírportálok, közösségi oldalak, levelező rendszerek megtekintését teszi lehetővé, elősegítve a kikapcsolódást, a tájékozódást, vagy éppen a tanulást, munkavégzést.

A vonatokra kiépített ingyenes wifi szolgáltatásával a MÁV-START elnyerte az "Év projektje" díjat a T-Systems Magyarország Symposiumán, tavaly novemberben. A rangos elismerést azért kapta a fejlesztés, mert nem csupán értéke vagy volumene tekintetében számít az átlagosnál jelentősebbnek, hanem szakmailag is valódi kihívást jelentett az infokommunikációs vállalat számára. A vasúttársaság fejlesztése európai szinten is figyelemre méltó, a routerekkel ellátott kocsik darabszáma és a teljes díjmentesség is kiemelkedőnek számít.

Sosem gondolná, hogy mit néznek a neten a magyar vonatozók
Az utasok nem csak a vonatokon, hanem hét vasútállomáson is használhatják a díjmentes internet szolgáltatást. A három budapesti fejpályaudvaron - a Déliben, a Keletiben és a Nyugatiban -, valamint négy vidéki vasútállomáson: Debrecenben, Szegeden, Zamárdiban és Keszthelyen is elérhetővé tette a MÁV a "wifizést". Miskolcon február végére épülhet ki a működéshez szükséges hálózat. A kelenföldi pályaudvaron a közeljövőben, Pécsett pedig idén nyáron, az újjáépülő állomási főépület átadását követően lesz ingyenes wifi.
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
usa new york empire state