Ingatlan

Májusban nyílik a Skanska új budapesti irodaháza

Portfolio
Néhány hónapon belül átadja legújabb irodáházát a Skanska, a Váci úton épülő Nordic Light két ütemben - májusban és szeptemberben - nyitja meg kapuit. Budapesten kívül más régiós városokban is aktív az ingatlanfejlesztő, jelenleg kilenc projekt építése folyik, ebből hét Lengyelországban.
A Skanska Magyarország az idén fejezi be a LEED Gold előminősített Nordic Light irodaház kivitelezését. A 26 200 négyzetméteres, Váci úton található épület két fázisban épül fel, melyek 2016 májusában és szeptemberében kerülnek átadásra. “A Nordic Light az egyetlen teljesen spekulatív alapon épülő irodaház a Váci úti irodafolyosón, amely 2016-ban lesz átadva. Több nemzetközi cég is, mint a Schneider Electric, M&C, BASF és a Harman döntöttek úgy, hogy a Nordic Light-ba helyezik át irodájukat, ezen felül pedig várhatóan további szerződések kerülnek véglegesítésre a közeljövőben." - mondta Marcin Lapinski a Skanska Magyarország és Románia Ingatlan ügyvezető igazgatója. A Skanska Magyarország a tervei szerint folytatja tevékenységét és hamarosan elindítja következő projektjének fejlesztését.

A kelet-közép-európai régióban 2015-ben a Skanska négy irodaházat adott át: a Green Court Bucharest B fázisát, a Dominikanskit Wroclawban, a Silesia Business Park B fázisát Katowicében és a Corso Court projektet Prágában. 2015-ben a cég Magyarországon, Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Romániában összesen több mint 110 ezer négyzetméter bruttó bérelt területre írt alá bérleti szerződést. Jelenleg a vállalatnál kilenc projekt építése folyik, ebből hét Lengyelországban. A Skanska Commercial Development Europe most készíti elő 2016-os értékesítési portfólióját, melynek keretében több új épületet is kínál a négy országban befketetői részére.

Májusban nyílik a Skanska új budapesti irodaháza
2015-ben nyolc új befektetési terméket vitt a piacra a Skanska Commercial Development Europe. A JLL tanácsadó cég adatai szerint, az irodaházfejlesztések teljes volumene Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában az elmúlt évben megközelítőleg 2,4 milliárd eurót tett ki, és ebből a Skanska részaránya 20% felett volt.

"Kelet-Közép-Európában a Skanska történelmének legnagyobb irodaházeladási tranzakcióját bonyolította le - négy nagy projektet adtunk el, ebből kettőt két lengyel nagyvárosban, Krakkóban és Katowicében. Ez volt egyúttal a kelet-közép-európai irodapiac legjelentősebb tranzakciója is 2015-ben." - tájékoztatott Adrian Karczewicz, a Skanska Commercial Development Europe tranzakciós igazgatója. "Ez az üzlet, a lengyel Malta House, Green Horizon és Dominikanski épületek eladásával együtt, a 2015-ös irodaházfejlesztések egészének 25%-át jelentette országos szinten, és több mint 45%-át a lengyel nagyvárosokban történt fejlesztéseket figyelembe véve. Három további épület is vevőre talált az elmúlt évben, Prágában, Ostravában és Bukarestben. A befektetők növekvő érdeklődést mutattak az irodaházfejlesztések iránt. Az eredményekben bekövetkezett kisebb visszaesés ellenére, a kelet-közép-európai befektetések általában nagyobb hozamot biztosítanak, mint a nyugat-európai országok hasonló befektetései."


hirdetés
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
WLP Ebes 1