FONTOS Megütötték a forintot, egyre közelebb a 400-as euró
Mi kell hozzá? - Agilis munkavégzés és innovatív munkahely
Ingatlan

Mi kell hozzá? - Agilis munkavégzés és innovatív munkahely

Portfolio
Javában zajlik a Big Office Day, a Portfolio irodai kiállítása, aminek egyik szakmai programján az Office Stagen egyrészt a irodai terek kialakításáról, másrészt a munkavállalók számára legfontosabb eszközökről, megoldásokról, illetve az agilis környezet kialakításáról is szó volt.

Nőthig Dániel (edUcate társalapító) többek között arról kérdezte a panelbeszélgetés résztvevőit, hogy mennyire más az agilis módszertan a nagyvállalatoknál, mint a kisebb cégeknél. Mádi Gábor (Business Excellence Manager, ShiwaForce) elmondta, hogy 10 évvel ezelőtt ismerkedtek meg az agilitással, 5 év volt mire teljesen alkalmazni tudták ezt a cégnél. A nagyvállalatokra az jellemző, hogy mint egy új keletű dolgot, hozzák be a cégekhez, és ennek megfelelően alakítják ki az irodákat.

Egy agilis csapat 7-8 főből áll, a tapasztalatok alapján ahelyett, hogy először az eszközöket és a hangulat megteremtését erőltetnénk, megfelelően kell kommunikálni egy adott projektnél a célokat a munkavállalókkal, amit miután sikeresen teljesítettek, a hangulat is már adja magát. Vagyis a cég támogató szerepköre nagyon fontos.

Horváth Dávid (Senior Workplace Consultant, Occupier Services, Colliers) felhívta a figyelmet arra, hogy két fogalmat szoktak általában összekeverni, a rugalmas és az agilis munkakörnyezetet. A rugalmas munkakörnyezet még nem jelent agilitást, utóbbi ugyanis egy módszertan. Attól, hogy látunk egy alaprajzot egy irodáról, ahol különböző terek vannak kialakítva, még nem lehet megmondani, hogy agilis-e. Persze, a fizikai terek sokszínűsége is nagyon fontos és szükséges.

Végvári Zsuzsi (Offiseven CEO) tapasztalatai alapján sok olyan cég van, ahol nem dolgoznak feltétlenül agilis munkakörnyezetben, de ettől még vannak kialakult csapatok az egyes projekteken, így náluk is célszerű olyan tereket kialakítani, ahol például nem zavarják a többi kollégát.

Tóth Mariann (HB Reavis, bérbeadási igazgató) elmondta, hogy ők fejlesztési oldalról azt tapasztalták, hogy a nagyvállalatoknál, hogy minimális elvárás volt, hogy flexibilitást biztosítani számukra.

A fejlesztőnek is felelőssége van abban, hogy hogyan legyen úgy kialakítva egy iroda, hogy az a későbbi működésnek megfeleljen. Éppen ezért kell előre tudni a bérlők igényeit, később ugyanis nagy költségekkel járhat, ha a teljes irodai teret át kell alakítani.

bod office stage
Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Baleset a reptérre vezető gyorsforgalmi úton