Előfizetői tartalom

Kilenc új rozsdaövezettel bővülhet az eddigi lista - Ezek a területek kaphatják meg a kiemelt státuszt

Portfolio
Újabb rozsdaövezeti kijelölések kerültek társadalmi egyeztetésre, így hamarosan 9 új területtel bővülhet az eddigi lista - írja a Kormány.hu. Az új kijelölések között budapesti kerületek mellett debreceni és salgótarjáni helyszínek is feltűnnek. A rozsdaövezeti területekre tervezett fejlesztések lényege, hogy azokon kiemelt nemzetgazdasági beruházásként valósulhatnak meg a projektek, így az építési engedély megszerzése nem függ a helyi önkormányzattól, vagyis gyorsabb és egyszerűbb az eljárásrend. Emellett az ott épülő lakásokra időkorlát nélkül alkalmazható az 5 százalékos áfa, amit a leendő vásárlók visszaigényelhetnek.

A társadalmi egyeztetés az alábbi 9 területre terjed ki: Budapest IX. kerület 38161 helyrajzi számú ingatlan - Kereskedelmi és vendéglátó funkciókkal kiegészített lakóterület létrehozása Budapest X. kerület 38440/47, 38440/63, 38440/64, 38440/65 helyrajzi számú ingatlanok - Azonnali rozsdaövezeti akcióterület Zöldfelületi fejlesztésekkel kialakított, kiskereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái