Decemberben több százmillió euró és több százezer négyzetméter sorsa dől el az ingatlanpiacon
Ingatlan

Decemberben több százmillió euró és több százezer négyzetméter sorsa dől el az ingatlanpiacon

Portfolio
Válsághangulat ide vagy oda, a hazai ingatlanpiac 2023-ban is bővelkedett új kereskedelmi és lakóprojektekben, de nemcsak átadókra, hanem jó néhány adásvételre is sor került az elmúlt egy évben. Az ipari-, és az irodapiaci bérleti tranzakciók mellett a belföldi és a külföldi befektetések, cégfelvásárlások is megdolgoztatták a tanácsadókat, finanszírozókat, ingatlankezelőket, de az épületüzemeltetőknek sem volt könnyű dolga az energiapánik kirobbanása óta. Nem csak lekövettük a legmeghatározóbb magyarországi ingatlanpiaci eseményeket (és néha a külföldi üzleteket is) 2022 végétől, de egyúttal díjazzuk is összesen 17 kategóriában a legkiválóbb, legsikeresebb projekteket, személyeket. November 17-ig várjuk a projektek, ingatlanos cégek bemutatását, hiszen idén már nem csak az Év Ingatlanpiaci Tehetsége díjra fogadunk be pályázati anyagokat, hanem még további 13 kategóriában. Nevezz, jelölj, jelentkezz! Több százezer négyzetméternyi fejlesztést, és több százmillió euró értékű ingatlanprojektet ismer el a zsűri az ünnepélyes díjátadón, amire december 5-én kerül sor a Portfolio Property Awards gálán, ahol idén még egyszer összegyűlik a hazai ingatlanszakma, hogy méltón lezárja a 2023-as évet.

Az egyre nehezedő körülmények között a kiemelt ingatlanpiaci teljesítmények oázisaként, szakma ünnepeként és a jövőbe vetett hit alapjaként tekintünk magunk is, az immár második alkalommal külön eseményként megrendezésre kerülő Property Awards díjátadóra.

Legyél ott idén december 5-én te is az ünnepélyes és informatív rendezvényünkön, ahol egymást és önmagunkat is megtisztelve, a hazai ingatlanszakma legfontosabb szereplőivel együtt, egy helyen, személyesen lezárunk egy újabb nehéz, különleges kihívásokkal teli, de végeredményében sikeres időszakot, ahol számtalan kiváló teljesítményt láthattunk: átadta például a Skanska a H2Offices első irodaépületét, a Futureal fejlesztésében elkészült a Corvin Innovation Campus I. üteme, megnyitott a W Budapest Hotel és a Property Market is bemutatta, illetve megnyitotta a Radisson Hotel Budapest BudaPart szállodaprojektjét. Az ipari létesítményekből több százezer négyzetmétert adtak át idén, több létesítménye is elkészült a HelloParksnak Pátyon, Maglódon, Fóton, az Inforgroup a kecskeméti és miskolci ipari ingatlanállományhoz tett hozzá több tízezer négyzetmétert.

"EZ A MI ASZTALUNK" – EXKLUZÍV CÉGES CSOMAG

Ünnepeljétek együtt az ingatlanpiac idei kiemelkedő teljesítményeit, építsetek kapcsolatokat a kollégákkal és hallgassátok meg a legizgalmasabb év végi szakmai álláspontokat! Egyedi céges ajánlatunk keretében most "Ez a Mi asztalunk!" csomag is választható, ami mellé ajándékba adjuk a cég logójának elhelyezését az esemény támogatói között. "Ez a Mi asztalunk!" csomag tartalmaz 8 főnek belépőt a rendezvényre, plusz a cég logójának elhelyezését "Bronz" partner kategóriában. A csomag ára 500 ezer Ft+áfa.*; ** Kollégáink készséggel segítenek a rendezveny@portfolio.hu email címen a csomag megvásárlásban!

Az új átadások mellett a költözések, új szerződéseknek is köszönhető, hogy ebben a nehezebb évben is elevickélt a piac. A BRF irodapiaci jelentés szerint - ami a CBRE, Colliers, Cushman & Wakefield, Eston International, iO Partners és Robertson Hungary tanácsadók közös munkája - 2023 Q3-ig 333 250 négyzetmétert tett ki a bruttó kereslet a budapesti bérelhető modern irodaterületek vonatkozásában. Új helyre, a WING által fejlesztett Telekom székházába költözött a Deutsche Telekom IT Solutions, 6 bérlő, összesen 5 ezer négyzetméteren a Futureal Budapest ONE irodaházát választotta, illetve a GTC Centerpoint irodaházában is több bérleti tranzakció valósult meg. A ingatlanbefektetési piac nem kisebb adásvételeket élt át egy év leforgása alatt, mint az Atenor által fejlesztett RoseVille irodaház eladása, a 20 ezer négyzetméteres Green Court Office tavaly év végi értékesítése, valamint két szállodáját is értékesítette az Indotek - a Gellért Szállót, valamint a Sofitelt is. Külföldön is aktívak voltak a magyar szereplők, a befektetéseik, felvásárlásaik között volt varsói, bukaresti irodakomplexum, spanyolországi szálloda és bevásárlóközpontok, de még lengyel ingatlanközvetítőt, illetve német ingatlanfejlesztőt is felvásároltak vagy többségi tulajdont szereztek ezekben.

Property Awards nem más, mint egy konferencia, díjátadó gála és állófogadással egybekötött networking esemény egy helyen. A díjakra való nevezési feltételekről, a konferencia programjáról, a részvételi lehetőségekről, jegyárakról, vagy akár a 8 fős asztalokra vonatkozó árakról a honlapon lehet tájékozódni.

Van mit ünnepelnünk, van mire koccintanunk!

A Property Awardson, vagyis egy külön networking esemény keretein belül adjuk át az év legkülönlegesebb teljesítményeinek, megoldásainak és szereplőinek járó díjakat, melyek odaítélésében továbbra is a szakma kiemelt képviselőit összefogó zsűri lesz a segítségünkre. Idén 17 díjat adunk át, ebből 14 kategóriában várjuk a jelentkezéseket, pályázatokat november 17-ig. A jelentkezés díjtalan, a formai követelményekről részletesebben a jelentkezési lapon lehet tájékozódni.

A kategóriák, amire jelentkezni lehet az oldalunkon:

  1. Év PM cége
  2. Év FM cége
  3. Év Finanszírozója
  4. Év Lakóparkja - 100 lakás felett
  5. Év Lakóparkja - 100 lakás alatt
  6. Év Irodabérleti Tranzakciója
  7. Év Raktárbérleti Tranzakciója
  8. Év Hotelprojektje
  9. Év Ipariingatlan-fejlesztése
  10. Év Irodafejlesztése
  11. Év Ingatlanbefektetési Tranzakciója - belföld
  12. Év Ingatlanbefektetési Tranzakciója - külföld
  13. Év Ingatlanpiaci M&A Üzlete
  14. Év Ingatlanpiaci Tehetsége (sponsored by Indotek)

A további díjaknál, vagyis a Darida Pál-emlékdíj (founded by Futureal) esetében az Alapító és a Portfolio szakértői választják ki a nyertest, míg a Portfolio Különdíj esetében a Portfolio szakértői jelölik ki a győztest, így külsős jelentkezésre nincs lehetőség. 

Az Év Koncepciója díj esetében nem a 7 tagú szakmai zsűri hozza meg a nyertes projektről szóló döntést, hanem a Property Awards közönsége a helyszínen, december 5-én.

Még több információra van szükséged? Érdekel, hogy kik alkotják a zsűrit? Hogyan lehet jelentkezni? Milyen projekteket, tranzakciókat lehet jelölni? Kik voltak a tavalyi, illetve a korábbi évek nyertesei? Mivel készülünk a nyerteseknek? Minden kérdésre választ nyújtunk a Property Awards oldalán.

Property Awards 3in1 - Konferencia & Díjátadó gála & Networking

December 5-én egy délutáni konferenciával kezdjük az évzáró eseményünket, ahol szó lesz a 2023-as évi ingatlanpiaci kihívásokról, egy makrogazdasági körképről, az EU-s pénzek érkezéséről, valamint a biztonság-, és geopolitikai eseményekről.

A délutáni konferencia az "Év koncepciója" díj jelöltjeinek bemutatóival, majd szavazással zárul. Ezután átadjuk mind a 17 kategóriában, ünnepélyes keretek között a legsikeresebb projekteknek, tranzakcióknak, cégeknek és a legtehetségesebb ingatlanpiaci szereplőknek járó díjakat.

A rendezvény zárásaként állófogadással, gin bárral és estébe nyúló networking lehetőséggel várjuk a vendégeket, a szakmát, az ingatlanpiacot. Koccintsunk együtt a 2023-as évre!

A cikk saját termék népszerűsítését szolgálja.

Címlapkép forrása: Portfolio/Stiller Ákos

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
múzeum, kiállítás, unalmas