Prémium

IP-telefonrendszerek: az uralkodó trend (x)

Portfolio
IP-telefonrendszerek: az uralkodó trend
Manapság már több mint fél évtizedes, világméretű konvergencia-folyamat figyelhető meg a vállalati számítógépes hálózatok, illetve a telefonrendszerek között. A korszerű megoldás, az IP-telefonrendszerek piacának meghatározó technológiája a Voice over IP (VoIP). A Synergon - partnerei fejlett technológiáját és szakembereinek gazdag tapasztalatát felhasználva - 1998 óta foglakozik az integrált adat-hang hálózatok és ezen túl az IP-Telefónia-rendszerek megvalósításával.

' title='
A folyamat mozgatója az informatikai és távközlési rendszerek költséghatékonyabb üzemeltetése, rugalmasabb bővítési lehetősége, illetve az informatikai rendszer magasabb integrálási szintje, amely a teljes informatikai rendszerre nézve kedvezőbb birtoklási költséget (TCO) eredményez a hagyományosan különálló informatikai és telefonrendszerekkel összehasonlítva. Ugyan a hagyományos alközponti gyártók is egyre integráltabban alkalmazzák a VoIP-technológiát, általában hibrid megoldásként rendszereikhez, mely továbbra is különálló kábelhálózatra épül, így nem tudják kihasználni az integrált megoldás üzemeltetéséből adódó előnyöket.

Hazai tapasztalatok

Hazánkban nagyszámú olyan IP-telefonrendszer működik, amely teljesen kiváltja a korábban használt hagyományos alközponti rendszereket. Az IP-telefonrendszer alkalmazásában a nagyvállalatok és a kormányzat jár az élen, ahol az üzemeltetési költség és az informatikai rendszer integrálása alapvető szempont az üzleti folyamatok támogatásában. További fellendülés várható a piacon az IP-telefonok árának várható csökkenése és a nyilvános VoIP-telefonszolgáltatások elterjedésével, mivel a két rendszer közötti átjárás biztosítása további költségelőnyökkel jár.

A Synergon Informatika Rt. nevéhez fűződik Magyarországon a legtöbb IP-telefonrendszer kialakítása, közöttük is az egyik legnagyobb, a közel 2000 mellékes IP telefon rendszer elosztottan (kiterjedt földrajzi területen) történő implementálása, költséghatékony, valamint üzembiztonságot növelő funkcionalitásokkal. Ezentúl a Synergon az általa kínált rendszereket saját fejlesztéseivel bővíti, melyek növelik az IP-telefonrendszerek funkcionalitását és használati értékeit. Magyarországon a Cisco Systems IP-Telefónia megoldásai a piacvezetők.

Az IP-Telefónia alkalmazása a kormányzat és önkormányzatok, illetve a több telephelyes gyártóvállalatok vagy a fiókhálózattal rendelkező banki és pénzügyi intézmények számára egyértelmű hatékonyság növelő megoldást nyújt. Hasonló a helyzet az értékláncban működő vállalkozások esetében, ahol az együttműködés gyakorisága igényli a hatékonyabb és költségkímélő megoldásokat a felek közötti kommunikációban. Azonban a mozgó egységekkel rendelkező cégek, mint a szállítmányozó vállalatok számára is kiváló megoldást biztosít a vezeték nélküli IP-telefónia technológia.

Az IP-telefon szolgáltatásai

Az IP-telefonrendszerek telefonszolgáltatásai megegyeznek a korszerű digitális rendszerek szolgáltatásaival, sőt a számítógép és a telefonrendszer integrálásában (CTI, Computer Telephony Integration) meghaladják azokat. Az IP-telefonok könnyen kezelhető, speciális funkciói segítségével a felhasználók jobban ki tudják használni - a digitális alközponti rendszerekben is sokszor meglévő, de nehézkesen használható - telefonszolgáltatásokat. A hang és adat egy hálózaton belüli kombinációja további új és hatékony integrált alkalmazásokra ad lehetőséget, amelyek elősegítik a vállalat munkatársainak mobilitását, növelik hatékonyságukat, az ügyfél-elégedettséget, mindez pedig pozitívan hat a nyereségre.

Az IP-telefonrendszer számos előnnyel rendelkezik a használat, üzemeltetés és a fenntartás területén a hagyományos alközponti rendszerekkel összehasonlítva. Közös infrastruktúra használata miatt a rendszer fenntartási és beruházási költsége alacsonyabb, kisebb személyzettel magasabb szolgáltatási színvonal biztosítható, beleértve a vezeték nélküli telefonok, adatterminálok és notebookokat is.

' title='
Az IP-telefonrendszer központilag menedzselhető, így a telefonmellékek kiosztása, változása és az egyéb napi üzemeltetési feladatok hatékonyabban elvégezhetők. Hatékonyabban használja a sávszélességet és több távközlési szolgáltatóhoz kapcsolódva a legkedvezőbb tarifa kiválasztása alapján képes irányítani a kimenő hívásokat, amelyek távközlési költségek csökkenését eredményezik. Az IP-telefonrendszerhez hatékonyan integrálható a számítógépes, illetve a korszerű internet-, intranetes alkalmazásokhoz, segítségével elérhetők az internet- és intranet-alkalmazások azokon a munkahelyeken is, ahol nincs számítógép.

További információ: www.synergon.hu/go/iptelefonia

(X)
RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

Kiszámoló

Így is lehet: az adakozás James Bondja

Írtam nemrég a gazdagokról (meg úgy általában a kapzsiságról), azokról, akik annyi pénzt felhalmoznak, hogy fogalmuk sincs, mit tudnának vele kezdeni még az ükunokáik ükunokái is. (Minden r

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Nádudvari_Nagy Ádám portré