Prémium

Devizakereskedés Margin letéttel - Próbálja ki a devizapiacot! (x)

Portfolio
A megtakarítással rendelkező KKV-szektor az utóbbi időben nyitottabbá vált a diverzifikáltabb portfólió kialakítására. A befektetési igények változása a bankok termékfejlesztésében is tetten érhető. A CIB Bank Treasuryje ezt érzékelve a közelmúltban új terméket vezetett be, a margin elszámolású devizaügyleteket, amelyek azon vállalkozásoknak jelenthetnek ideális megoldást, amelyek aktívan menedzselik megtakarításaikat — nyilatkozta Tőke János, a CIB Deviza üzletág vezetője.
Milyen befektetési lehetőséget takar ez a termék?

A KKV-k befektetési szokásai, céljai meglehetősen eltérnek egymástól. Ezt a tényt figyelembe véve a CIB Csoport számos, a vállalkozások különböző szükségleteihez és lehetőségeihez igazodó konstrukciót dolgozott ki, amelyek egyike a frissen elindított margin-termék. Ezzel a megoldással a vállalkozások színesíthetik devizapiaci tevékenységüket, diverzifikálhatják portfóliójukat. A margin kereskedés lényege, hogy az ügyfél olyan értékben köthet devizapiaci ügyletet, amely nagyobb, mint a számláján rendelkezésre álló tényleges fedezet (letét). Azaz, amennyiben az ügyfél margin elszámolású ügyletet köt, nem szükséges, hogy rendelkezzen a megvásárolni kívánt befektetési eszköz teljes ellenértékével, illetve az értékesíteni kívánt befektetési eszközzel, kizárólag az árfolyamok esetleges elmozdulásának fedezetét kell biztosítania.

Milyen érvek szólnak a margin elszámolás mellett és melyek a kockázatai?

A konstrukció egyik nagy előnye, hogy tőkeáttételes pozíció kialakítását teszi lehetővé. További pozitívum, hogy a befektető egy időben több típusú devizapiaci eszközben is spekulálhat, legyen szó akár klasszikus határidős deviza adásvételi ügyletről, akár egzotikus devizaopciókról. Az ügyfél a napon belüli és a napon túli kedvező árfolyamváltozásból egyaránt profitálhat, a nyereség azonnal realizálható.

Természetesen - mint bármely más devizaügyletben - itt is felmerül a veszteség kockázata. A margin ügyleteket jellemző tőkeáttétel lehetővé teszi a gyors és rendkívüli mértékű profitszerzést, ugyanakkor megvan a veszélye egy nem várt nagyságú veszteség hasonlóan hirtelen keletkezésének is. A bank a gondos és körültekintő eljárás ellenére sem tudja garantálni, hogy az árfolyamok rövid idő alatt bekövetkező, jelentős mértékű kedvezőtlen elmozdulása miatt realizált veszteség mértéke ne haladja meg a letét értékét. Amennyiben a nyitott pozíció vesztesége elér egy meghatározott mértéket, a bank felhívja a befektetőt a letét kiegészítésére, aminek elmaradása esetén a pozíciót lezárja.
Ügyfeleinknek javasoljuk, hogy ezen termék választása esetén folyamatosan kísérjék figyelemmel a devizapiaci eseményeket - azok hatását a nyitott pozíciókra -, a margin küszöbét, valamint a vonatkozó szabályokat, annak érdekében, hogy a margin ügyletek kockázatait megfelelően kontrollálni tudják.

További információért kérjük, keresse fel az Önhöz legközelebb eső bankfiókunkat.

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, vagy befektetési tanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A tájékoztatás nem teljes körű, ezért kérjük, forduljon banki kapcsolattartójához, illetőleg keresse fel bankfiókjainkat. A bank a margin elszámolású ügyletekre vonatkozó mindenkori kondícióit, feltételeit a bank befektetési szolgáltatásokra vonatkozó üzletszabályzata, a margin elszámolású devizaügyletekre vonatkozó Üzleti Feltételek megnevezésű dokumentumai határozzák meg, így különösen, - de nem kizárólagosan - a devizanemeket, a maximális futamidőt, a tőkeáttétel mértékét, a minimális kötési, értéket és ennek megfelelően a letét minimumát, a letét típusait, a pozíciózárásra vonatkozó szabályokat és az üzleti órákat. A bank jogosult az üzleti feltételek egyoldalú - akár azonnali hatályú - módosítására. A termék részletes leírása a bank általános terméktájékoztatójában, valamint a bank honlapján (http://www.cib.hu/services/vallalat/treasury/mar gin) található meg. (X)

' title='
CIB BANK ZRT.

www.cib.hu ● 1027 Budapest, Medve u. 4-14. ● Tel.: 457-6800 ● Fax: 489-6500
Nyitva tartás: hétfő - kedd - csütörtök: 8:30 - 16:00 ● szerda: 8:30 - 18:00 ● péntek: 8:30 - 15:00
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
shutterstock_1940409019