Prémium

Az Externet is indulhat az új mobilfrekvenciáért (x)

Portfolio
Az Externet is indulhat az új mobilfrekvenciáért
Az NHH által meghirdetett új mobilfrekvencia megszerzéséért az Externet Nyrt. a Telekom 4 Magyarország Zrt-vel karöltve száll ringbe. A távközlési cégek DreamCom Kft. néven közös vállalatot hoznak létre a negyedik mobilszolgáltatói GSM/UMTS licensz esetleges megpályázására.

Az alternatív távközlési szolgáltató Externet Nyrt. számára a szélessávú előfizetői bázis növelésének, valamint a mobil hangpiacra való belépés lehetőségét biztosíthatja az új tender.

"Az utóbbi hónapok során egyértelművé vált, hogy kereskedelemi alapon nem jöhet létre a piacon virtuális mobilszolgáltatói (MVNO) megállapodás a három hazai mobilszolgáltató egyikével sem, ezért a verseny élénkítésének egyetlen módja egy új operátor megjelenése lehet" - emelte ki Pórffy András, az Externet elnök-vezérigazgatója.

Pórffy András szerint több szempontból is jót tenne a mobilpiacnak a negyedik szolgáltató megjelenése. Négy évvel ezelőtt az Externet szinte a semmiből robbant be a szélessávú piacra, jelentős szerepe volt abban, hogy a verseny minden korábbinál erősebb lett, azóta jelentősen nőtt a piac és csökkentek az árak. Mára az Externet a legnagyobb alternatív szolgáltatóvá vált az ADSL piacon.

"A jelenlegi mobil operátorok szinte befagyasztották a piacot, az árak alig-alig csökkennek, kialakult egyfajta status-quo. Itt az ideje kicsit izgalmasabbá tenni a versenyt. A vezetékes szélessávú piac példája jól mutatja, hogy az alternatívok igen élénk versenyt generáltak. 7-8 éve még havi tízezer forint körül lehetett szélessávra előfizetni, ma már kétezer forint alá csökkent a belépő szintű ADSL havidíja, az előfizetők száma megtöbbszöröződött. A mobilpiac ennél ugyan jóval fejlettebb, azonban úgy véljük, még mindig lehet bővíteni, a mobil platformon nyújtható szolgáltatások fejlődésének még koránt sincs vége." - tette hozzá Pórffy.

A Telekom 4 kiváló partner az Externet számára, hiszen a vállalat már egy éve azon dolgozik, hogy MVNO illetve operátori szerephez jusson. A két vállalat erőforrásainak a DreamCom Távközlési Kft. keretei között történő egyesítése növelheti a pályázat elnyerésének esélyét. A DreamCom Kft. 30%-ban az Externet, 70%-ban a Telekom 4 tulajdonában áll.
(x)
Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
BGE_Vertesy_Eszter