Prémium

Heti Válasz-konferencia a megújuló energiaforrásokról (x)

Portfolio
Egyre többen beszélnek róla, de az érdemi cselekvés eddig elmaradt. Magyarországon sok mindenre igaz ez a képlet, ezek között az egyik legégetőbb probléma a megújuló energiaforrások ügye. A Heti Válasz április 2-án, "Energia-másképp" címmel megrendezendő konferenciáján vezető politikusok, a tudományos szféra, valamint szakmai és civil szervezetek képviselői mondják el véleményüket, javaslataikat a témáról.

A Magyar Tudományos Akadémia szakmai támogatásával megvalósuló rendezvény célja egyrészt, hogy az ország adottságaihoz igazított reális célok fogalmazódjanak meg, másrészt, hogy a lakosságban is tudatosuljon a megújuló energiaforrások fontossága és az, hogy a minél gyorsabb átállás feltétele egy ország hosszú távú működésének.

Hazánkat az Európai Unióhoz való csatlakozás is kötelezi, hogy a megújuló energiaforrások felhasználási aránya elérjen, és évről évre meghaladjon egy bizonyos szintet. Az unió által tavaly decemberben elfogadott új Megújuló Energia Irányelv szerint 2020-ra a tagállamoknak együttesen a végső energiafelhasználásuk 20 százalékát megújuló energiaforrásokból kell fedezniük. Ehhez a közös célhoz minden tagország a külön megállapított nemzeti célszámának megfelelően járul hozzá. Magyarország esetében ez a cél szerény 13 százalék, ami teljesíthető, azonban a jelenlegi jogszabályi és támogatáspolitikai környezet erősen veszélyezteti a szükséges beruházások megvalósulását.

A Magyar Tudományos Akadémia Nagytermében megrendezésre kerülő egész napos tanácskozás első részében Sólyom László államfő, Pálinkás József, az MTA elnöke, Szabó Imre, környezetvédelmi és vízügyi miniszter, Matolcsy György volt gazdasági miniszter, Németh Imre, a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. vezérigazgatója, illetve Kaderják Péter, a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont igazgatója tart előadást. A nap második felében megújuló energiaforrások alkalmazásával foglakozó cégek, zöld szervezetek, és a tudományos szféra képviselői szakmai kerekasztal beszélgetések keretében gyakorlati példákból kiindulva vitatkoznak a terület aktuális problémáiról, szabályozási kérdésekről, a lehetséges fejlesztési irányokról. A konferencia részletes programja megtalálható a http://www.hetivalasz.hu/konferencia/energia_mask epp honlapon.
(x)
MNB Intézet

A növekvő adósságok dilemmája

Mind az USA-ban, mind Kínában heves viták folynak az adósságszintek emelkedéséről. Michael Pettis szerint ez alapvetően strukturális probléma, és szükségszerűség a jelenlegi gazdaságpoliti

Holdblog

Lítiumbirodalommá vált a kenguruk földje

Két ország dominálja a lítium globális kitermelését, a versenyhivatalok vakarhatják a fejüket egy esetleges lítiumkartell felemelkedése miatt. Ami az olajban az Arab-félsziget, az uránban Kaza

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új nagybank született Magyarországon, ötből egy bankszámlát már nála nyitnak a magyarok
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ORLEN toltoallomas 2