Prémium

Szűts Ildikó kapta a legkiválóbb női vezetőnek járó AmCham-díjat

Portfolio
Budapest, 2011. november 8. - Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) az idén másodszor adta át a Női Kiválósági Díjat: a zsűri ezúttal Szűts Ildikót, az OTP kommunikációs igazgatóját, a Magyar Posta korábbi vezérigazgatóját ítélte a legjobb női vezetőnek.
A díjra nyár óta lehetett jelölni olyan vezető szerepben dolgozó hölgyeket, akik mások számára is példát mutathatnak, legyen szó egy cég irányításáról, egy úttörő vállalkozás sikerre viteléről, vagy akár a non-profit, illetve a tudományos életben betöltött irányító szerepről. Az idén, akárcsak a tavalyi évben, 52 jelölés érkezett a pályázatra az ország számos városából. A pályázatok egytől egyig sikeres, inspiráló és példamutató nőkre hívták fel a szakmai zsűri figyelmét. A zsűri a fődíj mellett külön elismerést szeretne adni mind az öt hölgynek, akik a döntőbe kerültek, mivel az ő munkásságukat értékelték leginkább példamutatónak és elismerésre méltónak a megismert pályázatok és a személyes találkozók alapján.

A döntőbe öt hölgy került: Király Júlia , a Magyar Nemzeti Bank alelnöke; Matheidesz Réka , a WAMP alapítója és ügyvezető igazgatója; Patzauer Éva , a Csodalámpa Alapítvány alapítója és ügyvezetője; Sándorné Kriszt Éva , a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora, illetve Szűts Ildikó , az OTP Bank vezérigazgatói tanácsadója és kommunikációs igazgatója.

Szűts Ildikó kapta a legkiválóbb női vezetőnek járó AmCham-díjat
A fődíjat az AmCham ötödik Esélyegyenlőségi konferenciáján, november 8-án adta át Szűts Ildikónak Dávid Péter, az AmCham ügyvezető igazgatója, Dr. Jádi Németh Andrea, a Díj zsűrijének elnöke, Vágó Réka, Mayer Zsolt, a MARS és Fogarasi Norbert a Morgan Stanley képviseletében és egyúttal egy-egy oklevéllel és egy egyedi, névreszóló rekavago táska átnyújtásával köszöntötték a négy további döntőst. A díj nyertesének Vágó Réka magyar cipő designer készít egy pár egyedi, személyre szabott cipőt, illetve az öt döntős a Franklin Covey jóvoltából részt vehet egy Leadership tréningen.
***
A kitüntetettről:
Szűts Ildikó, OTP Bank
A Magyar Postánál eltöltött évei alatt, az 1990-es évek elejétől magas szakmai színvonalon és nagy empátiával dolgozta ki és vezette be az addig ismeretlen humán erőforrás-menedzsment és szervezetfejlesztési modelleket és a humán kontrolling rendszert. Az érdekképviseletekkel való együttműködés során páratlan konfliktuskezelési és tárgyalási sikereket ért el, válságos periódusokban is végig megőrizve a munkabékét. A nehéz feladatokat nagy érzékenységgel, ugyanakkor megfelelő humorérzékkel párosítva sikeresen oldotta meg. Vezetése alatt a Magyar Posta nem szorult állami támogatásra, és a HR szervezete számos nemzetközi díjat nyert. Jelenleg az OTP Bank kommunikációs igazgatójaként tevékenykedik, munkásságával ott is példát állítva a fiatal női vezetők számára.

A Női Kiválósági Díjról:
Az Amerikai Kereskedelmi Kamara az idén másodszor adja át a Női Kiválósági Díjat, hogy olyan nők teljesítményét ismerje el általa, akik szakmájukban és magánéletükben is sikeresek és mások számára is példamutató, inspiráló életet élnek. A DDB által tervezett kampány látványvilága is ezt az összetett szerepkört és a kiemelt vezető szerepet jeleníti meg egy igencsak feminin jelképrendszeren, egy női cipősszekrényen keresztül.

Dr. Jádi Németh Andrea, a zsűri elnöke elmondta, hogy "a cipősszekrény, nem véletlenül, erős sztereotípiára épít, számtalan szerepet jelenít meg. A vezérmondat (’Minden sikeres női vezető mögött van jó néhány pár cipő’) azonban megfordítva is igaz, minden cipő mögött ott a nő; a kimagasló női vezető pedig nemcsak a szerepeivel, feladataival él együtt, hanem egy csapatot finom női beleérző képességgel, de következetesen és hatékonyan vezetni, motiválni képes példamutató, irányító személyiség. A díj tehát ebben az értelemben nem "karrier-díj", hanem elismerésre, követésre méltó emberi-női értékek, magatartásformák, életstílus, életvezetés komplex értékelése."

A kitüntetést a Morgan Stanley kezdeményezte, amely 2007 óta a konferencia támogatója. Az ötletet a hongkongi AmCham és az ottani Morgan Stanley hasonló közös elismerése adta. Fogarasi Norbert, a budapesti iroda vezetője elmondta: “A fő különbség a magyar és a hongkongi program között az, hogy mi nem pusztán az üzleti sikerekre fektettünk hangsúlyt, hanem a teljes embert, életutat és harmóniát díjaztuk." Mayer Zsolt, a zsűri tagja, a Mars Magyarország, a rendezvény másik fő támogatójának képviselője hangsúlyozta, hogy vállalatuk rendkívül fontosnak tartja a konferencia felkarolását, mivel cégük is évek óta kiemelten fontos témakánt kezeli az esélyegyenlőséget, illetve a női karrierút támogatását.

Az AmCham-ről:
Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) egy kormányzattól és pártpolitikától független civil szervezet, amely közel 450 tagvállalat érdekeit képviseli immár 22 éve. Az AmCham célja, hogy az amerikai és a nemzetközi üzleti élet vezető képviselője legyen Magyarországon, valamint, hogy hozzájáruljon az ország nemzetközi versenyképességének javulásához. A Kamara tevékenységének három fő pillére: a csoportos érdekképviselet, rendezvények szervezése és a szolgáltatások. Az érdekképviselet szakmai hátterét az AmCham-en belül működő 14 szakbizottság adja. Ennek az átfogó, csoportos érdekképviseletnek része az esélyegyenlőség fontosságának napirenden tartása is.

További információért és interjú lehetősége érdekében kérjük, keresse Juhász Zsófiát (telefon: +36 1 266-9880, fax: +36 1 266-9888, e-mail: zsofia.juhasz@amcham.hu).

(x)
telekomhalozat
Volodimir Zelenszkij wikimedia Commons
m113 páncélozott szállító harcjármű páncélos amerika
ensz-bekefenntarto-kek-sisak-keksisakosok
észak-korea phenjan pyongyang kndk
Díjmentes online előadás
Kezdő lépések, alaptechnikák az aktuális tőzsdei árfolyamgrafikonokon.
Díjmentes online előadás
Mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2023. április 12.
DEBRECEN - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
2023. május 17.
Portfolio-MAGE Járműipar 2023
2023. május 10.
Gen Z Fest 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
füst kémény szmog