Prémium

Forintosítható előnyök vállalati ügyfelek számára (x)

Portfolio
Nem pusztán termékeket, hanem személyre szabott megoldásokat kínál vállalati ügyfeleinek a Raiffeisen Bank. A banknál a több országban is jelen lévő cégcsoportok egymással összevezethető számlákat nyithatnak, a Treasury szolgáltatás pedig évente akár több tízmillió forintos előnyt jelenthet az ügyfeleknek. Kiss Zoltán üzletágvezetővel és Liener Gábor főosztályvezetővel beszélgettünk.
Mit nyújt a Raiffeisen Bank Cash Management szolgáltatása?

Kiss Zoltán: Tartalmazza a bankszámlavezetést forintban és a jelentősebb devizanemekben - de lehetőség van akár kínai jüan alapú számlavezetésre is - valamint a ma már elengedhetetlen elektronikus banki csatornákat: a legtöbb belső integrációs rendszerrel kompatibilis Raiffeisen Expressz szoftvert, valamint a MultiCash rendszert biztosítjuk.

Forintosítható előnyök vállalati ügyfelek számára
Az említett alapszolgáltatások felett áll a Cash Management legszofisztikáltabb része: a csoportos számlavezetési szolgáltatás közepes- és nagyvállalatok részére. Ez a szolgáltatáscsomag, amely az automatikus egyenlegrendezést, az összevont kamatszámítást és a csoportos fedezetvizsgálatot is magába foglalja, a legtöbb banknál valamilyen formában igénybe vehető, de mi - a nemzetközi hálózatunkra építve - további konkrét előnyöket nyújtunk ügyfeleinknek.

Milyen előnyökre gondol?

K.Z.: Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb bankcsoportjaként ott vagyunk jelen, ahol az ügyfeleink (a magyar multicégek) is. Ha például egy cégcsoportnak több országban vannak érdekeltségei, csoportos banki rendszert, úgynevezett Cross Border Zero vagy Target Balancing rendszert tudunk kiépíteni. A vállalat számláit összevezetjük, így hiába mutat az egyik leányvállalat számlája negatív egyenleget, ha máshol pozitív a számla, a cégcsoport saját magát lesz képes finanszírozni. Van lehetőség forrás biztosítására is: minden ügyfelünk - az éves árbevételétől és kockázati megítélésétől függő - folyószámla és beruházási hitelt is kaphat, ha igényli. Ügyfeleink továbbá 20 százalékos kedvezményt kapnak az euróátutalások díjából, ha az IntraGroup Payments szolgáltatásunkat veszik igénybe.

A likviditásmenedzselésben a Treasury szolgáltatás is segít?

Liener Gábor: Igen. Minden olyan cégnek, amelynek rendszeresen van devizában bevétele vagy kiadása, javasoljuk, hogy vegye igénybe a Treasury szolgáltatást, amellyel kezelhetik az árfolyam-ingadozásból eredő kockázatokat. A megfelelő fedezeti stratégiával a cégek elkerülhetik, hogy az alaptevékenységből származó eredményüket egy kedvezőtlen árfolyammozgás nullázza, vagy összességében veszteségbe fordítsa.

Minden vállalatnak különböző igényei vannak. Hogyan kezelik ezt?

K.Z.: Vállalati ügyfeleink igényeit igyekszünk maximálisan feltérképezni, hogy leginkább az adott ügyfél speciális igényeinek megfelelő pénzügyi megoldást tudjuk kínálni. Minden ügyfelünknek saját banki ügyfélmenedzsere van, aki szinte bármikor elérhető és azonnal képes segítséget nyújtani bármilyen akut probléma megoldásában.

Forintosítható előnyök vállalati ügyfelek számára
L.G.: Csak olyan ügyfeleknek nyújtunk Treasury szolgáltatást, akiket személyesen is ismerünk. Bár minden ügyfél más, a felmerülő igények, problémák sokszor hasonlóak, így a bankban felhalmozódott olyan tudás, amely megoldást nyújthat bármelyik ügyfél problémájára.

Ez szoros, bizalmi kapcsolatot feltételez a bank és az ügyfelek között.

L.G.: A Raiffeisen Bank éppen ebben nyújt többet másoknál: mi nem terméket, hanem személyre szabott megoldásokat kínálunk. A Treasury-ben a megszokottnál kétszer több, több mint húsz üzletkötő várja az ügyfelek hívását, így az egy ügyfélre jutó idő és figyelem az átlagosnál magasabb. Üzletkötőink reggel 8-tól este 20 óráig állnak rendelkezésre. Ez ritkaság: a legtöbb bank 17 óra után már nem elérhető, pedig vannak olyan (deviza)piaci helyzetek, amikor ez a három óra nagyon sokat számít: évente akár több tízmillió forintot is jelenthet, hiszen a piacok az európai zárást követően is gyakran mozognak. A díjazás átlátható, az ügyfél minden tranzakció előtt tudja, mennyit fizet.

A személyre szabott szolgáltatás magasabb árakat is jelent?

K.Z.: Mi abban hiszünk, hogy pusztán jó árakkal ma már nem lehet sikeresnek lenni. Ezért nyújtunk kedvező árak mellett személyre szabott szolgáltatást, és figyelünk kiemelten a kiszolgálás minőségére. Ezek együtt vezetnek a sikeres üzlethez.



Forintosítható előnyök vállalati ügyfelek számára

További információ

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
shutterstock_1940409019