Prémium

4 nyomós érv a rövid távú autóbérlés mellett (x)

Portfolio
Magyarországon is egyre népszerűbb megoldás a rövid távú autóbérlés, amely 28 napnál nem hosszabb bérleti időszakra szól. Ez lehet pár órás alkalom, egy hétvége, például külföldi utazás esetén, vagy akár több hét is. De miért válik egyre keresettebbé ez a megoldás? Milyen helyzetekben döntenek a rövid távú autókölcsönzés mellett a magyarok, és milyen előnyökkel jár mindez?
Előfordulhat, hogy valakinek néha nagy szüksége van egy autóra, de nem akar saját járművet hosszabb távon fenntartani. Sőt, az is lehet, hogy minden alkalommal teljesen más típusú autóra lenne szüksége. Ilyenkor tökéletes megoldás a rövid távú autókölcsönzési szolgáltatás, amely 28 napnál nem hosszabb bérleti időszakra szól. Az alábbiak azok a tipikus helyzetek, amikor széles körben választják ezt a szolgáltatást, már a magyarok is:
  • Vállalatok reprezentációs alkalmakra: például tárgyalás limuzinban, vagy külföldi partner fogadása és szállítása;
  • Magányszemélyek családi nyaralásokra, két családnak, vagy egy több generációs családnak 2 autó helyett jó alternatíva lehet egy 9 személyes kisbusz bérlése;
  • Cégek és magányszemélyek vállalati vagy családi programokra, például síboxos autó bérlése síeléshez
  • Autóvásárlás előtt egy-egy modell hosszabb távú kipróbálására.


4 nyomós érv a rövid távú autóbérlés mellett

Előnyök, amikre nem is gondolnánk

Egyre kevésbé tekinthető luxusnak Magyarországon az autók - akár sofőrszolgáltatással járó prémiumjárművek - bérlése, hiszen a személyszállításban is igény van a megbízható, minőségi szolgáltatásra. Ráadásul az ilyen típusú autóbérlésnek számos előnye van, amikre elsőre nem is gondolnánk

- tudta meg a Portfolio a Sixt Magyarország autókölcsönző cégtől.
  • Bérelt autó esetében számos felelősség és kötelezettség nem terheli az autó használóját, mivel nem ő a tulajdonos. Meghibásodás vagy sérülés esetén például nem kell a biztosítóval és a szerelővel bajlódni.
  • Mivel az autókölcsönző cégek új, illetve jól karban tartott modellekkel dolgoznak, nem kell tartani az autó és a tartozékainak az elhasználódásától egy hosszabb úton, és ez garantál egyfajta biztonságot.
  • Mindig a célnak megfelelő autót választhatunk, városi közlekedéshez kicsi autót, ami nem fogyaszt sokat, és amivel könnyű parkolni, nyaraláshoz nagyobb autót, hogy minden holmi kényelmesen elférjen, áruszállításhoz pedig kombi autót.
  • Kiegészítők széles választéka bérelhető az autóhoz igény szerint, köztük navigációs rendszer, tetőcsomagtartó, síbox, téli gumik, hólánc, gyermekülés, iPhone.

Ha nem tudjuk hosszú távon megengedni magunknak az autóbérlést, vagy saját autó fenntartását, akkor is belefér egy-egy alkalom. Minimális többlet ráfordítással olyan értékeket kapunk, mint a műszakilag megbízható autó, amihez extra kényelmi szolgáltatások és gyors ügyintézés is társulnak.

A vállalatoknak is tökéletes választás

Egyre több és nagyon sokféle cég veszi igénybe a rövid távú bérlési szolgáltatást: startupoktól kezdve a kkv-kon át a nemzetközi multicégekig. A tevékenységi köröket nézve is változatos a paletta, de vannak olyan gazdasági szegmensek, ahol a profilból adódóan gyakoribbak a rövid távú bérlések, ilyen például a könyvvizsgálat, a kereskedelmi képviselet és a műszaki-mérnöki tevékenység.

Több cégnél juttatásként, a munkavállalók motiválására használják a lehetőséget, de szintén gyakori, hogy reprezentációs megjelenésekre bérelnek prémium járművet vagy elektromos autót.

A Sixt 1999 óta szereplője a magyar autókölcsönző piacnak, és ma már közel 700 bérelhető autó áll ügyfeleik rendelkezésére. A kölcsönzőcég tapasztalatai alapján a magyar vállalati ügyfelek az alsó középkategóriában főleg az Opel Astra és a Kia Ceed autókat kedvelik, a középkategóriában a Mercedes B-Class és a Skoda Octavia népszerű, prémium vonalon pedig a BMW 3-5., illetve az elektromos autók (BMW i3).

(x)
Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek