Prémium

4 nyomós érv a rövid távú autóbérlés mellett (x)

Portfolio
Magyarországon is egyre népszerűbb megoldás a rövid távú autóbérlés, amely 28 napnál nem hosszabb bérleti időszakra szól. Ez lehet pár órás alkalom, egy hétvége, például külföldi utazás esetén, vagy akár több hét is. De miért válik egyre keresettebbé ez a megoldás? Milyen helyzetekben döntenek a rövid távú autókölcsönzés mellett a magyarok, és milyen előnyökkel jár mindez?
Előfordulhat, hogy valakinek néha nagy szüksége van egy autóra, de nem akar saját járművet hosszabb távon fenntartani. Sőt, az is lehet, hogy minden alkalommal teljesen más típusú autóra lenne szüksége. Ilyenkor tökéletes megoldás a rövid távú autókölcsönzési szolgáltatás, amely 28 napnál nem hosszabb bérleti időszakra szól. Az alábbiak azok a tipikus helyzetek, amikor széles körben választják ezt a szolgáltatást, már a magyarok is:
  • Vállalatok reprezentációs alkalmakra: például tárgyalás limuzinban, vagy külföldi partner fogadása és szállítása;
  • Magányszemélyek családi nyaralásokra, két családnak, vagy egy több generációs családnak 2 autó helyett jó alternatíva lehet egy 9 személyes kisbusz bérlése;
  • Cégek és magányszemélyek vállalati vagy családi programokra, például síboxos autó bérlése síeléshez
  • Autóvásárlás előtt egy-egy modell hosszabb távú kipróbálására.


4 nyomós érv a rövid távú autóbérlés mellett

Előnyök, amikre nem is gondolnánk

Egyre kevésbé tekinthető luxusnak Magyarországon az autók - akár sofőrszolgáltatással járó prémiumjárművek - bérlése, hiszen a személyszállításban is igény van a megbízható, minőségi szolgáltatásra. Ráadásul az ilyen típusú autóbérlésnek számos előnye van, amikre elsőre nem is gondolnánk

- tudta meg a Portfolio a Sixt Magyarország autókölcsönző cégtől.
  • Bérelt autó esetében számos felelősség és kötelezettség nem terheli az autó használóját, mivel nem ő a tulajdonos. Meghibásodás vagy sérülés esetén például nem kell a biztosítóval és a szerelővel bajlódni.
  • Mivel az autókölcsönző cégek új, illetve jól karban tartott modellekkel dolgoznak, nem kell tartani az autó és a tartozékainak az elhasználódásától egy hosszabb úton, és ez garantál egyfajta biztonságot.
  • Mindig a célnak megfelelő autót választhatunk, városi közlekedéshez kicsi autót, ami nem fogyaszt sokat, és amivel könnyű parkolni, nyaraláshoz nagyobb autót, hogy minden holmi kényelmesen elférjen, áruszállításhoz pedig kombi autót.
  • Kiegészítők széles választéka bérelhető az autóhoz igény szerint, köztük navigációs rendszer, tetőcsomagtartó, síbox, téli gumik, hólánc, gyermekülés, iPhone.

Ha nem tudjuk hosszú távon megengedni magunknak az autóbérlést, vagy saját autó fenntartását, akkor is belefér egy-egy alkalom. Minimális többlet ráfordítással olyan értékeket kapunk, mint a műszakilag megbízható autó, amihez extra kényelmi szolgáltatások és gyors ügyintézés is társulnak.

A vállalatoknak is tökéletes választás

Egyre több és nagyon sokféle cég veszi igénybe a rövid távú bérlési szolgáltatást: startupoktól kezdve a kkv-kon át a nemzetközi multicégekig. A tevékenységi köröket nézve is változatos a paletta, de vannak olyan gazdasági szegmensek, ahol a profilból adódóan gyakoribbak a rövid távú bérlések, ilyen például a könyvvizsgálat, a kereskedelmi képviselet és a műszaki-mérnöki tevékenység.

Több cégnél juttatásként, a munkavállalók motiválására használják a lehetőséget, de szintén gyakori, hogy reprezentációs megjelenésekre bérelnek prémium járművet vagy elektromos autót.

A Sixt 1999 óta szereplője a magyar autókölcsönző piacnak, és ma már közel 700 bérelhető autó áll ügyfeleik rendelkezésére. A kölcsönzőcég tapasztalatai alapján a magyar vállalati ügyfelek az alsó középkategóriában főleg az Opel Astra és a Kia Ceed autókat kedvelik, a középkategóriában a Mercedes B-Class és a Skoda Octavia népszerű, prémium vonalon pedig a BMW 3-5., illetve az elektromos autók (BMW i3).

(x)
Holdblog

Mágikus évkezdés

Az eredetileg a HOLD-hírlevélben bevetett ábránkon a "mágikus hetes" amerikai tech(hez kötött) papír YTD árfolyamváltozása...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Mekkora lakáshitelt vehetek fel, ha átlagkereső vagyok? - Kiszámoltuk, szívderítő számok jöttek ki

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?