Prémium

Csúcstételek és különleges fogások a 13. Magyar Borok Bálján (x)

Portfolio
Február 24-én 13. alkalommal rendezték meg a magyar borok és gasztronómia legnagyobb presztízsű rendezvényét, a Magyar Borok Bálját, a Corinthia Hotel Budapestben. Az év borgasztronómiai eseménye 130 magyar borral várta a vendégeket.
A Magyar Borok Báljának célja, hogy a különleges hazai borokat egyedülálló környezetben mutassa be vendégeinek. A báli szezon meghatározó eseménye immáron 13. alkalommal került megrendezésre Budapesten, az 5 csillagos Corinthia Hotelben.

Különleges menüsor hazai csúcsborokkal

Az idei évben a különleges borvacsorát három kiemelkedő étterem (Caviar & Bull, Brasserie & Atrium, Budai Gesztenyés Nagyvendéglő) séfjei készítették el, magyar csúcsborokra hangolva.

Csúcstételek és különleges fogások a 13. Magyar Borok Bálján
A (teljesség igénye nélkül) a vendégek olyan ételkülönlegességekkel találkozhattak, mint az
  • osztrigavirág lime-mal és bodzával
  • ropogós lazacbőrön tálalt pisztráng ceviche kaviárral
  • sült tejes borjú filé, kacsamáj, turbolyagyökér, füge, zöldspárga és vörösbor redukció
  • marhapofa, homár ravioli, konfitált fokhagyma, paszternák és tárkonyos alaplé

A szervezők tájékoztatása szerint a borsort olyan bortípusokra építették, amelyek meghatározzák a hazai kínálatot. Szerepel benne az elegáns, tradicionális készítésű pezsgő, az olaszrizling, a fűszeres kékfrankos, a méltóságteljes bordeaux-i típusú vörös és végül a világ legfontosabb édes bora, a Tokaji. Ezúttal öt borvidék - Dél-Balaton, Tokaj, Neszmély, Szekszárd, Villány - top tételei mutatkozhattak be, hat pincészet egy-egy kiváló borán keresztül.

Csúcstételek és különleges fogások a 13. Magyar Borok Bálján
A vacsorához kínált borok is a csúcsminőséget képviselték: a vendégek olyan tételeket kóstolhattak, mint a 2013-as Gere Kopar, Szepsyék 2008-as aszúja, vagy Kamocsay Ákos 2015-ös Prémium olaszrizlingje.

A borkóstoló standoknál egész este nagy volt a forgalom. A közönség tudatos borfogyasztó hozzáállásával kóstolt és beszélgetett a borokról: akár a sommelier-ekkel, akár a szép számban jelen levő neves borászokkal.

Csúcstételek és különleges fogások a 13. Magyar Borok Bálján
A bálon a programban sem lehetett kifogást találni: neves fellépők - Tóth Vera, Tompos Kátya, a Group'n'Swing - gondoskodtak a hangulatról. A vacsora után tánc, a sétálótérben pedig számos gasztronómiai kiállító várta a vendégeket.

Zsirai Kata kapta az egyik legrangosabb magyar bordíjat

A Magyar Borok Bálján 2006 óta tartó hagyomány Gál Tibor, a legendás egri borász emlékére alapított elismerés átadása. 2014-től az Év Bortermelői és a Borászok Borászai által javasolt, a nagyközönség által megválasztott tehetséges, feltörekvő borász kapja meg az elismerést.

A több mint 8000 szavazat alapján az első három helyezett - Dúzsi Tamás Dávid, ifj. Heimann Zoltán és Zsirai Kata - kapott meghívást a Magyar Borok Báljára, ahol a nyertes, Zsirai Kata átvehette a Gál Tibor Emlékdíjat. Kata testvérével, Petrával, valamint édesanyjukkal közösen három borvidéken, Tokajban, Villányban és a Nagy-Somlón is művel szőlőt, illetve készít bort.

Csúcstételek és különleges fogások a 13. Magyar Borok Bálján
Zsirai Kata tagja a tokaj-hegyaljai Y generációnak és néhány hónapja az ország vezető fiatal borászait tömörítő Junibornak is. A Zsirai Pincészet Facebook-oldalán köszönte meg a magyar borszakma egyik legrangosabb elismerését: "Még mindig nehezen hisszük el, mi történt tegnap este, Kata még nem tért magához a meglepetéstől és a meghatottságtól. Már a jelölés is hatalmas megtiszteltetés volt, nagyon boldogok vagyunk, hogy végül a fődíj is hozzánk került."

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az EU kirakta a fegyvereket az asztalra, kereszttűzbe kerülhet Magyarország

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Leslie Mandoki - Concert in Budapest2