Világot megrengető innovációk jönnek Budapestre
Prémium

Világot megrengető innovációk jönnek Budapestre (x)

Portfolio
Egy őslénykutató, aki a dinoszauruszok feltámasztásán dolgozik, egy imám, aki szerint a nők megváltoztatják az iszlám jövőjét, a szexualitás és a technológia jövőjének tabudöntögető kutatója, a nyugati világ egyik legprovokatívabb gondolkodója, és a Musk-testvérek édesanyaja is előadást tart a Corvinus Egyetemen május 30-31-én, Európa legnagyobb jövőfesztiválján.
A kétnapos eseményen több teremben, több mint félszáz előadó beszél majd a legaktuálisabb trendekről, világot megrengető innovációkról és a legforróbb újításokról. A fesztivál vendége lesz Frank Cooper, a BlackRock globális marketingvezetője is, aki korábban olyan cégek kreatív főnöke volt, mint a BuzzFeed, a Pepsi vagy a legendás Def Jam lemezkiadó. A fesztiválra érkezik Sherin Khankan, aki Európa egyik első női imámjaként az iszlám totális reformját és a szélsőségesek legyőzését tűzte zászlajára.

Jack Horner őslénykutató, a Jurassic Park-filmek főtanácsadója, aki a dínók feltámasztásának lehetőségeiről beszél majd, de ott lesz a világszerte ismert adattudós, a MIT Media Lab professzora, Cesar Hidalgo is, aki a vállalatok és a nemzetek tanulási képességét kutatja.A legtöbbek által várt előadást a kanadai sztárpszichológus, Jordan Peterson tartja majd, akinek You Tube videói 15 milliós nézettséget is produkálnak. A konzervatív értékek mellett zászlót törő, éleseszű előadó egycsapásra vált "a szólásszabadság harcosává és a polkorrektség kritikusává", sokak szemében pedig "nőgyülölő", "rasszista" vagy "szélsőséges" provokátorrá.Nem kérdés, hogy a technológiai innováció hatással van az emberi kapcsolatokra, és ez alól a szexualitás sem lesz kivétel. Egy új iparág, a szextech szakértője, Bryony Cole is fesztivál vendége lesz, aki a robotszeretőkön és a virtuális valóság-pornón túl, a szex edukációjáról, az intimitási készségek fejlesztéséről, szexuális életük javításáról is beszél majd, és bemutat olyan oldalakat, ahol például órákat vehetnek a férfiak, hogy jobb szeretők lehessenek, vagy olyan nőknek szóló programokat, amelyeket szexteraputák bevonásával fejlesztették ki.Budapestre látogat Mikaila Ulmer, aki 14 évesen a Me & Bees limonádémárka alapító-vezetője, amely szinte az összes amerikai élelmiszerlánc polcán megtalálható. Hong Kongból érkezik Sophia, a humanoid robot megalkotója, Ben Goertzel. A mesterséges intelligenciát kutató Goertzel afféle szuperagy: felfedezéseit a nyelvtudomány, az adatbányászat, a videojátékok és a bioinformatika területén is hasznosította már. Az előadók között lesz David Zilber, a kultuszteremtő koppenhágai étterem, a Noma séfje, aki évek óta azzal kísérletezik, hogyan lehet az egyik legősibb tartósítási eljárással, a fermentálással felpezsdíteni a modern gasztronómiát, de Jeffrey Tucker Bitcoin-guru is előadást tart majd. A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a Brain Bar látogatói személyesen is találkozhassanak kedvenc előadóikkal. Erre a célra külön helyszínt és idősávokat alakítanak ki.

Az ötödik Brain Bar fesztiválon az előadásokon kívül Future Jobs címmel a jövő legizgalmasabb állásait kínáló karrierexpo is lesz, startupverseny, a szakmai programot pedig zenei és színházi produkciók, illuzionisták és foodtruck felvonulás egészíti ki. A fesztivál saját fejlesztésű innovációs tréningje a Mastermind Sessions a nulladik napon lesz, amellyel azokat az üzleti vezetőket célozzák meg, akik felkészülten szeretnék fogadni a kihívásokat. A tréninget Barabási Albert-László, a legnevesebb egyetemeken (Harvard, Northeastern) oktató hálózatkutató tartja, akinek nevéhez fűződik az új tudományág megalapítása, amely alkalmas lehet a siker tudományos alapokra helyezésére. A résztvevők a mindennapi cégvezetésben is hasznosítható tudásra tehetnek szert: Barabási a sikerről szóló tudományos felfedezéseit élvezetesen, adatokkal és példákkal illusztrálva adja majd át a hallgatóságnak.

 

TÁMOGATOTT TARTALOM

A Brain Bar médiatámogatója a Portfolio Csoport.

shutterstock_733621417
Frankfurt Stock Exchange
oktatás shutter
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
Elsõs diákok a nemzeti tanévnyitón
Thomas Cook
Thomas Cook
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
kiállítói pr-hez