Prémium

Világbajnok lett a villányi Jammertal Borbirtok vörösbora (x)

PR cikk

Mindeddig példátlan sikert ért el egy magyar vörösbor. A világ egyik legnagyobb presztízsű borversenyét, a Concours Mondial de Bruxelles 2021-et az idén Luxemburgban rendezték meg.Ezen a legmagasabb pontszámot a vörösborok kategóriájában mintegy hét és félezer mintából a villányi Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot 2015 bora kapta, amely elnyerte a Grand Gold Medal Revelation Red Wine díjat. A világsiker értékét mutatja, hogy ilyen nyílt kategóriában és a verseny történetében először kapta magyar vörösbor ezt a díjat! Sőt, hasonló presztízsű nemzetközi borversenyen sem érte el nyílt kategóriában magyar vörösbor a legmagasabb kiosztott értékelési pontszámot.

cassiopeia_merlot_2015

A verseny értékét és nagyságát jelzi, hogy ezen az idei megmérettetésen 672 francia, 507 spanyol, 389 olasz és 335 portugál érem született, de ezen a megmérettetésen a világ legjobb vörösbora magyar lett!A június 17-27. között megtartott borversenyen 300 zsűritag 9 napon keresztül értékelt közel 10 000 beérkezett tételt.

A verseny sajátossága, hogy minden évben más helyszín ad otthont a borok tesztelésének. A verseny zsűrijébe szigorúan olyan neves bírákat választanak, akik globális szinten elismertek. Nemzetközi vevők és szállítók, mérnökök és borászok, újságírók, szakújságírók és kritikusok, kutatók, valamint ipari szervezetek képviselői értékelik a világ minden tájáról beküldött borokat.

A Concours Mondial de Bruxelles elsődleges célja, hogy garanciát nyújtson a fogyasztóknak: objektíven díjazza azokat a kifogástalan minőségű borokat, amelyek valóban kiemelkedő italélményt nyújtanak. Ahogy a honlapjukon megosztják: Belgium büszke arra, hogy egyedülálló eseményt szervez, amelyet a borágazat és a fogyasztók világszerte ismernek és elismernek.

A luxemburgi borversenyről a Jammertal borbirtok két további díjat hozott el: a Cassiopeia MCS*Achird 2016 tétel Nagyarany, a Cassiopeia Franc 2015 pedig Arany érmet nyert.

jammertal-borbirtok

Jammertal Borbirtok 85 hektáron gazdálkodik, évi 550-600 ezer palackot forgalmaz. Főborásza Kövesdi Zsófia, szőlészeti vezetője Nagy Zsolt. A Jammertal Borbirtok egy családi holding, amely több szőlészeti és borászati céget fog össze Villányban.

ELŐJEGYZÉS

A Jammertal Borbirtok világbajnok bora, a Cassiopeia Merlot 2015  és a Cassiopeia MCS*Achird 2016 Nagyarany, valamint a Cassiopeia Franc 2015 Arany érmes borai ezen a linken keresztül jegyezhetők elő: https://jbb.hu/concours-dijnyertes-borok-elojegyzes/

(x)

Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek