Ugródeszka a jövő vállalkozóinak a BME vállalkozásfejlesztési képzése (x)
Prémium

Ugródeszka a jövő vállalkozóinak a BME vállalkozásfejlesztési képzése (x)

PR cikk
A hallgatók vállalkozói szemléletformálását tűzte ki célul a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának (BME GTK) Master of Business Administration (MBA) vállalkozásfejlesztési specializációja.

A hallgatókat a szakemberek végigkísérik az ötlettől a vállalkozás indításáig, de azok is sokat profitálhatnak a képzésből, akik vállalatnál dolgoznak és szeretnének középvezetői státuszba kerülni, vagy épp a vállalkozási szemléletet elterjeszteni. Olyan nélkülözhetetlen elméleti és legfőképpen gyakorlati tőkére tehetnek szert a két félév alatt, amellyel könnyebben haladhatnak a szakmai útjukon. Különleges verseny is segíti a legelszántabb vállalkozókat.

"Partnereknek tekintjük a hallgatóinkat, akiknek gyakorlati problémájukat szaktudásunkkal, mentorálásunkkal, tapasztalatunkkal segítjük megoldani" - kezdte a Vállalkozásfejlesztés kurzus bemutatását Dr. Danyi Pál egyetemi docens, a vállalkozásfejlesztési specializáció szakfelelőse.

A kurzusnak azok veszik a legnagyobb hasznát, akik már néhány évet eltöltöttek a munka világában, így megtapasztalták a kihívásokat, vagy eljutottak egy szintre a saját szakmájukban, de szeretnének szintet lépni. Olyan értékes hálózatnak és kapcsolatrendszernek lesznek a részesei az oktatás végére, amelyhez egyébként csak nagyon nehezen tudnának hozzáférni.

A képzést megkülönbözteti – más hasonlótól – az, hogy középpontba kerültek a fenntarthatósági, környezetvédelmi szempontok, és az is, hogy válaszoljon a jelenlegi ipari kihívásokra.

Ötlettől a megvalósításig

Szakértők és mentorok segítségével a hallgatók eljuthatnak egy vállalkozás indításának küszöbéig. Amikor befejezik a képzést, pontosan tudják majd, hogy a kitalált terméküket, szolgáltatásukat milyen feltétellel, hogyan érdemes piacra vinni, hova és hogyan lépjenek tovább a megvalósítás útján.

Szabó Zsófia informatikai, üzleti környezetből érkezett az MBA kurzusra, amelynek erősségét a strukturált információkban és metodikában látja. A vállalkozás fejlesztésének széles palettáját ismerte meg, a pénzügyektől a jogon át a marketingig a két félév alatt. Olyan pénzügyi kalkulációval foglalkozhatott, mint a fedezetszámítás, az önköltség számolás, vagy a megtérülés. Számára is sokat segített a gyakorlat-orientált műhelymunka.

"Nem padban ülős ez az oktatás. Hétről-hétre adnak feladatot, így aktív munka folyik - emelte ki. Véleménye szerint az is nagy előny volt, hogy a hallgatók közül mindenki más területről vett részt a munkában és így megoszthatták egymással tapasztalataikat. Számára a projektmunka során nagy élmény volt a non-profit területet megismerni, megtapasztalni a felépítését, folyamatait és a problémáit. Mindezek után úgy látja, hogy a profit-orientált szereplőknek a non-profit oldalon is szerepet kellene vállalniuk. Aki részt vesz a kurzuson szélesítheti a látókörét azáltal, hogy olyan projektbe kezdhet, amely távol állt a tevékenységétől" - hívta fel a figyelmet Szabó Zsófia.

Danube Cup: alapozz lokálisan, terjeszkedj globálisan

Az MBA vállalkozásfejlesztési specializációján végzetteknek további lehetőség áll rendelkezésükre ahhoz, hogy nemzetközi szinten megismertethessék a kifejlesztett prototípusukat, szolgáltatásukat. A Danube Cup elnevezésű startup pitch versenyen – amelynek ötletgazdája és egyik szervezője a BME GTK – a Duna-menti egyetemek hallgatói mutathatják be ötleteiket, mindig más országban.

„A kidolgozott üzleti koncepció bemutatására néhány perc áll rendelkezésre.  A részvétel ugyanakkor számos előnnyel jár a meghirdetett díjon és a vándor trófeán kívül” – hangsúlyozta Dr. Danyi Pál. A nemzetközi versenyre való felkészülés már önmagában nagy eredmény és közben sok fejlődésre ad lehetőséget. Óriási tapasztalatra és ismertségre tehetnek szert a résztvevők, mindezen túl pedig eljuthatnak nemzetközi startup kiállításokra, felfigyelhetnek rájuk befektetők, bekerülhetnek a nemzetközi “vérkeringésbe”. „A verseny okán megismerkedhetnek a résztvevők sikeres stratégákkal és vállalatvezetőkkel is. A díjat már jegyzik az üzleti életben is, így nagy előnnyel indul a piacon a vállalkozásával az, aki megnyeri.”

DanyiPal _BME(1)
Danyi Pál Fotó: BME

Cél az is, hogy a hallgatók vállalkozóktól, vállalatvezetőktől kapjanak visszajelzéseket. „Létrehoztuk ezért az MBA képzés tanácsadó testületét, amelynek tagjai tapasztalt vállalatvezetők, innovációs szakemberek és sikeres vállalkozások létrehozói, akik részt vesznek a féléves prezentációkon és első kézből adnak visszajelzéseket a hallgatóknak”. A testület tagja Bayer Gábor, a 77 Elektronika fejlesztési igazgatója, Buzási Dániel, a Szentkirályi Magyarország ügyvezető igazgatója, ifj. Duda Ernő, a Solvo Biotechnology alapító-vezérigazgatója, Tuan Trinh, az EIT Digital regionális vezetője, Lám István a Tresorit alapító-vezérigazgatója, Szombati Anikó, a Magyar Nemzeti Bank digitalizációért felelős ügyvezető igazgatója, valamint Leskó Norbert, a MiniCRM Zrt. alapítója.

(x)

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Elszálltak a bérek, elfogyott a munkaerő, egyetlen út előtt áll Magyarország

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hitelezés 2024
2024. május 14.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Hillside Bankers