Új, szakértő menedzsment a legnagyobb gyógyszer-nagykereskedő élén (x)
Prémium

Új, szakértő menedzsment a legnagyobb gyógyszer-nagykereskedő élén (x)

PR cikk
Interjú Füzesi Judittal, a Hungaropharma új vezérigazgatójával.

2024. január 1. napjától új menedzsment irányítja a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt-t. Az alapításának 75. évfordulóját idén ünneplő vállalat új vezérigazgatójával, Füzesi Judittal beszélgetünk Magyarország piacvezető gyógyszerkereskedelmi cégének jelenéről, jövőjéről.

A Hungaropharma Zrt. Magyarország 50 legnagyobb árbevételű vállalatának egyike, mégis viszonylag keveset hall róla az átlagolvasó.

Füzesi Judit: Igen, ez így van. A Hungaropharma, mint a legnagyobb, nemzeti gyógyszer-nagykereskedő az egészségügy rivaldafényén kívül, a tudásának legjavát adva biztosítja minden második gyógyszerdoboz útját a magyar lakosság részére. Az átlagolvasó azonban mégis gyakran találkozhat velünk, hisz több száz szállítójárművünk naponta sok tízezer kilométert tesz meg annak érdekében, hogy a megfelelő időben a megfelelő gyógyszer eljusson oda, ahol szükség van rá. Ha találkoznak a „gyógyítást szállítunk” feliratú autókkal, velünk találkoznak.

Csoportkép_small
Nagy Andor, Dene László, Füzesi Judit, Dr. Felsmann Balázs

Jelentős változás volt a cég életében a menedzsmentváltás, hogyan tervezi folytatni tovább?

FJ: Januártól új felsővezetéssel és megújuló stratégiával működünk tovább, de az ágazatban elért pozíciónk és sikerességünkre vonatkozó törekvésünk változatlan. Az elmúlt évtizedben – melyben én magam is vezérigazgató-helyettesként aktívan részt vettem – kiépítettünk egy egyedülálló vertikális gyógyszerpiaci integrációt, amely mára az anyavállalat mellett kilenc, a maga területén meghatározó fontosságú leányvállalatot jelent. Az elmúlt néhány évben jelentős mértékben megnövelve kapacitásainkat a régió egyik legjelentősebb gyógyszerlogisztikai bázisát teremtettük meg. Készen állok arra, hogy több mint harminc évnyi tapasztalatomat három vezetőtársam széles körű ismeretével kiegészítve ne csak átvegyem a Hungaropharma vállalatcsoport irányítását, hanem eredményesen hozzájáruljak annak sikeres fejlődéséhez. Üzleti vezérigazgató-helyettesként folytatja munkáját Dene László, aki az elmúlt nyolc évben a cég egyik stratégiai leányvállalata, a Bellis Egészségtár Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját töltötte be. Korábban a Vállalatcsoport operációs igazgatójaként dolgozó Nagy Andor aktívan hozzájárult a Hungaropharma stabil és sikeres működéséhez, az új menedzsmentben logisztikai és technológiai vezérigazgató-helyettesként irányítja a rábízott szakterületeket. A felsővezetéshez csatlakozik pénzügyi vezérigazgató-helyettesként Dr. Felsmann Balázs, aki széles körű gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a gyógyszeripari nagyvállalatok gazdasági irányításában.

Új vezérigazgatóként milyen célt tűzött ki önmaga és vezetőtársai elé?

FJ: Vezérigazgatóként is azon fogok munkálkodni, hogy a Hungaropharma Vállalatcsoport piacvezető gyógyszer-nagykereskedőként, teljes körű gyógyszerlogisztikai szolgáltatóként, és gyógyszer-kereskedelmi innovátorként az ágazat élmezőnyének oszlopos tagja legyen. Meggyőződésem, hogy a Hungaropharma Vállalatcsoport a hazai gyógyszer-kereskedelem hosszú távú, töretlen szakmai és üzleti fejlődésének nélkülözhetetlen szereplője és jövőjének fontos letéteményese. Gyógyszerpiaci tapasztalataink, a régióban egyedülálló logisztikai kapacitásaink, a nemzetközi trendekkel összehangolt stratégiánk együttesen járulnak hozzá a magyar gyógyszerkereskedelem és gyógyszerpiac zavartalan működéséhez, biztonságához, valamint fejlődéséhez.

(x)

Kiszámoló

Tanfolyamot milliókért?

Valaki tanácsot kért, hogy befizessen-e egy magyar tanfolyamra, aminek az első része most \"csak\" 350 ezer forint a szokásos 700 ezer forint helyett. Persze ez csak az első része, a teljes tanfolya

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
KBAL2521