A kávé a vendéglátás sarkalatos pontja (x)
Prémium

A kávé a vendéglátás sarkalatos pontja (x)

PR cikk
A HORECA szektorban nagyon fontos a kiváló kávé, de a minőség mellett a vendégek ma már a fenntarthatóságot is elvárják. A Nespresso Professional B2B üzletágának felelős vezetője, Staudt Gábor arról beszélt a Portfóliónak, mivel járulhat hozzá egy prémium kávémárka ahhoz, hogy a vendéglátók megfeleljenek ezeknek az igényeknek.

A vendégek egyre tudatosabbak, és a pénzükért cserébe élményt, minőségi szolgáltatásokat és környezettudatos megoldásokat szeretnének kapni. Ez különösen érvényes a kávéra, ami mindig is sarkalatos pontja volt egy vendéglátóhely megítélésének” – mondta el Staudt Gábor. A fenntarthatóság iránti elköteleződés a Nespresso teljes működését áthatja legyen szó a kávétermőterületeken végzett munkájáról, vagy egy feledhetetlen csésze kávé elkészítéséhez biztosított szakértelméről.

A Nespresso Professional kávégépek precíziós rendszere éppen annyi kávét, vizet és áramot használ fel egy csésze kávé elkészítéséhez, amennyire feltétlenül szükség van. Emellett a márka a teljes értékláncában gondoskodik a fenntarthatóságról: a kávéfarmok gazdálkodásától kezdve, a környezetbarát termékek fejlesztésén és a logisztika optimalizálásán át, egészen a felhasznált anyagok újrahasznosításáig.

Nespresso Professional Momento_HORECA

Jó példa erre a Nespresso használtkapszula-újrahasznosítási programja, melynek keretében minden hozzájuk visszajuttatott használt Nespresso kapszulát újrahasznosítanak debreceni feldolgozó partnerükkel, így adva új életet a kapszuláknak. Éppen ezért a Nespresso Professional – hazai exkluzív disztribútorával, a Lyreco Magyarországgal együtt – arra ösztönözi ügyfeleit, hogy minden használt Nespresso kapszulát küldjenek vissza újrahasznosításra. A visszagyűjtött kapszulákról a Lyreco rendszeres tanúsítványt biztosít a partnereinek.

Recycling

Tökéletes csésze kávé egyetlen gombnyomásra, bármilyen helyzetben

A Nespresso Professional kávégépeket felhasználóbarát kialakításuknak köszönhetően könnyű kezelni, ezért a legváltozatosabb helyszíneken, eseményeken is megállják a helyüket. „Jelenleg a szállodák a legnagyobb partnereink, de a többfunkciós rendezvényhelyszínek is nagy részt tesznek ki a forgalmunkból” – értékelte a szakember. „Catering vonalon a könnyű mozgatás és kezelhetőség miatt, az éttermek pedig főleg a tiszta, halk és egyszerű működés miatt keresik a kávégépeinket.”

A Nespresso Professional kávégépek fontos előnye, hogy használatuk nem igényel szaktudást: stabilan és kiszámíthatóan kiváló minőségű kávét készítenek, mindössze egyetlen gombnyomásra. Ez praktikus megoldást és előnyt jelent azoknak a vendéglátóhelyeknek, ahol nehezen találnak megfelelően képzett munkaerőt, vagy ahol gyakran előfordul, hogy hirtelen sok vendég jelenik meg egyszerre. Vannak olyan kávégépek, mint a Nespresso Professional Aguila, amik az előre programozott kávéreceptek mellett egyedi beállításokra – például előáztatásra – is lehetőséget adnak a baristáknak, akik így könnyedén változatos kávérecepteket és kávékoktélokat alkothatnak. A szállodák esetében is előnyös, hogy egyszerűségük miatt a vendégek maguk is kezelhetik a kávégépeket, amelyek többféle típusban és méretben elérhetők, így például a hotelszobában vagy a svédasztalos büféreggelinél is ugyanaz a különleges kávéélmény biztosítható.

Nespresso_Still_Asset_60_Bakery_Aguila_220_Lifestyle

A Lyreco Magyarország ezeket az igényeket is mérlegelte, amikor a Nespresso Professional üzletágában bevezette megújult bérleti modelljét, amelyben a partnereknek csupán bérleti díjat kell fizetniük a gépekért, ami már tartalmazza a teljes körű szervizszolgáltatást – legyen szó az ország bármely pontjáról –, valamint a kedvező kávékapszulaárakat is.

A kávé, mint gasztronómiai élmény

A Nespresso Professional több mint 20 féle kiváló minőségű kávéból álló választékot kínál a minőségre és változatosságra vágyó vendégek számára – akár a rövid, fekete kávékat, akár a tejes recepteket kedvelik. „Azt látjuk, hogy a legtöbben még mindig a klasszikus espresso kávékat választják a vendéglátóhelyeken, de egyre nagyobb az igény a különleges terroirról származó single origin kávékra is, ezért egyre népszerűbbek a kivételes törődéssel készült Nespresso Origins, illetve organikus kávéink. Míg ezek inkább ebéd után fogynak, a koffeinmentes blendek gyakran jelentik egy-egy vacsora tökéletes lezárását” – osztja meg tapasztalatait Staudt Gábor, amihez még hozzáfűzi: „A magyarok kifejezetten szeretik a tejes és ízesített kávékat, és ezt többen desszert mellé vagy akár helyette is fogyasztják. Éppen ezért a Nespresso Professional kínálatában is elérhető már a lakossági fogyasztók egyik kedvence, az óriási népszerűségnek örvendő mogyorós ízesítésű Caffé Nocciola kávépárna. De ha már az új trendekről beszélünk, érdemes megemlíteni az extra koffeint tartalmazó Forte Extra kávépárnánkat és a tudatos vásárlók egyik kedvencét, a Fairtrade minősítéssel rendelkező Indonesia kávénkat.”

Nespresso Professional Creations

Az egyedi igényekre hangolt, tudatos kávégép választás és a kiváló minőségű kávémenü összeállítása olyan döntések, amelyek hosszútávon hozzájárulhatnak a vendégelégedettség növeléséhez és a munkaerőkapacitás megfelelő kihasználásához.

További információkért látogasson el a www.nespresso-pro.hu weboldalra, vagy keresse Lyreco képviselőjét!

(x)

Holdblog

Az S&P-huszárok hanyatlása

Új jelenség ütötte fel fejét falamon. Az S&P 500 ETF-ező kommentelőket lecserélték a Commerzbankozók.  "Aki három éve Commerzbankot vett, annak annálismégsokkaljobb a hozama!" De hadd.

FIN-CON 2025

FIN-CON 2025

2025. szeptember 3.

Portfolio Sustainable World 2025

2025. szeptember 4.

Sikerklub hazai kkv-nak

2025. szeptember 16.

Követeléskezelési trendek 2025

2025. szeptember 16.

Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Első lépések a tőzsdei befektetés terén. Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet