Innovációról innovatívan a 10. SMART konferencián (x)

2019. március 26. 15:00    
nyomtatás
 
Bő egy hét múlva elrajtol a SMART X, ahol a több mint 100 előadó, illetve 1000 látogató ünnepli az innovációt. A konferencia programja új és izgalmas nevekkel, témákkal bővült, ezek közül emeljük ki most a legérdekesebbeket.


A SMART idén kiemelt figyelmet fordít a városi közlekedést érő változásokra, a navigációs platformok hatásaira, valamint arra, hogy miként éli meg Budapest a digitális transzformációt. A téma kibontásához és megértéséhez olyan szakértőket kértek fel, akik nap mint nap foglalkoznak a háttérben ezekkel a kérdésekkel és számtalan olyan információval bírnak, amely segít a folyamatok megértésében.

Egy új szereplő bemutatkozik


A Waze hazai közösségének vezetője, a BKK, a Magyar Közút képviselői, a közösségi közlekedés legfontosabb szereplői (GreenGo, Mol Bubi, Blinkee City, stb.) egy külön blokkban adnak elő és hozzájuk csatlakozik Paloma Castro Martinez, a Lime nemzetközi terjeszkedéséért felelős kommunikációs vezetője.

A közösségi elektromos rollereket hadrendbe állító kaliforniai cég hazai aktivitása hónapok óta közismert és érzékelhető, hivatalos bejelentés azonban a szolgáltatás elindulásáról a mai napig nem történt. A Lime szakembere egy izgalmas, és jövőbe tekintő előadással gazdagítja a programot, amelyben várhatóan egy fontos bejelentésre is sor kerül majd.

Egyetemi innováció és oktatás 4.0


A 10. SMART egyik fontos vállalása és célja, hogy teret adjon a hazai egyetemeken zajló innovációs projekteknek. A Sárga teremben nem lesz önfényezés, nem a megálmodott szép új világé lesz a főszerep, hanem a valóság és a realitás kerül fókuszba. Megnézzük, hogy hova tudunk eljutni az akadémiai innovációban és mit gondolnak a vállalatok az együttműködésről, az innováció sikertényezőiről. E téma mentén előad Dr. Szabó István, az NKFIH innovációs és általános elnökhelyettese, Petri Zsolt, a MOME projekt- és fejlesztési igazgatója, és Dr. Süle Zsolt a Pannon Egyetem egyetemi docense.

Az oktatás átalakulása szintén foglalkoztatja a SMART szervezőit, ennek eredménye a Kék terembe tervezett és az IVSZ főtitkára, Major Gábor által moderált panelbeszélgetés. A kerekasztal résztvevői (Zeitler Ádám - Milestone Institute, Tompa Tamás - Codecool, Kökény Tamás - Green Fox Academy, Buda Barna - Makerspace) egyrészt reflektálnak az előttük elhangzottakra, másrészt arra a kérdésre fókuszálnak, hogy mit tehetünk itt és most Magyarországon szülőként, tanárként, diákként a boldogulás érdekében.

Az emberi tényező és SMART-UP Challenge


A budapesti Akvárium öt termében futó témák közül a Lila terem foglalkozik a technológiák emberi, társadalmi hatásaival. A F*ckup blokkban az előadókat arra kértük, hogy leplezetlenül beszéljenek a cégük, szervezetük (vagy éppen partnereik) kudarcairól, az azt követő felismerésről, majd a megoldásról. Így fog tenni Kékesi Zsuzsa (HVG, head of digital), vagy Scheidler Balázs, aki a Balabit CTO-jaként a cég történelméből fog szemezgetni. Ugyanitt kerülnek terítékre a mesterséges intelligenciával összefüggő etikai kérdések, valamint a McMenemy Márk által vezetett panelbeszélgetés, ami egy pszichológussal, egy dizájnerrel, egy mindfulness, illetve egy közösségi média szakértővel fogja kideríteni a digitális világ és az ember nem túl fényes viszonyát.

A Startup terem több külföldi előadóval (Felipe Milan - Twillio, Julia K Szopa - Startup Poland) is készül, akik segítenek megérteni és feltérképezni a startup világ összefüggéseit, folyamatait. A terem szervezői meghirdették a SMART idejére időzített SMART-UP Challenge versenyt is, aminek keretében, egy előválogatást követően, a jelentkező startupok bemutatkozhatnak a hazai innovációs közönség, illetve egy tekintélyes befektetői panel előtt.

Ezekkel és még több izgalmas témával várnak mindenkit 10. SMART konferenciára április 2-án a budapesti Akváriumban. További részletek és információk, valamint a részletes program itt olvasható. A rendezvényre 28-ig várják a jelentkezéseket.

(x)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium