Újabb Duna-híd épül EU-s pénzből a magyar-szlovák határon
Uniós források

Újabb Duna-híd épül EU-s pénzből a magyar-szlovák határon

MTI
Már beérkeztek a kiviteli terv készítését tartalmazó közbeszerzési ajánlatok a Drégelypalánk-Ipolyhídvég közötti híd esetében, így az Ipoly áthidalására épülő 48,5 méter szabad nyílású acélhíd építése nemsokára elindulhat, 2020 tavaszára pedig be is fejeződhet - derült ki a két ország közlekedési minisztere által ma kötött új megállapodás aláírásán.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet
Az MTI által közölt összefoglaló emlékeztet arra, hogy a magyar-szlovák határon 2018 áprilisában négy, helyi közúti kapcsolatokat segítő híd részesült uniós támogatásban az Interreg Program keretében. A két ország közlekedési szaktárcája kidolgozta a hidak megépítéséhez szükséges nemzetközi szerződéseket, amelyek közül hármat már aláírtak (Dunakiliti-Doborgaz közötti gyalogos-kerékpáros híd; Ipolydamásd-Helemba közötti Ipoly-híd; Őrhalom-Ipolyvarbó közötti Ipoly-híd).

Ma került sor Révkomáromban a negyedik megállapodás aláírására, amely egy új Ipoly-híd megépítéséről szól a Nógrád megyei Drégelypalánk és a szlovákiai Ipolyhídvég között. Az eseményen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Érsek Árpád, Szlovákia építésügyi és közlekedési minisztere vett részt. A megállapodás aláírása előtt a két miniszter közös munkalátogatáson tekintette meg az új komáromi Duna-híd építésének előrehaladását.

Újabb Duna-híd épül EU-s pénzből a magyar-szlovák határon
Komárom, 2018. október 25., a Komárom és Révkomárom (Komarnó) között ma is közúti összeköttetést biztosító Erzsébet híd a Duna fölött. A 415 méter hosszú fémhíd 1891-1892 között épült Feketeházy János tervei szerint. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Palkovics László kiemelte, a mintegy 670 kilométeres magyar-szlovák határszakasz Európa egyik leghosszabb határszakasza. A múlt században megszakadt közlekedési kapcsolatok megújítását nehezíti, hogy közel 250 kilométeren a Duna és az Ipoly választja el a két országot egymástól. A miniszter hozzátette, a határszakaszon jelenleg összesen 32 közúti átkelőhely működik, ezek közül nyolcat 2010 óta adtak át. A Drégelypalánkot Ipolyhídvéggel összekötő híd újjáépítéséről szóló megállapodás egy év alatt a negyedik magyar-szlovák szerződés, amely határhidak építéséről született.

Érsek Árpád kiemelte, a közlekedők 2020 tavaszán vehetik birtokba az új komáromi Duna-hidat.

A Drégelypalánk-Ipolyhídvég közötti híd esetében már beérkeztek a kiviteli terv készítését tartalmazó közbeszerzési ajánlatok. A két település között a természetes határt adó Ipoly áthidalására egy 48,5 méter szabad nyílású, acél ívhíd épül. A kapcsolódó közút Drégelypalánk belterületéről indulva keresztezi a Vác-Balassagyarmat vasútvonalat, majd a régi hídhoz vezető töltésen az Ipoly árterét és Ipolyhídvég polgármesteri hivatala mellett elhaladva éri el az 527-es, másodrendű utat. A tervezett út teljes hossza a magyarországi oldalon 1017 méter.

Címlapkép és kép forrása: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
koronavirus
Moszkva panoráma
vuhan wuhan kína koronavírus
Fillérekből eheted magad degeszre Széll Tamás új éttermében
Balaton strand víz felhő vihar
Európa legjobb üzleti iskolái között a Corvinus
Zsidai Roy
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130