Uniós források

EU-s százmilliókból elkészült a csorvási Szőttes Kúria felújítása

MTI
Befejeződött a csorvási Szőttes Kúria épületének felújítása, amely csaknem 279 millió forintos európai uniós támogatásból valósult meg - közölte a projekt kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel hétfőn.

Az összegzés szerint megtörtént a műemlékjellegű épület felújítása, az ipari műemlék gépeket működés közben bemutató, egész évben nyitva tartó szőttesmúzeum kialakítása.    

A közlemény felidézi, hogy a Békés megyei Csorvás Népművészetéért Egyesület 2017-ben nyújtott be pályázatot a kúria felújítására. Az épület korszerűsítésekor jelentős felújítási, bővítési, átalakítási és környezetfejlesztési munkálatok folytak.

A támogatott projektkereső adatbázis szerint a Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című TOP-1.2.1-15-BS1 kódszámú pályázatot a Csorvás Népművészetéért Egyesület nyújtotta be és 2017 májusában jött meg a nyertes határozat, és a megítélt 279 millió forintos támogatás 89%-a érkezik az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, a fennmaradó 11% pedig a magyar költségvetésből.

A közlemény szerint a fejlesztés eredményeként legalább évi 5-9 ezer látogatót lesz képes fogadni a kúria, amelyben rendezvényeket, foglalkozásokat, képzéseket, bemutatókat is lehet majd tartani és vendéglátási, kereskedelmi egységet is lehet benne működtetni.    

Az épület kívül-belül és szerkezetileg is megújult, visszakapta a teraszokat, néhány új varrógépet, szép bútorokat, nagy teherbírású állványokat sikerült beszerezni.    

Az épület a szőttesek, magyar zsinóros ruhák, kézi iparművészeti termékek bemutatása mellett a tervek szerint tanfolyamoknak is otthont ad a jövőben. Egyebek mellett szövést, fonást, varrást, makramét, hímzést tanulhatnak majd az érdeklődők.    

A projekt európai uniós támogatásból, a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósult meg - tartalmazza a közlemény.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Frankfurti tőzsde
Katona Bence Hiventures
Lovretity Andras kulfoldi felvasarlas ugyvedi tanacsadas
hongkong191017
Németország már nem Európa motorja
Kiállnak Trump kereskedelmi háborúja mellett az amerikai szenátorok
Hungarian Prime Minister Viktor Orban
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
Sipos-Tompa Levente HiVentures MFB konferencia