Uniós források

Újabb milliárdos óvodaépítés indul EU-pénzből Veszprémben

Portfolio
|
MTI
Miután a közelmúltban adtak át egy új építésű óvodát a Veszprémhez tartozó Gyulafirátóton több mint 641 millió forintnyi uniós támogatásból, egy másik veszprémi helyszínen, az Egry úti körzeti óvoda területén egy újabb, 1,11 milliárdos fejlesztés indul szintén EU-pénzből. Az utóbbi fejlesztés mai helyszínbejárásáról szóló MTI-tudósításból érdekes módon kimaradt, hogy ez, illetve a már átadott másik projekt is uniós pályázatból valósul(t) meg.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) az Egry úti körzeti óvoda területén tartott helyszínbejáráson azt mondta: a tizenegy csoportszobás óvodaépületből álló projekt teljes költsége meghaladja az 1,115 milliárd forintot, ebből 932 millió pályázati támogatás, több mint 183 milliót pedig az önkormányzat önerőként biztosított. A kivitelezést a helyi VeszprémBer Zrt végzi. A polgármester jelzése szerint a '70-es években készült és mára elavult épületet teljes egészében elbontják és egy új, a mai kor követelményeinek megfelelő ingatlant építenek.

A tizenegy óvodai csoportszoba és a kapcsolódó mosdók-öltözők között lesz teljesen akadálymentes is, emellett egy 360 adagos főzőkonyhát, orvosi szobát, valamint személyzeti helyiségeket is kialakítanak az új épületben - tette hozzá.A támogatott projektkereső adatbázis szerint az Egry úti óvodaprojekt a TOP-6.2.1-16-VP1 kódszámú, „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című uniós pályázaton nyert el 932 millió forintnyi támogatást, amelynek 88%-a jön az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a projekt már tavaly november óta zajlik, az adatlap szerint pedig várhatóan 2021. augusztus 30-án zárul.

Ehhez képest a polgármester a tudósítás szerint azt mondta: az óvoda a tervek szerint jövő nyárra készül el, a gyermekeket addig ideiglenesen a város más intézményeiben helyezik el.

Porga Gyula a helyszínbejáráson arról is beszélt: a közelmúltban adtak át egy szintén új építésű óvodát a Veszprémhez tartozó Gyulafirátóton. A több mint 641 millió forintból épült intézményben öt óvodai és egy bölcsődei csoport kapott helyet.

A tudósítás itt sem említi, hogy a 641 millió forint honnan jön. A támogatott projektkereső adatbázis szerint a Gyulafirátóti óvoda újjáépítésére a TOP-6.2.1-15-VP1 kódszámú, „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című pályázaton nyerte el a forrást a megyei jogú város, a pénz 88%-a itt is az ERFA-ból jön és a projekt megcélzott záródátuma most péntek, azaz szeptember 27.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Delta_4_1500