Uniós források

Jön a bejelentés a legújabb napelemes ingyenpénzről

Portfolio
20 milliárdos keretösszeggel megújuló energia használatát és energiahatékonyságot növelő épületenergetikai fejlesztések támogatását célzó uniós pályázat jelent meg mikro-, kis- és középvállalkozások számára a Gazdaságfejlesztés és Innovációs Operatív Programban, amelynek részleteiről október elsején délelőtt ad tájékoztatást két államtitkár – áll a Pénzügyminisztérium sajtómeghívójában.
A kis- és középvállalkozások számára újonnan megnyílt finanszírozási lehetőségekről bőségesen szó lesz a HiVentures-Portfolio közös konferenciáján október 17-én. További részletek:

A kedd délelőtt 10 órási esemény során Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára, illetve Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára ad tájékoztatást. Az eseményről a Portfolio a helyszínről fog tudósítani.

Időközben meg is történt a bejelentés és valóban a nyári napelemes pályázat "nagytestvéréről" van szó:

Legutóbb a két államtitkár május közepén jelentett be egy radikálisan egyszerűsített uniós napelemes pályázatot (GINOP-4.1.3-19) 15 milliárd forintos keretösszeggel a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. Már akkor rákérdezett a Portfolio arra, hogy mikor várható ennek a pályázatnak a „nagytestvére” (GINOP-4.1.4-19), aminek megjelenését szintén májusra ígérték. A jelek szerint a pályázati tervezet átdolgozása után erre most jött el az idő.

A korábbi tervezet szerint ez a „nagytestvér” pályázat minimum 3, maximum 100 millió forintnyi támogatást kínált legfeljebb 55%-os támogatási intenzitás mellett, megújuló energia használatát és energiahatékonyságot növelő épületenergetikai fejlesztések támogatására. A júniusban megnyílt „kistestvér” pályázat az 1,5-3 milliós támogatási tartományt célozta meg.

Az aktuális támogatási adatbázis szerint már 1198 darab pályázat érkezett be 3,04 milliárd forintos támogatási igénnyel, amelyek közül eddig 344-et hagytak jóvá 883 millió forintnyi támogatás mellett, és közülük 336-nál már meg is kötötték a támogatási szerződést 862 millió forint összegben. Egyelőre kifizetés még nem történt a pályázat keretében.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Tőzsde
koronavirus_strand
etterem
horvátország tengerpart shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Angela Merkel EP beszed jogallamisagi feltetelek unios penzek2007091