Uniós források

Elindult a 300 legszegényebb magyar település gyerekeit segítő szűrőbusz

Portfolio
MTI
A november végi pécsi konferencián már beharangozták, ma pedig hivatalosan is útjára indították azt a modern technológiákkal felszerelt szűrőbuszt, ami az ország 300 legszegényebb településen élő gyermekek szemészeti ellátását segíti.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) minapi éves konferenciáján beszélt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, Vecsei Miklós, a 300 legszegényebb települést érintő programról és arról, hogy milyen mindennapi megdöbbentő élethelyzetekkel találkozott a jelentős részben cigányok lakta településen.

Az egyik súlyos problémaként említette a rossz körülmények között felnövő gyermekek látásproblémáit, a szemüvegkészítés és annak megfinanszírozása korlátait.

Már akkor jelezte, hogy december 5-én lesz ezzel kapcsolatban egy bejelentés és ez ma meg is történt egy budapesti sajtótájékoztatón:

Gyermekszemészeti szűrőbusz indul a háromszáz legnehezebb helyzetű településre, a rászoruló családok gyermekei a vizsgálatok alapján javasolt szemüvegeket ingyenesen kapják meg.

Az MTI beszámolója szerint a program a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikája és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésében valósul meg.

Vecsei Miklós miniszterelnöki biztos azt mondta: a felzárkózó települések hosszú távú programja keretében Európa egyik legmodernebb szűrőbuszát indítják el.

Csiki Zoltán, az Emmi egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a szűrőbusszal gyermekszemészeti szűrésekre specializálódott optometrista szakemberek érkeznek a települések iskoláiba és óvodáiba.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
BFALU20191201033