Uniós források

Szerda reggel lesz a fontos vita az EP-ben a következő EU-s költségvetésről

Portfolio
Az európai parlamenti képviselők szerdán 9 órától, az Európai Tanács február 20-i büdzsé-csúcstalálkozója előtt ismét hangsúlyozzák a következő költségvetési ciklus Parlament számára legfontosabb elemeit – vezeti fel az Európai Parlament közleménye a holnap reggeli esemény aktualitását és fontosságát.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A képviselők megismétlik, hogy olyan ambíciózus többéves költségvetési keretet (MFF) várnak, amely biztosítja az Unió legfontosabb szakpolitikáinak - például a mezőgazdasági vagy a regionális politika - folytonosságát. A kiemelt területekre - az éghajlatváltozás kezelésére, a kutatásra, a digitalizációra, a fiatalok támogatására (Erasmus+, fiatalok munkavállalása), és a kis- és középvállalkozásokra több forrást kell szánni. A nemrég indult programokat, amilyen például a pénzügyi és gazdasági válság nyomán kezdődő befektetésösztönzés, vagy a migráció és a biztonság kérdése, új forrásokból, és nem egyéb programok forrásainak elvonásával kellene finanszírozni.

Az Unió állam- és kormányfői az Európai Tanács rendkívüli ülésén, február 20-án vitatják meg az Unió hosszú távú költségvetését. A Tanács még nem jutott közös álláspontra. A Parlament 2018 novemberében fogadta el a Bizottság 2018 májusában benyújtott javaslatáról alkotott közös álláspontját. Az MFF életbe lépéséhez szükség van az Európai Parlament hozzájárulására.

Az MFF-fel kapcsolatban teljeskörű és folyamatosan frissülő információ az MFF kérdések és válaszok oldalon és a linkgyűjteményben található (angolul).

A Parlament elnöke, David Sassoli február 12-én, szerdán 13:00 órakor sajtótájékoztatót tart az MFF-ről a strasbourgi sajtótájékoztató teremben. A közvetítés itt érhető el. 

Az Erasmus, Kreatív Európa és Európai Szolidaritási Testület programok MFF-vetületével foglalkozó parlamenti jelentéstevők február 12-én, szerdán 15:00 órától tartanak sajtótájékoztatót a strasbourgi sajtótájékoztató teremben. A közvetítés itt érhető el. 

A plenáris ülésen zajló vita az EP Live és az EbS+ csatornán követhető élőben.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
schanda tamas operativ torzs bejelentesek201030
Ukrajna alkotmanybirosag tuntetes korrupcio201030
Kover Laszlo figyelmeztetes veto jogallamisag unios penz201030
traders
nasdaqtozsde
rákoczi híd
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hasznos elemzések, ötletek, lehetséges forgatókönyvek.
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Kover Laszlo figyelmeztetes veto jogallamisag unios penz201030