Uniós források

Szerda reggel lesz a fontos vita az EP-ben a következő EU-s költségvetésről

Portfolio
Az európai parlamenti képviselők szerdán 9 órától, az Európai Tanács február 20-i büdzsé-csúcstalálkozója előtt ismét hangsúlyozzák a következő költségvetési ciklus Parlament számára legfontosabb elemeit – vezeti fel az Európai Parlament közleménye a holnap reggeli esemény aktualitását és fontosságát.

A képviselők megismétlik, hogy olyan ambíciózus többéves költségvetési keretet (MFF) várnak, amely biztosítja az Unió legfontosabb szakpolitikáinak - például a mezőgazdasági vagy a regionális politika - folytonosságát. A kiemelt területekre - az éghajlatváltozás kezelésére, a kutatásra, a digitalizációra, a fiatalok támogatására (Erasmus+, fiatalok munkavállalása), és a kis- és középvállalkozásokra több forrást kell szánni. A nemrég indult programokat, amilyen például a pénzügyi és gazdasági válság nyomán kezdődő befektetésösztönzés, vagy a migráció és a biztonság kérdése, új forrásokból, és nem egyéb programok forrásainak elvonásával kellene finanszírozni.

Az Unió állam- és kormányfői az Európai Tanács rendkívüli ülésén, február 20-án vitatják meg az Unió hosszú távú költségvetését. A Tanács még nem jutott közös álláspontra. A Parlament 2018 novemberében fogadta el a Bizottság 2018 májusában benyújtott javaslatáról alkotott közös álláspontját. Az MFF életbe lépéséhez szükség van az Európai Parlament hozzájárulására.

Az MFF-fel kapcsolatban teljeskörű és folyamatosan frissülő információ az MFF kérdések és válaszok oldalon és a linkgyűjteményben található (angolul).

A Parlament elnöke, David Sassoli február 12-én, szerdán 13:00 órakor sajtótájékoztatót tart az MFF-ről a strasbourgi sajtótájékoztató teremben. A közvetítés itt érhető el. 

Az Erasmus, Kreatív Európa és Európai Szolidaritási Testület programok MFF-vetületével foglalkozó parlamenti jelentéstevők február 12-én, szerdán 15:00 órától tartanak sajtótájékoztatót a strasbourgi sajtótájékoztató teremben. A közvetítés itt érhető el. 

A plenáris ülésen zajló vita az EP Live és az EbS+ csatornán követhető élőben.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Koronavírus
Koronavírus
OTP
koronavírus coronavirus virus
Koronavírus Észak-Olaszország
szentendrei hév megálló
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Online előadás
Online előadás a tőzsdei befektetésekről, kezdőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
2020. március 18.
Lakás Konferencia 2020
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes