Uniós források

Még több pénzt ad az EU a koronavírussal kapcsolatos kutatásokra

Portfolio
Az Európai Bizottság további 37,5 millió eurót biztosít a koronavírus-járvány kapcsán sürgősen szükséges oltóanyagok, új kezelések, valamint diagnosztikai eljárások kifejlesztésére irányuló kutatásokra – jelentette be a testület. Ezzel a Bizottság 47,5 millió euróra emeli a Horizont 2020 kutatás- és innovációtámogató program januárban meghirdetett – eredetileg 10 millió euró összegű – sürgősségi pályázati felhívásának keretét.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az Európai Bizottság pénteki közleménye szerint a 2020. január 30-án közzétett felhívás nyomán 91 pályázat érkezett be. A pályázatok elbírálását független szakértők végezték, akik példátlan gyorsasággal jártak el. A beérkezett pályázatok kiváló minőségének fényében a Bizottság további forrásokat mozgósított annak érdekében, hogy több projekt részesülhessen támogatásban.

Így 17 projekt kiválasztására kerülhetett sor, amelyek 136 uniós és harmadik országbeli kutatócsoport közreműködésével fognak megvalósulni a következő területeken:

  • Új vakcinák kifejlesztése: ezek a kutatások egy megelőzési és egy terápiás célú vakcina kifejlesztésére összpontosítanak majd.
  • Gyors, helyben történő diagnosztikai vizsgálatok: fokozott erőfeszítésekre kerül majd sor annak érdekében, hogy a közvetlenül a betegekkel foglalkozó egészségügyi dolgozók gyorsabban és pontosabban állíthassák fel a diagnózist, ami csökkenteni fogja a vírus továbbterjedésének kockázatát.
  • Új, kettős megközelítésen alapuló kezelések: ez egyrészt a jelenleg kifejlesztés alatt álló új kezelések kutatásának felgyorsítását, másrészt a vírus elleni küzdelemhez használható molekulák fejlett modellezési és számítástechnikai módszerekkel történő kutatását és azonosítását jelenti.
  • Az epidemiológiai és közegészségügyi intézkedések javítása: ezek a projektek a vírus terjedésének hatékony megelőzése és megfékezése érdekében elő fogják segíteni jobb monitoringrendszerek kialakítását, valamint a társadalmi dinamikák jobb megértését.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
boris johnson brexit
commerzbank shutter
elefántcsontpart
biden trump
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
európai uniós zászló európai bizottság