Uniós források

Még több pénzt ad az EU a koronavírussal kapcsolatos kutatásokra

Portfolio
Az Európai Bizottság további 37,5 millió eurót biztosít a koronavírus-járvány kapcsán sürgősen szükséges oltóanyagok, új kezelések, valamint diagnosztikai eljárások kifejlesztésére irányuló kutatásokra – jelentette be a testület. Ezzel a Bizottság 47,5 millió euróra emeli a Horizont 2020 kutatás- és innovációtámogató program januárban meghirdetett – eredetileg 10 millió euró összegű – sürgősségi pályázati felhívásának keretét.

Az Európai Bizottság pénteki közleménye szerint a 2020. január 30-án közzétett felhívás nyomán 91 pályázat érkezett be. A pályázatok elbírálását független szakértők végezték, akik példátlan gyorsasággal jártak el. A beérkezett pályázatok kiváló minőségének fényében a Bizottság további forrásokat mozgósított annak érdekében, hogy több projekt részesülhessen támogatásban.

Így 17 projekt kiválasztására kerülhetett sor, amelyek 136 uniós és harmadik országbeli kutatócsoport közreműködésével fognak megvalósulni a következő területeken:

  • Új vakcinák kifejlesztése: ezek a kutatások egy megelőzési és egy terápiás célú vakcina kifejlesztésére összpontosítanak majd.
  • Gyors, helyben történő diagnosztikai vizsgálatok: fokozott erőfeszítésekre kerül majd sor annak érdekében, hogy a közvetlenül a betegekkel foglalkozó egészségügyi dolgozók gyorsabban és pontosabban állíthassák fel a diagnózist, ami csökkenteni fogja a vírus továbbterjedésének kockázatát.
  • Új, kettős megközelítésen alapuló kezelések: ez egyrészt a jelenleg kifejlesztés alatt álló új kezelések kutatásának felgyorsítását, másrészt a vírus elleni küzdelemhez használható molekulák fejlett modellezési és számítástechnikai módszerekkel történő kutatását és azonosítását jelenti.
  • Az epidemiológiai és közegészségügyi intézkedések javítása: ezek a projektek a vírus terjedésének hatékony megelőzése és megfékezése érdekében elő fogják segíteni jobb monitoringrendszerek kialakítását, valamint a társadalmi dinamikák jobb megértését.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Drámai fordulat Amerikában - Sokan már a következő válságra készülnek?
szíria háború
shanghaikina
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
európai uniós zászló európai bizottság