Társadalmilag hasznos vállalkozásokat segít a BKIK
Üzlet

Társadalmilag hasznos vállalkozásokat segít a BKIK

Portfolio
Hátrányos helyzetű munkavállalókat foglalkoztató vállalkozásoknak nyújt segítséget a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara partnerségében, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával 3,6 millió euróból megvalósuló Interreg Central Europe Program Social(i)Makers projektje.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) partnerségében, valamint az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával 3,6 millió euróból valósul meg az Interreg Central Europe Program keretében a Social(i)Makers projekt, amelynek célja, hogy gyakorlati tudás átadásával társadalmilag hasznos ötleteket karoljon fel. A projekt eredményeképpen átfogó, társadalmi innovációkat támogató stratégia készül, a cél, hogy létrejöjjön egy közép-európai társadalmi innovációs hálózat, melynek tagjai elkötelezettek a fenntartható társadalmi fejlődés iránt.

A 7 országot (Ausztria, Olaszország, Magyarország, Lengyelország, Németország, Szlovákia, Szlovénia) összefogó nemzetközi partnerség 2018 nyarán kezdte meg a közös munkát, Magyarországon a projekt a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának kihívásaira fókuszált. A szakemberek által kidolgozott módszertan alapján a szervezetek képessé váltak arra, hogy kidolgozzák foglalkoztatás-fókuszú társadalmi hatásmérési rendszerüket és azt a mindennapi működésük során is alkalmazzák.

A BKIK keddi sajtótájékoztatóján Sulyok Tamás, a Social(i)Makers projekt szakértője elmondta, a társadalmilag hasznos vállalkozások, akikkel többek között ő is foglalkozott, többnyire a civil szférában tevékenykedek, szakmailag fontos munkát végeznek, de átlagosan 20% alatti az üzleti tevékenységből származó bevételük, gyenge a finanszírozási hátterük, nagyrészt állami támogatásokból, pályázatokból működnek.

Sulyok elmondta, épp az üzleti működést tudja segíteni a BKIK, méghozzá azáltal, hogy a különböző programok, projektek keretében konkrét üzleti lehetőségeket tud biztosítani a kamara a megfelelő kapcsolati háló kiépítésével.

Harsányi Mónika, a BKIK Projektmenedzsment Iroda irodavezetője elmondta, a BKIK direkt módon nem tud a finanszírozásban segíteni a cégeknek, de a kamara által szervezett képzések, rendezvények, programok lehetőséget biztosítanak, hogy a vállalkozások akár potenciális nemzetközi partnerekkel, vagy befektetőkkel találkozzanak.

Címlapkép: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nő tőzsde